Gisteren kreeg ik het volgende WordPress vraag / probleem binnen “Wat te doen als de wysiwyg editor nergens te vinden is? Ik kan de tekst selecteren…dan zie ik dat er iets staat, maar verder is het vlak wit?”.

Met andere woorden je wilt een artikel schrijven maar je hebt alleen de mogelijkheid om de tekst in de HTML view te bewerken en de tekst is alleen zichtbaar als je de tekst selecteert (aangezien het wit is). Niet echt handig als je dagelijks een bericht wilt schrijven.

Naar mijn idee lopen meer mensen hier tegen aan en aangezien het antwoord lastig te vinden is in Google ga ik in dit artikel een paar mogelijke oplossingen uitlichten. Voordat je een van onderstaande opties gaat proberen, maak altijd even een backup van alle bestanden ajb.

Cache legen van browser

Sommige gebruikers hadden baat bij het legen van de cache van de browser waarvan ze gebruik maken. Dit is de meest eenvoudig mogelijke oplossing en zou je altijd even als eerste moeten gebruiken. Op de volgende website (http://www.wikihow.com/Clear-Your-Browser’s-Cache) kan je zien hoe je de cache kunt legen (dit is per browser verschillend).

Vervang de folder “TinyMCE”

Bij het updaten naar een nieuwe WordPress versie kan er nog wel eens wat misgaan. Mocht dit probleem dus voorkomen na een update zou je eens de folder TinyMCE kunnen vervangen met een schone nieuwe folder. De folder kan je vinden op /wp-includes/js/tinymce/.

WP-config.php bestand

Mochten de bovenstaande 2 stappen niet hebben geholpen dan kan je altijd deze optie nog eens proberen. Open het wp-config.php bestand welke je kunt vinden in de root van je website. Zet de volgende regel direct achter de openingstag <?php

define(‘CONCATENATE_SCRIPTS’, false);

De laatste optie loste het probleem van de gebruiker op die het probleem rapporteerde. Hopelijk werkt een van bovenstaande oplossingen voor jou. Mocht je een andere oplossing gevonden hebben, deel hem dan hieronder met ons. Ik zou het leuk vinden als je aangeeft of en welke van bovenstaande opties je probleem heeft verholpen.

Succes!