Praten we over het plaatsen van tekst over een plaatje heen of juist het plaatsen van een plaatje achter tekst? Ach maakt het eigenlijk uit? Ik ben zelf in staat om verschillende  programmeer codes te lezen en aan te passen. Vanaf scratch af aan een website programmeren is weer andere koek en laat ik zelf liever aan anderen over. Maar goed ik hoop je hiermee een beetje te helpen zodat het je lukt om tekst over een plaatje in je blog neer te zetten.

Een tijdje geleden was ik zelf op zoek naar deze informatie/code. Ik wilde wat tekst in verschillende “boxen” laten zien maar wel zo dat de tekst leesbaar was voor Google. Het is makkelijk om tekst hard in een plaatje te zetten maar zoals gezegd moest het goed zijn voor Google.

Via diverse websites kwam ik op  onderstaande stuk code terecht. Dit is eigenlijk een stuk CSS code (voor de kenners) en kan je gebruiken om te plaatsen in je WordPress pagina of artikel.

<div style="background-image: url('https://www.websiteacademie.nl/wp-content/uploads/2012/12/20121204_135311-1-1.jpg'); background-repeat: no-repeat; height: 300px; width: 245px; margin-top: 20px;">
<h1 style="color: white; line-height: 18px; padding: 20px 10px 2px 20px;">Titel 1</h1>
<p style="color: white; padding: 30px 10px 10px 20px;">Dit is een voorbeeld wat je er neer kunt zetten. De kleur is aan te passen in de code. Vergeet niet de link (van het plaatje) te vervangen in de code.</p>
<p style="color: white; padding: 30px 10px 10px 20px;">Deze tekst zal worden gelezen door Google, dus SEO technisch goed!</p></div>

 

Bij het aanmaken van een artikel of pagina kan je switchen tussen “Visual” en “HTML”. Als je naar de “HTML” gaat kan je bovenstaande kopieren en plakken en het resultaat zien.

Resultaat:

Titel 1

Dit is een voorbeeld wat je er neer kunt zetten. De kleur is aan te passen in de code. Vergeet niet de link (van het plaatje) te vervangen in de code.

Deze tekst zal worden gelezen door Google, dus SEO technisch goed!

 

Vergeet niet om de link naar het plaatje te vervangen naar je eigen plaatje en de grootte aan te passen. Het lijkt allemaal ingewikkelder dan het is en laat je niet afschrikken omdat het “code” is. Mocht je hulp nodig hebben, laat dan even een berichtje hieronder achter.

Succes!