Twitter heeft iets nieuws bedacht, naast dat je nu tweets kunt versturen met 140 tekens hebben ze het nu ook mogelijk gemaakt om eenvoudig en snel video’s te publiceren (twitteren) met een maximum duur van 6 seconden.

Het leuke is dat ze een maximum van 6 seconden hebben ingesteld. Hierdoor moet je net zoals je tweet tekst berichten lekker creatief zijn als je een boodschap wilt overbrengen. Jammer genoeg is de Vine app nu alleen nog beschikbaar voor de iPhone gebruikers.

Wat zijn de mogelijkheden van Vine?

Vine kan je gebruiken om leuke filmpjes van je hond, baby of auto erop te zetten maar je kunt dit natuurlijk ook gebruiken voor zakelijke doeleindes. Maar goed, creativiteit is geboden omdat je maar 6 seconden de tijd hebt.

De iPhone app (http://www.vine.co/) geeft je de mogelijkheid om korte shots achter elkaar op te nemen, waardoor je kunt spelen met de video. Ook is het mogelijk om met of zonder geluid op te nemen. De video kan je daarna niet alleen delen met Twitter, maar ook met Facebook.

Voorbeeld Vine video:

Of dit Vine echt een succes gaat worden is natuurlijk altijd de vraag. Maar de app is ontzettend veel gedownload en het is ook gewoon leuk om een video te maken. Mocht jij nu zelf een Vine video gemaakt hebben, deel deze dan met ons via onderstaand formulier.

Succes!