Waar we een tijdje geleden nog een artikel hadden geschreven over hoe je tweets kunt embedden / tonen op je website is het nu sinds een paar dagen ook mogelijk om Facebook berichten te tonen op je website en ze ook interactief blijven.

Net zoals het tonen van tweets op je website kan het ook handig zijn om een Facebook bericht te tonen op je website. Je kon dit natuurlijk ook doen om er een plaatje van te maken maar nu blijft het bericht interactief en kunnen mensen direct reageren of delen.

Ene kant frappant dat Facebook eigenlijk nu pas met deze standaard functie komt. Facebook bestaat nu al een tijdje en dit lijkt ons toch wel een belangrijke functie om Facebook nog meer bekendheid te geven. Maar goed het is nu mogelijk en laten we even kijken hoe het werkt.

Facebook berichten tonen op je website

We laten hieronder zien hoe je Facebook berichten kunt tonen op je WordPress website. Mocht je niet gebruik maken van WordPress dan werkt het bijna hetzelfde alleen moet je dan zelf de code in de broncode van je website zetten.

1) Ga naar Facebook

2) Ga naar het Facebook bericht dat je wilt insluiten en klik op het kleine pijltje naar beneden

Facebook bericht insluiten op je website 1

3) Je krijgt nu een lijst met mogelijkheden (in onderstaande printscreen krijg ik wat meer omdat ik de beheerder ben van de Facebookpagina) en kies voor [Bericht insluiten]

Facebook bericht insluiten op je website 2

4) Er verschijnt een pop up met een code. Kopieer deze code met CTRL+C.

Facebook bericht insluiten op je website 3

5) Kopieer de code in een artikel of pagina van je WordPress website onder het tabblad [HTML] (of bij sommige heet dat wellicht wat anders)

Facebook bericht insluiten op je website 4

6) Je krijgt dan het volgende resultaat: