Kan je nog bij Binance betalen met iDeal in Nederland? Binance is sinds juni 2021 gestopt met stortingen via iDeal. Tevens is Binance ook gestopt met SEPA (bank overschrijvingen) betalingen en stortingen in Nederland.

Binance heeft moeten zwichten onder de immense druk van de toezichthouders. Sinds deze druk heeft Binance ook strengere authenticatie regels moeten implementeren voor hun gebruikers. Zo is een KYC (Know Your Customer) registratie nu verplicht.

In dit artikel gaan we 2 alternatieven bespreken. Het eerste alternatief gaat in op als je bij Binance wilt blijven en hoe je dan anders kunt betalen. Het tweede alternatief gaat erom als je liever wel met iDeal wilt betalen maar bij een andere crypto exchange.

Tip: mocht je crypto willen kopen met iDeal, dan is een goed alternatief Bitvavo. Klik hier om een gratis account aan te maken bij Bitvavo en betaal over de eerste 1.000 EURO geen transactiekosten

Alternatieven voor iDeal en SEPA in Binance

Er zijn binnen Binance nu maar een paar opties om crypto te kopen en om geld terug te storten op je rekening. De meest populaire / bekende zijn een credit card, bank card (Visa/MC) en Advcash Account. Waarvan credit card het meest bekende is.

Maar niet heel veel Nederlanders hebben echt een credit card. Er is ook weinig noodzaak om echt een credit card in Nederland te hebben. Mocht je er eentje hebben dan kan je die dus gebruiken en anders gaan we naar het volgende alternatief kijken en dat is Advcash. Deze is dan wel het makkelijkste als je ook het geld op je bank wilt krijgen.

Als je naar de website gaat Advcash dan dien je eerst een account aan te maken. Wij nemen aan dat dit wel voor zich wijst en anders is Google your friend.

Als je een account hebt aangemaakt dan kan je nu ook van de betaalmethode Advcash gebruik maken in Binance. Je email dien je dan in te vullen om aan te geven dat jij aan dat account in Advcash bent gekoppeld en op deze manier stort je eerst het geld naar Advcash.

Als je klaar bent dan kan je naar Advcash en daar zal het geld nu op je account staan. Dit kan je dan van Advcash naar je bankrekening laten overschrijven.

Eigenlijk super omslachtig maar mocht je het toch handig vinden dan kan je hiervan gebruik maken. Wij zijn veel meer fan van onderstaand alternatief.

Als je meer wilt weten over hoe jij het beste je geld kunt opnemen via Binance. Lees dan ons artikel ‘Binance geld opnemen

Alternatieven Binance voor als je met iDeal wilt betalen

Veel mensen zullen voor dit alternatief een voorkeur hebben. En om eerlijk te zijn, zijn wij ook overgestapt van Binance naar Bitvavo. Mocht je meer willen weten hierover, check dan ons artikel ‘Binance naar Bitvavo’.

Wij waren het een beetje zat dat Binance niet aan alle regels voldeed, weinig communiceerde en je zelfs moest afvragen of ze nog wel zouden bestaan over enkele maanden. Wij hadden er toch een hoop geld op staan maar konden onze funds nu niet meer direct storten naar onze eigen rekening.

Door het lezen van veel informatie en bekijken van veel video’s hebben wij het volgende gedaan; wij hebben al onze funds op Binance overgezet naar de Litecoin (LTC) en dat weer gestuurd naar onze Bitvavo exchange wallet.

Op deze manier hadden wij nu onze funds, in onze ogen, veilig staan op een Nederlandse crypto exchange en kunnen wij weer makkelijk geld met iDeal storten en laten storten.

Het gevoel dat je geld op een exchange staat (het is sowieso niet aan te bevelen om het op een exchange te laten staan) en dat je niet zomaar bij je geld kunt is niet fijn. Het voelde een beetje alsof het op een spaarrekening stond waarbij je pas op je 18e gebruik van mag maken.

Mocht je dus een alternatief willen voor Binance, dan zouden wij echt Bitvavo adviseren. Een super fijne, makkelijke en Nederlandstalige exchange met een top app. En dus met normale betaalmethodes :-).

Profiteer nu nog van deze instap-actie voordat het te laat is. Het betreft een tijdelijke actie en kan elk moment stoppen. Maak via onderstaande knop een GRATIS account aan en claim die welkomstbonus.

account aanmaken is gratis en 100% veilig

Wat is Bitvavo

Zoals hierboven al kort beschreven is Bitvavo van Nederlandse origine en is gevestigd in Amsterdam. Bitvavo is een heel fijn overzichtelijk platform in de Nederlandse taal. Via de app en website kan je gewoon met de populaire betaalmethodes geld storten en opnemen.

Op Bitvavo heb je een zogenoemde wallet waar jij je coins in kunt bewaren. Veel experts raden dit niet aan omdat als het platform gehackt zal worden of failliet gaat jij je geld kwijt bent. Ondanks wij ons geld hier ook op hebben staan is het dus niet aan te bevelen.

Mocht je een probleem hebben of een klacht dat is de klantenservice van Bitvavo gewoon in Nederlands. Dat is wel lekker want dan kan je net wat beter je probleem of klacht beschrijven dan in het Engels. Wekt ook wel wat meer vertrouwen dat het gewoon in het Nederlands is allemaal.

Voordelen van Bitvavo:

  • Lage kosten (maximaal 0,25%)
  • iDeal en bankoverschrijving als betaalmethodes
  • Staking aan en uitzetten
  • Wallets zijn verzekerd tot meer dan 200 miljoen
  • Betrouwbaar & veilig
  • Werkt echt makkelijk
  • APP
  • Welkomstbonus waardoor je over de eerste 1.000 euro geen transactiekosten betaald

Voor een volledige uitleg wat onze ervaringen zijn met Bitvavo verwijzen wij je graag naar ons Bitvavo Review die wij geschreven hebben.

Tot slot

Wij hebben zelf voor het tweede alternatief gekozen en een Bitvavo account aangemaakt en daar al onze funds heen gezet. Mocht je meer informatie willen over het stap voor stap aanmaken van een Bitvavo account en hoe je van de welkomstbonus kunt profiteren lees dan het artikel ‘Bitvavo account aanmaken’.

Binance heeft aangegeven dat beide betaalmethodes maar tijdelijk uitstaan maar dat is alweer maanden geleden. Wij denken dat het niet snel terug zal komen omdat ze hier erg veel gezeur over hebben gehad en wij denken dat ze het zo wel even prima vinden.

Erop wachten dat het terugkomt het dus in onze ogen weinig zin. Als je echt een day trader bent dan snappen we dat je bij Binance blijft maar voor de beginners en medium traders is Bitvavo net zo goed, al dan niet beter.

Mocht je sowieso het traden wel interessant vinden en er wat meer over willen weten, check dan eens de Crypto Masterclass. Zij bieden ook een gratis training aan zodat je kunt kennis maken met de materie en kijken of je het wat vindt.