Je wilt meer weten over het versturen van crypto van Binance naar Bitvavo. Als je een actieve cryptocurrency-gebruiker bent, ben je waarschijnlijk bekend met Binance, een toonaangevend handelsplatform voor digitale valuta. Echter, recentelijk heeft Binance aangekondigd te stoppen met zijn diensten in Nederland vanwege het niet verkrijgen van registratie van De Nederlandsche Bank (DNB). Deze beslissing heeft een aanzienlijke impact op de Nederlandse cryptocurrency-markt en roept vragen op bij gebruikers over hoe ze hun crypto veilig kunnen overdragen naar andere platforms.

Gelukkig is er een betrouwbaar alternatief beschikbaar voor Nederlandse gebruikers, namelijk Bitvavo. In deze blog zullen we je begeleiden bij het proces van het versturen van crypto van Binance naar Bitvavo, waarbij we stap voor stap uitleggen hoe je dit kunt doen. We zullen ook belangrijke veiligheidsmaatregelen benadrukken om ervoor te zorgen dat je transacties soepel en veilig verlopen.

Lees verder om meer te weten te komen over het versturen van crypto van Binance naar Bitvavo en ontdek hoe je jouw digitale activa veilig kunt beheren in het veranderende landschap van de Nederlandse cryptocurrency-markt.

Tip: Als je nog geen account hebt bij Bitvavo: Klik dan hier om een gratis account aan te maken en betaal over de eerste 1.000 EURO geen transactiekosten

Profiteer nu nog van deze instap-actie voordat het te laat is. Het betreft een tijdelijke actie en kan elk moment stoppen. Maak via onderstaande knop een GRATIS account aan en claim die welkomstbonus.

account aanmaken is gratis en 100% veilig

Stap 1: Account aanmaken op Bitvavo

Een account aanmaken op Bitvavo is de eerste belangrijke stap om cryptocurrency van Binance naar Bitvavo te kunnen versturen. Volg deze eenvoudige instructies om snel aan de slag te gaan:

 1. Ga naar de officiële website van Bitvavo (www.bitvavo.com) en klik op de knop “Account aanmaken” of “Registreren”.
 2. Vul het registratieformulier in met je persoonlijke gegevens, waaronder je naam, e-mailadres en wachtwoord. Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord kiest dat uniek is voor je Bitvavo-account.
 3. Volg de instructies om je e-mailadres te verifiëren. Controleer je inbox en klik op de verificatielink die naar je is gestuurd.
 4. Na verificatie van je e-mailadres kun je doorgaan met het verifiëren van je identiteit. Bitvavo is verplicht om te voldoen aan de KYC (Know Your Customer)-regelgeving, dus je moet enkele identificatiedocumenten verstrekken.
 5. Volg de instructies op het scherm om je identiteit te verifiëren. Dit kan het uploaden van een geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort of rijbewijs, en het nemen van een selfie met het identiteitsbewijs omvatten.
 6. Zodra je identiteit is geverifieerd, is je account aangemaakt en kun je beginnen met het verhandelen en beheren van cryptocurrencies op Bitvavo.

Tijdens het aanmaken van je Bitvavo-account is het essentieel om de juiste beveiligingsmaatregelen te volgen om de veiligheid van je crypto-activa te waarborgen. Hier zijn enkele belangrijke tips:

 1. Kies een sterk en uniek wachtwoord dat bestaat uit een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens.
 2. Schakel de twee-factor-authenticatie (2FA) in om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan je account. Dit kan worden gedaan via een authenticator-app op je mobiele telefoon.
 3. Wees voorzichtig met het delen van je accountgegevens met anderen en houd je inloggegevens privé.
 4. Houd je computer en mobiele apparaten up-to-date met de nieuwste beveiligingsupdates en antivirussoftware.
 5. Vermijd het gebruik van openbare wifi-netwerken bij het openen van je Bitvavo-account en voer geen gevoelige informatie in op onbeveiligde websites.

Door deze beveiligingsmaatregelen te volgen, kun je een solide basis leggen voor de bescherming van je Bitvavo-account en je crypto-activa. Zorg ervoor dat je deze stappen zorgvuldig doorloopt voordat je verdergaat naar de volgende stappen om crypto van Binance naar Bitvavo te versturen.

Stap 2: Adres genereren op Bitvavo

Nadat je succesvol een account hebt aangemaakt op Bitvavo, is de volgende stap het genereren van een ontvangstadres voor de specifieke cryptocurrency die je wilt overdragen van Binance naar Bitvavo. Volg deze stappen om een ontvangstadres te genereren:

 1. Log in op je Bitvavo-account met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Ga naar het dashboard of de portefeuillepagina van Bitvavo.
 3. Zoek naar de cryptocurrency die je wilt overdragen en klik op de knop “Ontvangen” of “Storten” naast die specifieke cryptocurrency.
 4. Op het scherm wordt nu het ontvangstadres weergegeven dat specifiek is voor die cryptocurrency. Kopieer dit adres naar je klembord of maak gebruik van de QR-code als je vanaf een mobiel apparaat werkt.
 5. Het gegenereerde adres is uniek voor jouw Bitvavo-account en kan worden gebruikt om de gewenste cryptocurrency naar Bitvavo over te dragen.

Bij het genereren van een ontvangstadres is het van cruciaal belang om het adres zorgvuldig te controleren en ervoor te zorgen dat er geen typfouten zijn gemaakt. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Controleer altijd of het ontvangstadres overeenkomt met het adres dat je hebt gekopieerd. Zelfs een kleine typfout kan leiden tot verlies van fondsen.
 2. Vertrouw nooit op automatische invoerfuncties of gekopieerde adressen zonder ze te controleren. Controleer altijd visueel of het adres correct is.
 3. Wees extra voorzichtig bij het gebruik van mobiele apparaten waar typfouten gemakkelijker kunnen optreden. Neem de tijd om het adres te controleren voordat je verdergaat met de overdracht.
 4. Je kunt ook de QR-code scannen met een mobiele wallet-app om ervoor te zorgen dat het juiste adres wordt gebruikt.

Door het zorgvuldig controleren van het ontvangstadres en het vermijden van typfouten, kun je er zeker van zijn dat de cryptocurrency veilig naar je Bitvavo-account wordt overgedragen. Vergeet niet om altijd extra voorzichtig te zijn bij het kopiëren en plakken van adressen en neem de nodige stappen om mogelijke fouten te vermijden.

Stap 3: Verzenden van crypto van Binance naar Bitvavo

Nu je een account hebt op zowel Binance als Bitvavo, is het tijd om de crypto van Binance naar Bitvavo over te dragen. Volg onderstaande stappen om dit proces succesvol te voltooien:

 1. Log in op je Binance-account met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Ga naar de portefeuillepagina of het overzicht van je activa op Binance.
 3. Zoek naar de cryptocurrency die je wilt verzenden en klik op de knop “Verzenden” of “Withdrawal” naast die specifieke cryptocurrency.
 4. Voer het ontvangstadres in dat je hebt gegenereerd op Bitvavo in het veld “Ontvangstadres” of “Recipient Address” op Binance.
 5. Geef het gewenste bedrag op dat je wilt overdragen naar Bitvavo.
 6. Controleer nogmaals het ontvangstadres om er zeker van te zijn dat je het correct hebt ingevoerd.
 7. Klik op “Verzenden” of “Withdraw” om de overdracht te initiëren.

Instructies voor het invullen van het ontvangstadres en het selecteren van het juiste netwerk:

 1. Plak het ontvangstadres dat je hebt gegenereerd op Bitvavo in het juiste veld op Binance. Zorg ervoor dat je het adres zorgvuldig controleert om fouten te voorkomen.
 2. Selecteer het juiste netwerk voor de cryptocurrency die je wilt verzenden. Bijvoorbeeld, als je Bitcoin (BTC) wilt verzenden, selecteer dan het Bitcoin-netwerk (BTC) in het vervolgkeuzemenu.
 3. Controleer nogmaals of het ontvangstadres en het geselecteerde netwerk correct zijn voordat je verder gaat.
 4. Binance kan mogelijk ook om een bevestiging vragen, zoals het invoeren van een verificatiecode die naar je e-mailadres of telefoonnummer is gestuurd. Volg de instructies op het scherm om de overdracht te bevestigen.

Door het volgen van deze stappen kun je met succes crypto verzenden van Binance naar Bitvavo. Houd er rekening mee dat de verwerkingstijd kan variëren, afhankelijk van het netwerk en de drukte op het moment van de overdracht. Zorg ervoor dat je de juiste informatie invult en alle beveiligingsmaatregelen volgt om een soepele en veilige overdracht te garanderen.

Bevestiging en wachttijd

Na het initiëren van de overdracht van crypto van Binance naar Bitvavo is het belangrijk om te begrijpen dat de transactie tijd nodig heeft om te worden bevestigd en verwerkt. Hieronder volgt wat meer informatie over dit proces:

 1. Nadat je de overdracht hebt geïnitieerd op Binance, begint het blockchain-netwerk waarop de betreffende cryptocurrency werkt met het verifiëren en bevestigen van de transactie.
 2. De bevestigingstijd kan variëren, afhankelijk van het gebruikte blockchain-netwerk. Sommige cryptocurrencies hebben kortere bevestigingstijden, terwijl andere wat langer kunnen duren.
 3. Gedurende deze tijd wordt de transactie gevalideerd door miners of validators op het netwerk. Dit proces zorgt ervoor dat de transactie veilig en nauwkeurig wordt geregistreerd op de blockchain.

Heb geduld!

 1. Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens de wachttijd. De duur van de bevestiging kan variëren en is afhankelijk van factoren zoals netwerkcongestie en de gebruikte blockchain.
 2. Je kunt de voortgang van de transactie volgen door de transactie-ID te controleren. Deze ID wordt meestal verstrekt door Binance en kun je gebruiken om de transactiegeschiedenis op het blockchain-netwerk te bekijken.
 3. Door regelmatig de transactiegeschiedenis op Binance en Bitvavo te controleren, kun je de status van de overdracht in de gaten houden. Dit helpt je te verifiëren of de transactie succesvol is afgerond.

Het is essentieel om geduldig te zijn tijdens het wachten op de bevestiging van de transactie. Houd er rekening mee dat de tijdsduur kan variëren, maar in de meeste gevallen zal de overdracht binnen redelijke tijd worden bevestigd en verwerkt. Blijf de transactiegeschiedenis controleren om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en je de crypto veilig in je Bitvavo-account ontvangt.

Controleer de transactie op Bitvavo

Nu je de crypto hebt overgedragen van Binance naar Bitvavo, is het van belang om de ontvangst van de crypto op Bitvavo te controleren. Hieronder vind je instructies om dit te doen:

 1. Log in op je Bitvavo-account en navigeer naar het overzichtsscherm.
 2. Zoek de specifieke cryptocurrency waarnaar je de overdracht hebt gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of een andere crypto zijn.
 3. Klik op de betreffende cryptocurrency om naar het specifieke handelsoverzicht te gaan.
 4. In het handelsoverzicht kun je de beschikbare hoeveelheid van de betreffende cryptocurrency zien. Controleer of het overeenkomt met de hoeveelheid die je hebt overgedragen vanaf Binance.
 5. Je kunt ook de transactiegeschiedenis op Bitvavo raadplegen om de specifieke overdracht te verifiëren. Dit geeft je gedetailleerde informatie over de transactie, zoals het tijdstip en de status.

Het is van groot belang om de controle op Bitvavo uit te voeren om ervoor te zorgen dat de overdracht correct is verwerkt. Door de instructies te volgen en de transactiegeschiedenis te raadplegen, kun je de ontvangst van de crypto op Bitvavo bevestigen en de nauwkeurigheid van de overdracht verifiëren.

Conclusie Crypto Versturen van Binance naar Bitvavo

Gefeliciteerd! Je hebt nu alle stappen doorlopen om succesvol crypto te versturen van Binance naar Bitvavo. Laten we nog even kort de belangrijkste punten samenvatten:

 1. Genereer een ontvangstadres op Bitvavo voor de specifieke cryptocurrency die je wilt overdragen.
 2. Initieer de overdracht op Binance door het invullen van het juiste ontvangstadres en het selecteren van het juiste netwerk.
 3. Wees geduldig tijdens de bevestiging en wachttijd, aangezien het even kan duren voordat de transactie is verwerkt.
 4. Controleer de ontvangst van de crypto op Bitvavo door in te loggen op je account en de beschikbare hoeveelheid te verifiëren.

Het overdragen van crypto van Binance naar Bitvavo brengt enige verantwoordelijkheid met zich mee. Om ervoor te zorgen dat je transactie veilig verloopt, raden we je aan om de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen:

 1. Controleer altijd het ontvangstadres zorgvuldig en vermijd typfouten. Een verkeerd ingevuld adres kan leiden tot verlies van je crypto.
 2. Volg de beveiligingsrichtlijnen van beide platforms. Gebruik bijvoorbeeld tweefactorauthenticatie en sterkere wachtwoorden om je accounts te beschermen.
 3. Blijf op de hoogte van de nieuwste beveiligingspraktijken en waarschuwingen in de crypto-wereld. Zo kun je proactief eventuele bedreigingen vermijden.

Onthoud dat het versturen van crypto een belangrijke stap is die nauwkeurigheid en waakzaamheid vereist. Door de stappen te volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je met vertrouwen crypto van Binance naar Bitvavo versturen.

Veel succes met je crypto-overdracht en blijf genieten van de mogelijkheden die de wereld van cryptocurrency te bieden heeft!