Simpel gezegd is Online Marketing (ook wel Internet Marketing genoemd) de marketing van producten en/of diensten via het Internet. En dat was dan ook wel het enige wat eigenlijk echt simpel is. Eigenlijk is het onmogelijk om alles met betrekking tot Online Marketing te weten. Hoezo? Omdat het gigantisch groot is met oneindig veel mogelijkheden. Tot Online Marketing rekenen we onder andere de volgende facetten:

• Inbound en Outbound Marketing
• Email Marketing
• SEO (Zoekmachine optimalisatie)
• Affiliate Marketing
• Google Analytics
• SEA (Zoekmachine adverteren)
• Social Media
Conversie Optimalisatie

Dit zijn maar een paar facetten en kreten. Maar zo zijn er nog tientallen dingen te noemen die tot Online Marketing behoren. Als je actief bent in de Online Marketing ben je als ware de brug tussen de klant en de programmeurs. Het is dus essentieel dat je op de hoogte bent van de online processen en tevens van de technische mogelijkheden. Al met al een hele kluif en voor veel mensen een grote puzzel.

Online Marketing

Wat kan ik met Online Marketing bereiken?

Tegenwoordig is het gelukkig bij iedereen wel doorgedrongen dat een goede website essentieel is voor het runnen van je business. Dit was zelfs enkele jaren gewoon nog niet het geval. Zelfs de grootste leken hoor ik zeggen dat hun website ook goed getoond moet worden op tablets en telefoons. Maar het hebben van een goede website is leuk, maar je gaat niet automatisch bezoekers krijgen…

Zoals gezegd hebben mensen altijd budget voor het bouwen van een website met allerlei tierelatijntjes maar is er niks meer over voor Online Marketing. Persoonlijk zou ik met een wat simpelere (wil niet zeggen slecht) website beginnen en dan budget inruimen om aan je naamsbekendheid te werken en bezoekers te trekken. Je kunt dan altijd nog besluiten om je website wat te pimpen.

Voor wie is Online Marketing geschikt?

Online Marketing is een absolute must voor iedere organisatie. Of je nu een timmerman bent of de eigenaar van een webshop met meer dan 1 miljoen omzet. Voor iedere organisatie moet je alleen Online Marketing anders inzetten en gebruiken. Het inzetten van een marketing mix afgestemd op de bedrijfsdoelen is onze specialiteit. Van klein tot groot, wij kunnen iedereen van dienst zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier en vertel ons waar wij jullie mee zouden kunnen helpen.