Affiliate Marketing voor telefoons en vliegreizen kennen we allemaal wel. Maar wist je ook dat je digitale producten kunt promoten? Denk hierbij aan bijvoorbeeld een online training of online tool.

PayPro is een website die je voor verschillende doeleindes kunt gebruiken. Je kunt van de diensten van PayPro gebruik om zowel een product zelf online te verkopen (met iDeal) of ervoor te kiezen om andermans product te verkopen.

Zelf een online product verkopen?

Als je een online product verkoopt dan is PayPro een van de websites die je zou kunnen helpen dit te bewerkstelligen. Met PayPro is het mogelijk dat je klanten via iDeal betalen voor het online product en jij dan je geld van PayPro krijgt (PayPro krijgt dan een commissie over het geld).

Naast dat PayPro de hele betalingsstroom voor je regelt zou je er ook voor kunnen kiezen om met affiliates te gaan werken. Hieronder een processchema hoe dat in grote lijnen in zijn werk gaat.

affilite_flow

Zoals je ziet gaan affiliates hun eigen netwerk gebruiken om jouw product te verkopen. Het hangt wel van een aantal factoren af dat affiliates daadwerkelijk je product gaan promoten, onder andere:

– Hoogte van commissie
– Affiniteit met product
– Kwaliteit van product
– Vertrouwen in product en in jou

Het is aan te raden mocht je met affiliates te gaan werken dat je ook op je eigen website een menu item aanmaakt met “Partners” of “Affiliates”. Je kunt daar eventueel ook nog wat promotie materiaal zetten en extra informatie omtrent de te promoten producten. Want denk eraan, hoe beter jij de affiliates begeleid bij het promoten van je product, hoe gemotiveerder zij zullen zijn om het product te verkopen.

Andermans product promoten?

Als je net begonnen bent met een website heb je misschien nog geen goed product voorradig of wellicht bestaan er al zoveel goede producten op de markt, waarom zou jij dan nog een product moeten maken? Als een (grote) concurrent binnenkort een lancering doet van een product, waarom zou jij dan hier niet om mee liften en ook zijn product gaan promoten onder je bezoekers/klanten. Op deze manier pik jij ook je graantje mee. Veel websites die met affiliates werken geven een goede commissie, denk hierbij aan 1/3 van de prijs die jij krijgt! Het promoten van andersmans producten is dan ook erg simpel en als je het goed doet kan je hier leuk mee verdienen. Voordelen om andermans product te promoten:

– Jij hoeft geen support te geven
– Geen tijd kwijt aan maken van een product
– Je kunt veel producten aanbieden
– Simpel en kan leuk verdienen

affilite_flow1

Zoals je hierboven ziet is het een simpel proces om andermans product te gaan promoten. Toch raden wij je aan om niet lukraak maar alle producten te gaan promoten. Bekijk zelf wat het product precies is, wie biedt het product aan, hoe actief promoten ze zelf en wat is de commissie.

Klik hier om naar PayPro te gaan.

Succes!