Graag wil ik even mijn ergernis met jullie delen. Ik loop hier al vaker tegenaan en ik kan het maar niet begrijpen. Waarom verkwanselen mensen hun website zo? Je begint toch een website omdat je het leuk vindt of er geld mee wilt verdienen?

Ik kom dit vooral tegen in de affiliate marketing branche… als je nou eens nagaat als je echt op zoek bent naar relevante informatie, hoe snel vind je dat nou eigenlijk? En hoeveel ‘niet relevante’ websites zitten hier tussen?

Affiliate marketing

Jarenlang ben ik zelf actief geweest in de affiliate marketing branche. Hoeveel bagger websites je daar tegen komt is echt niet normaal. Tuurlijk, mensen laten (vooral in deze branche) zogenoemd ballontjes op om te kijken op welke zoekwoorden ze goed gaan scoren in Google om daarna de website uit te bouwen. Maar juist die tweede stap, het verder uitbouwen, gebeurd dan nou wel?

Laten we even een voorbeeld erbij pakken: zoek in Google nu eens op “Sim only kopen”. Het is goed als je hier in de top 3 van Google staat. We kunnen er wel vanuit gaan dat de websites in de top 3 maandelijks wat geld naar binnen krijgen (zal geen duizenden euro’s zijn). De nummer 1 en 2 zijn echt van die websites die binnen 1 dag zijn gemaakt en helemaal gericht op de woorden “sim only kopen”. Maar zeg nou zelf… hoe lang blijf jij op zo’n website hangen? Sterker nog… zou jij op 1 van de banners of links klikken?

Ik in ieder geval niet! Waarom niet? Omdat als ik op “sim only kopen” zoek, ik informatie wil zien over kosten, providers, specificaties en zelfs misschien kunnen vergelijken. Binnen enkele seconden beslist een bezoeker of die blijft hangen op de website of niet. Ik denk dat de bounce rate van deze twee websites ver boven de 50% ligt. Waarom dan niet wat meer tijd erin steken zodat je 1) van toegevoegde waarde bent voor de bezoeker en 2) ook nog wat meer geld zal verdienen.

Het wordt gewoon steeds belangrijker (tevens kijkt Google hier ook steeds meer naar) dat je van daadwerkelijke toegevoegde waarde bent voor de bezoekers. Veel mensen zijn te veel gefocust op het korte termijn en hoe ze staan gepositioneerd in Google. Je kunt beter 1 of 2 goede websites opzetten dan 50 gare…