Geld overmaken van Binance naar je bankrekening is er niet makkelijker op geworden de laatste maanden. Wij hadden hier ook last van en daarom besloten wij om dit artkel te schrijven hoe jij nu geld kunt overmaken van Binance naar je bank.

Voordat we de diepte ingaan is het wellicht goed om nog even te benoemen waarom dit eigenlijk niet meer mogelijk is. Want tot een paar maanden geleden was dit gewoon nog makkelijk te doen. De methodes iDeal en bankoverschrijving werden beide uitgeschakeld door Binance omdat het niet kon voldoen aan de huidige regelgeving van Nederland (en ook andere landen).

We gaan je straks stap voor stap uitleggen hoe jij nu je geld kunt opnemen van Binance. Het is even een omweg maar maak je geen zorgen; we gaan je er doorheen loodsen! In het kort gezegd gaan we eerst al het geld / coins versturen naar een andere crypto exchange (= Bitvavo) en dan je geld sturen naar je bankrekening.

Tip: om je geld van Binance naar je bankrekening te krijgen gaan we gebruik maken van Bitvavo. Klik hier om een gratis account aan te maken bij Bitvavo en betaal over de eerste 1.000 EURO geen transactiekosten

Welkomstbonus 1.000 euro gratis handelen

Goedkoopste en Betrouwbaarste Exchange van NL

⭐⭐⭐⭐⭐

account aanmaken is gratis en 100% veilig

Binance geld direct naar je bankrekening storten niet meer mogelijk

Laten we nog even kort benoemen wat er nu precies aan de hand is. Het is sowieso niet meer mogelijk om direct geld van je Binance account naar je bankrekening te storten. Is nu niet mogelijk en de verwachting is dat dit binnen enkele maanden ook niet mogelijk gaat zijn.

De vraag is zelfs of Binance geld opnemen via iDeal en bankoverschrijving überhaupt nog mogelijk gaat zijn. Binance heeft miljoenen gebruikers en vooral geschikt voor de ervaren crypto traders. Deze ervaren crypto traders weten hoe ze eenvoudig nieuwe funds naar Binance kunnen sturen en weer kunnen opnemen.

Waarom zou Binance dan moeite moeten doen om te voldoen aan de Nederlandse wet en regelgeving als dat maar een minimaal percentage qua klanten scheelt. Wij denken dat de kans aannemelijk is dat Binance voorlopig dus geen eens moeite zal doen om complaint te worden met de regels van Nederland.

Wat we dus gaan uitleggen hieronder is hoe je eerst je geld / coins gaat sturen naar een andere crypto exchange en dan hoe je dat geld eenvoudig kunt opnemen. Een account op Bitvavo is sowieso wel handig mocht je in de toekomst nog willen handelen.

Profiteer nu nog van de instap-actie van Bitvavo voordat het te laat is. Het betreft een tijdelijke actie en kan elk moment stoppen. Maak via onderstaande knop een GRATIS account aan en claim die welkomstbonus.

account aanmaken is gratis en 100% veilig

Account aanmaken op Bitvavo

Bitvavo is in Nederland de grootste en populairste crypto exchange van dit moment. Bitvavo is gevestigd in Amsterdam, is een betrouwbare partij en het platform is erg gebruiksvriendelijk (zowel de website als app).

Bij Bitvavo is het nog steeds mogelijk om gewoon je geld te storten met iDeal en bankoverschrijving en ook om je geld weer naar je eigen bankrekening te halen. Wij denken dat dit ook nooit weg zal gaan bij Bitvavo omdat het dus een Nederlandse crypto exchange is en voldoet aan alle Nederlandse wet en regelgeving.

Ok, maar om dus je geld van je Binance account naar je bankrekening te krijgen gaan we dus gebruik maken van een soort van tussenstation. Dit tussenstation is dus Bitvavo. We gaan hier eerst een account op aanmaken zodat we uiteindelijk de funds sturen van je Binance wallet naar de Bitvavo wallet.

  1. Ga via onze link naar de speciale registratie pagina van Bitvavo om een account aan te maken en om gebruik te maken van de welkomstbonus. Via onze link betaal je over de eerste 1000 euro geen transactiekosten.
  2. Vul al je gegevens in en doorloop alle stappen. Dit wijst zich grotendeels vanzelf. Ga akkoord met de voorwaarden (als je het ermee eens bent natuurlijk).
  3. Je krijgt nu een email om je account en email te verifiëren.
  4. Voor Bitvavo zijn de volgende stappen nodig om te voldoen aan de wet en regelgeving van Nederland. Vul nu je extra persoonsgegevens in.
  5. Ook deze stap is nodig om te kunnen voldoen aan alle regels; verifieer je identiteit en je bankrekening.

Crypto coins op Binance omzetten naar Litecoin (LTC)

Als je deze stappen doorloopt is je doel natuurlijk om je geld van Binance af te halen. Oftewel we willen zo min mogelijk transactiekosten betalen bij het versturen van het geld. Elke trade die je doet, kost je een klein beetje transactiekosten.

Maar dit verschilt weer per coin, wist je dat? Bij de ene crypto coin betaal je simpelweg meer dan bij de ander. We gaan dus als je geld en/of crypto omzetten in LTC. Bij Litecoin (LTC) betaal je zeer weinig. Het is een van de goedkoopste netwerken en je geld staat snel op Bitvavo.

We gaan er wel een beetje vanuit hoe je weet hoe je crypto kunt kopen en verkopen. Zorg er dus voor dat alle funds zijn omgezet in LTC. In ieder geval; alle funds dat je wilt overzetten naar je bankrekening.

Litecoin (LTC) versturen van Binance naar Bitvavo

We nemen aan dat je wel een beetje je weg kunt vinden binnen Binance en dat je dus ook weet waar je wallet kunt vinden. Voor de zekerheid; ga naar Wallet > Fiat and Spot en klik bij de coin LTC op withdraw. Dit is het scherm waar je moet zijn. Hier zie jij hoeveel LTC jij op Binance hebt staan. In dit scherm gaan we het LTC wallet adres van Bitvavo invullen.

We gaan dus onze LTC coins versturen van de Binance wallet naar de Bitvavo wallet. Dit is een digitale transactie tussen 2 crypto exchanges.

Je gaat inloggen op Bitvavo en gaat naar de crypto coin Litecoin (LTC). Als je deze hebt geopend klik je op Storten en dan zie je een adres staan. Dit is je LTC wallet adres van Bitvavo. Kopieer dat adres en plak dat in je Binance scherm in het vakje van “Address”.

Als het goed is wijst het dan voor zich en doorloop de stappen. Mocht je er niet helemaal uitkomen, lees dan even het artikel ‘Binance naar Bitvavo’. Hier leggen we het ook nog uit aan de hand van schermen.

LTC omzetten naar EURO op Bitvavo

Als het goed is heb je nu op je Bitvavo account nu LTC funds staan. Deze zijn te vinden in je Litecoin (LTC) wallet op Bitvavo. Ga in het dashboard op Bitvavo naar de coin LTC.

Je komt nu in het scherm terecht waar je Litecoin kunt kopen of verkopen. Aangezien wij onze funds willen omzetten in EURO en daarna willen sturen naar onze bankrekening gaan wij dus al onze LTC funds verkopen voor EURO. Klik dus op ‘Verkopen’.

Je vult al je LTC in en je ziet direct hoeveel EURO je daarvoor terug krijgt. Als je het er mee eens bent, klik dan op de knop [Verkopen]. Je hebt nu alles in EURO omgezet en je bent klaar voor de laatste stap; alles versturen naar je bankrekening.

Geld overzetten van Bitvavo naar je bankrekening

Zoals hierboven al gezegd heb je nu al je funds als het goed is in EURO staan. We kunnen nu het tegoed gaan opnemen en storten op je bankrekening. Je kunt natuurlijk alleen EURO storten op je bankrekening dus vandaar dat je al deze voorafgaande stappen moest doorlopen.

Als je in het dashboard bent van Bitvavo (klik even op het Bitvavo logo om het zeker te weten) en dan zie je een knop [Tegoed opnemen] staan naast de grafiek. Klik daar op.

Vul in hoeveel je wilt terug storten op je bankrekening. Als je deze stappen hebt doorlopen kan het nog 1 tot 2 werkdagen duren voordat het op je rekening staat.

Tot slot Binance naar bankrekening

Laten we nog even in het kort benoemen wat we in dit artikel hebben besproken. Het is dus op dit moment niet mogelijk om geld van Binance naar je bankrekening te storten. Naar verwachting zal dit dus ook op korte termijn te kunnen.

We hebben je laten zien dat je dit nu via een omweg moet doen. Wij adviseren je om daarvoor Bitvavo te gebruiken en hoe je dat het beste kunt doen. Mocht je er niet helemaal uitgekomen zijn, drop dan even een bericht hieronder.

Hopelijk is het allemaal gelukt en deel het artikel gerust met vrienden en/of familie mochten zij ook hulp nodig hebben.

Als je toch nog wel verder wilt traden dan zouden wij je wel willen adviseren om dit te doen met hulp. Je kunt goede cursussen vinden waar je uiteindelijk alleen maar geld mee kunt verdienen door goed te traden op basis van iets fundamenteels. Mocht je daar geïnteresseerd in zijn check dan eens onderstaande gratis training.