Het toevoegen van foto’s, video’s en audio maken je website meer attractief voor bezoekers. Het geeft een extraatje aan je website en kan helpen om je verhaal extra kracht bij te zetten. Het uploaden van een plaatje / audio bestand in je WordPress website is geen probleem maar voor een video zouden wij dit afraden.

Als je graag een video wilt laten zien op je website zouden wij altijd aanraden om gebruik te maken van derde partijen. Denk bijvoorbeeld aan Youtube. Youtube is een krachtige partij waar je video kunt uploaden en kunt embedded op je website. Maar waarom eigenlijk dan niet uploaden op eigen website

Video uploaden in WordPress? Niet doen!

Als je een video gaat uploaden in WordPress dan staat de video daadwerkelijk op jouw website. Hoe hoger de kwaliteit, hoe langer de video, hoe groter het bestand zal zijn. Video’s zijn dus over het algemeen grote bestanden en dit zal je dan ook veel bandbreedte gaan kosten. Dat betekent dat je een grotere hostingpakket moet nemen en dat zal je meer geld gaat kosten. Hou er ook rekening mee dat video’s die op je website staan impact kunnen hebben op de snelheid van je website.

Begrijp ons niet verkeerd, want het gebruik van video’s op je website juichen wij alleen maar toe. Er gaat niks boven een persoonlijke video boodschap aan je bezoekers. Dit zorgt alleen maar voor een hogere kwaliteit van je website.

Youtube video embedden in WordPress

Youtube is een website die er helemaal op gericht is om video’s te uploaden en af te spelen. Hierbij geven ze de mogelijkheid om via de ‘embedden’ functionaliteit een video te simpel te integreren op je eigen website. Vergeet ook niet dat Youtube ook een manier is om met je video te scoren in de zoekresultaten, alleen daarvoor moet je al altijd kiezen om je video eerst te uploaden naar Youtube. Denk er dan wel aan om de video een goede/slimme titel en omschrijving te geven.

Bekijk onderstaande instructievideo hoe je een video kunt uploaden in Youtube:

Als het gelukt is om je video te uploaden naar Youtube dan kunnen we deze nu gaan integreren in je WordPress website.

1) Ga naar de admin omgeving van je WordPress website

2) Ga naar het menu [Berichten] – [Add new]

3) Schrijf je artikel en als je bij het stuk bent aangekomen waar je video wilt plaatsen, druk je op de tabblad [HTML]

4) Ga naar Youtube en klik op [Delen] – [Insluiten] en kopieer de iframe code. De videoformaat die ik gebruik is 640 x 360. Maar dit hangt van de grote van je website af. Als je aan elke kant van je website een sidebar gebruikt kan dit minder zijn.

5) Plak de iframe code in de HTML view van je WordPress website

6) Als we teruggaan naar het tabblad [Visual] zien we nu een geel vlak wat de video zal voorstellen.

7) Maak je artikel af en klik op [Publish]

8) De video zal nu worden getoond op je WordPress website

Succes!