Mocht je het je überhaupt afvragen of Shopify met iDeal kan samenwerken? Dan kunnen we daar heel kort en duidelijk in zijn; JA. Je kunt iDeal inschakelen voor je Shopify store en dan kan je relatief simpel instellen. Naast iDeal kan je ook nog andere betaalmethodes instellen zoals bijvoorbeeld PayPal, Bankoverschrijvingen, Klarna (achteraf betalen), Google en Apple Pay.

In dit artikel willen we graag inzoomen in het instellen van iDeal betalingen voor je Shopify store. iDeal is het meest gebruikte betaalmethode in Nederland en mag zeker niet ontbreken. Als je geen iDeal aanbiedt als betaalmethode dan je echt verwachten dat je minder aankopen realiseert (drop in conversie).

Shopify Payments

Sinds het begin 2020 is het een stuk makkelijker om de betaalmethode iDeal aan te zetten. Eigenlijk is dit de meest eenvoudige optie. Naast iDeal kan je nu ook eenvoudig CreditCard, Apple en Google Pay aanzetten zonder het gebruik van een 3e partij.

Deze functionaliteit is Shopify Payments. Deze kan je in de beheeromgeving simpel aan of uit zetten. We leggen het even stap voor stap uit:

  1. Login in je Shopify beheeromgeving
  2. Ga naar instellingen en dan naar Betalingsproviders
  3. Je ziet dan “Shopify payments” staan. Druk op de knop om je account compleet te maken om het te kunnen activeren
  4. Vul in het volgende scherm al je gegeven in (NAW gegevens en bedrijfsgegevens)
  5. Vink de betaalkaarten en versnelde afrekeningen aan naar wens
  6. Onder Lokale betaalmethoden kan je o.a. iDeal vinden, vink deze aan
  7. Onder Lokale betaalmethoden staat ook Bancontact, mocht je ook Belgische klanten bedienen dan raden wij ook aan om deze aan te zetten.
  8. Vergeet niet om je eigen bankrekeningnummer in te vullen want anders komen de betalingen niet bij jou binnen
  9. Bij Overzicht van klantfactuur kan je een beschrijving zetten van de naam van je winkel zodat klanten dit krijgen te zien op bankafschriften
  10. Klik op Opslaan en je bent ready to go!

Shopify Mollie iDeal

Voordat Shopify Payments beschikbaar was moest je sowieso gebruiken maken van externe payment providers zoals Mollie om überhaupt gebruik te kunnen maken van iDeal als betaalmethode. Voordeel van een Payment Provider ligt hem vooral in het aanbod.

Payment Providers kunnen nog meer betaalmogelijkheden aanbieden dan die er nu beschikbaar zijn in Shopify Payments. Je kunt bijvoorbeeld achteraf betalen activeren met Klarna. Wat voor sommige niches heel interessant kan zijn en de conversie kan verhogen.

Persoonlijk houden wij ervan om het zoveel op 1 platform te houden en maken wij het liefst gewoon gebruik van Shopify Payments. Hoe je het went of keert; iDeal is de allergrootste en die moet je vooral kunnen aanbieden aan je klanten. Klarna (achteraf betalen) is een leuke toevoeging maar zien wij voor onze huidige webshops nu niet als directe waardevolle toevoeging.

Conclusie

Wij denken dat op ten duur ook dit soort betaalmethodes (achteraf betalen etc) vanzelf beschikbaar komen in Shopify Payments. Als je op het punt staat om een Shopify webshop te starten, dan adviseren wij om van Shopify Payments gebruik te maken.