Op zoek naar een crypto cursus? Niet zo gek natuurlijk, we staan we weer aan de vooravond van een nieuwe crypto bull run. Oftewel de verwachting is groot dat de komende dagen/weken/maanden de crypto munten weer flink gaan stijgen.

Meer en meer mensen besluiten zich te gaan verdiepen in crypto aan de hand van een goede crypto cursus. Je dient nu eenmaal goed op de hoogte te zijn voordat je start met het investeren in crypto. Want je kunt niet alleen geld verdienen, maar ook geld verliezen.

In dit artikel gaan we de volgende crypto cursussen bespreken:
🥇 1. Crypto Masterclass 👉 volg de gratis training
🥈 2. Madelon Vos 👉 volg de gratis training
🥉 3. X10 met Crypto 👉 download gratis ebook

Crypto cursussen vergelijken; waar begin je?

Een crypto cursus is dus de perfecte manier om kennis te maken met de blockchain, wat cryptocurrency nu precies inhoudt, hoe je het beste crypto kunt kopen en hoe grafieken werken. Dit alles zal je in een goede crypto cursus leren.

Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij de beste crypto cursussen op een rijtje gezet. Wij hebben zelf alle cursussen doorlopen en kunnen je daarom het beste advies geven.

Voordat we inhoudelijk naar de crypto cursussen gaan kijken is het goed om nog even een kleine introductie te geven hoe wij deze crypto cursussen hebben beoordeeld.

Je moet goed begrijpen dat hoe groter en populairder iets aan het worden is, hoe meer cursussen er ontstaan. Dat is precies met crypto ook het geval. De crypto cursussen schieten als paddenstoelen uit de grond.

Dat hoeft niet perse slecht te zijn, want als er maar 1 aanbieder is dan kan deze doen en laten wat die wilt. Je hebt dus concurrentie nodig om alle cursussen nog beter te maken. Wat zijn nu belangrijke aspecten waaraan een goede crypto cursus moet voldoen:

 • Goede prijs
 • Inhoudelijke goede cursus
 • Community waar mensen elkaar helpen
 • Moeilijke materie in jip en janneke taal kunnen uitleggen
 • Gratis cursus die je eerst kunt volgen
 • Voor elk niveau toegankelijk (of je nu beginner of expert bent)
 • Het platform moet lekker werken

Er zijn vast nog wel meer punten op te noemen maar in grote lijnen hebben wij vooral hiernaar gekeken. Kijk ook niet teveel naar de prijs. Alle cursussen liggen tussen een prijs range van 250 tot 1000 euro. Het wil niet perse zeggen dat een dure cursus goed of slecht is maar dat geldt het zelfde voor een crypto cursus van 250 euro.

Een goedkope crypto cursus waar je niks aan hebt is ook weggegooid geld. Een tip zou dus ook zijn om eerst even de gratis training of ebook te volgen zodat je zelf een idee en gevoel erbij krijgt.

Wat heb je nodig om een crypto cursus te volgen?

Bijna vergeten maar ongeacht welke crypto cursus je besluit te volgen; het is goed om van te voren al een account aan te maken bij een goede crypto exchange.

Veel crypto cursussen leggen dit ook wel uit in hun cursus maar aangezien wij ook advies geven over een cursus, kunnen wij ook advies geven over een goede crypto exchange. De beste crypto exchange die je kunt gebruiken is simpelweg Bitvavo.

Sommige crypto cursussen zullen Binance aanbevelen maar sinds een paar maanden kan je bij Binance niet meer betalen met iDeal en bankoverschrijving. Dat is gewoon niet zo makkelijk. Daarnaast vinden wij Bitvavo veel overzichtelijker en makkelijker te gebruiken. En je kunt dus wel gewoon met iDeal en bankoverschrijving betalen.

Als je een Bitvavo account besluit aan te maken via deze link dan betaal je ook nog eens geen transactiekosten over de eerste 1.000 euro. Scheelt toch weer en lekker meegenomen! Als je meer wilt weten over Bitvavo, lees dan gerust even onze Bitvavo Review.

Profiteer nu nog van de Bitvavo instap-actie voordat het te laat is. Het betreft een tijdelijke actie en kan elk moment stoppen. Maak via onderstaande knop een GRATIS account aan en claim die welkomstbonus.

account aanmaken is gratis en 100% veilig

1. Crypto Masterclass

Als het goed is heb je nu een account bij Bitvavo aangemaakt en helemaal ready to go. Mooi! Onze nummer 1 crypto cursus is de Crypto Masterclass. Iedereen die al ietsje langer in crypto zit is bekend met deze partij. Je kunt eigenlijk niet om hun heen.

De Crypto Masterclass is gemaakt door het team achter Allesovercrypto. Zij houden een blog bij op hun website en hebben ook nog een gratis facebook groep waar mensen met elkaar praten over crypto. Super goed en slim.

In de Crypto Masterclass cursus leer je echt stap voor stap alles over de crypto wereld. Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als voor experts. Als expert kan je natuurlijk wel het begin overslaan want dan zou je als expert al moeten weten.

Een belangrijk aspect waar we in vorige hoofdstuk al aan refereerde was het hebben van een gratis cursus. Op deze manier kan je zelf er een beetje aan snuffelen en kijken of het wat voor je is. Na het volgen van deze gratis crypto cursus weet je al:

 • Welke strategie jij kunt gebruiken om geld te verdienen met crypto
 • Krijg je al een goede uitleg hoe Crypto en Bitcoin werken
 • Welke sleeping giant zij hebben ontdekt en hoe jij hier ook in kunt investeren
 • Hoe je zelf goede cryptomunten gaat spotten

Naast het volgen van deze gratis crypto cursus krijg je ook direct toegang tot 3 waardevolle ebooks.

Gratis ebook #1: 10 redenen om te leren over crypto

Het kan niet anders of in de toekomst gaat al het geld digitaal zijn. Niemand geloofde eerst in de mobiele telefoon (waarom nodig, heb thuis toch een telefoon) en zie hoe groot dat nu is geworden. Internet was niet nodig want we hadden toch boeken, zie hoe groot dat nu geworden is. We zijn pas net begonnen met crypto.

Gratis ebook #2: crypto mastergids

Als je besluit een crypto cursus te kopen dan is het ook goed om het maximale eruit te halen. In deze ebook lees jij hoe jij je optimaal kunt voorbereiden voordat je van start gaat. Het maximale eruit halen is ook uiteindelijk je doel natuurlijk.

Gratis ebook #3: 7 manieren om online geld te verdienen

Iedereen heeft zo zijn eigen reden om te investeren in crypto. De een gelooft heilig in de technologie en de ander zit er puur in voor het geld. In deze ebook neemt allesovercrypto je mee hoe jij geld kunt verdienen op een passieve manier. Geld verdienen als je op reis bent, wie wil dat nou niet.

Review AllesOverCrypto op TrustPilot:

 • Reviews gegeven: 850+
 • Rating: Uitstekend
 • ⭐⭐⭐⭐⭐ (4.8 / 5)

Kosten:

Normaal kost het €1.997,- maar momenteel loopt er een actie voor €997,- (tip: volg eerst de gratis training en dan krijg je altijd een goede aanbieding).

2. Madelon Vos

Het was echt een close call tussen nummer 1 en nummer 2. Eigenlijk vinden wij deze crypto cursus van Madelon Vos net zo goed. Maar je moet toch een keuze maken als je een lijstje wilt maken voor de beste crypto cursus.

Waarom wij de Crypto Masterclass dan op 1 hebben gezet en niet Madelon Vos? Misschien puur door het feit dat de Crypto Masterclass net wat commerciëler is en advies durven te geven over wat je kunt kopen qua coins.

Madelon is minder commercieel en is vooral van mening dat je door zelf onderzoek te doen en technische analyses te maken je zelf een keuze moet maken in welke coin je wilt investeren. Super goed natuurlijk, maar wij denken dat onze lezers ook graag advies willen in welke coins ze moeten kopen. Vandaar plek nummer 2.

Maar dat gezegd te hebben, laten we eerlijk zijn; wie kent Madelon Vos nu niet? Het gezicht van de crypto revolutie in Nederland. Miss Bitcoin wordt ze genoemd en al genoeg verschenen op TV, in podcasts, YouTube en talloze blogs.

Madelon is al actief in het crypto wereldje sinds 2013 en heeft niet alleen kennis over crypto, maar ook van de economie op zich. Dat helpt haar vaak om het een ander in perspectief te zetten en je te helpen om dingen beter te snappen.

Madelon heeft echt een gave op het gebied van moeilijke materie goed uitleggen. Wellicht ook niet zo gek want zij doceerde ook aan de Hogeschool van Amsterdam. Daar gaf ze les in het vak technische analyses. Dan weet je denk wel dat het goed zit qua kennis.

Madelon heeft twee crypto cursussen gemaakt en heeft daarnaast ook een community. Als je beide crypto cursussen aanschaft dan krijg je ook 2 maanden toegang tot die community. De volgende twee crypto cursussen biedt Madelon Vos aan:

 • Bitcoin Basics & Cryptocurrencies
 • Cursus Traden met behulp van Technische Analyses

De cursus Bitcoin Basics & Cryptocurrencies is vooral gericht op hoe jij veilig bitcoins en andere cryptocurrencies kunt kopen, wat de achtergrond is van crypto en hoe je ook je cypto veilig kunt opslaan.

De tweede Cursus Traden met behulp van Technische Analyses gaat eigenlijk een stapje verder en is meer gericht op de wat meer ervaren traders (of die dat willen worden). Je leert hier echt charts lezen, hoe je zelf kunt traden en hoe jij in kunt spelen op marktbewegingen.

Review MadelonVos.nl op Google:

 • Reviews gegeven: 170+
 • Rating: Uitstekend
 • ⭐⭐⭐⭐⭐ (4.8 / 5)

Kosten:

Crypto en Trading Academy samen kost 374,90, maar met onze kortingscode websiteacademie10 krijg je nog eens 10% korting en kost het je €337,41.

3. X10 met Crypto

Eentje die niet in het lijstje mag ontbreken is de crypto cursus ‘x10 met crypto’. Deze cursus is tot stand gekomen door drs Harm van Wijk van Beleggen.com en Jan Robert Schutte van de CryptoAcademy.

Waar bij AllesoverCrypto en Madelon Vos vooral wat jongeren mensen achter de cursus staan, is bij X10 met Crypto samengesteld door wat oudere mensen in het vak. Beide hebben een sterke achtergrond in beleggen en hebben zich nu ook in crypto meer verdiept.

Harm van Wijk en Jan Robert Schutte werken al met elkaar samen in het beleggen.com platform. Hier helpen ze mensen bij het aankopen en verkopen van aandelen en opties. Jan Robert Schutte nam in het beleggen.com platform al het crypto gedeelte voor zijn rekening.

Door de steeds grotere vraag en populariteit hebben ze besloten om hiervoor een aparte gedetailleerde cursus op poten te zetten.

De X10 met Crypto is een online crypto cursus en na aanschaf krijg je direct toegang tot alle content. Eigenlijk krijg je binnen dit programma toegang tot 2 cursussen.

 1. Geld verdienen met Bitcoin door Harm van Wijk
 2. Cryptoacademy cursus met Jan Robert Schutte

Deel 1 (cursus van Harm van Wijk) gaat wat meer in op hoe jij geld kunt verdienen aan bitcoin en wat achtergrond informatie. De achtergrond informatie is wel wat minder dan bij de cursus van Madelon en Crypto Masterclass.

Deel 2 (cursus van Jan Robert Schutte) gaat wel even meer de diepte in. Je moet goed je hoofd erbij houden en soms even terugspoelen om het nog een keer te beluisteren. Super interessant allemaal maar wel echt voor de mensen die willen traden.

Wat krijg je verder nog als je de X10 met Crypto aanschaft:

 • Een online cursus voor beginners over crypto gedurende 6 weken
 • Onderzoekrapporten met posities die Harm en Jan Robert zelf innemen
 • Live webinars waar jij je vragen kunt stellen
 • Updates en kansen van ervaren crypto experts
 • 1 jaar lang premium crypto coaching service voor elite traders
 • 2 jaar lang VIP toegang tot het platform mijn.beleggen.com
 • 1 jaar lang toegang tot crypto portefeuilles
 • Toegang tot een telegram group
 • Toegang tot de crypto academy

Review x10 met Crypto op Google:

 • Reviews gegeven: 40+
 • Rating: Uitstekend
 • ⭐⭐⭐⭐⭐ (4.5 / 5)

Kosten:

De X10 met Crypto normale aanschafprijs is €1.997 maar met de lopende korting kost deze cursus nu maar €997. Een korting van maar liefst 50% die maar tijdelijk geldig is.

Beste crypto cursus voor beginners

Als we puur kijken naar welke crypto cursus het beste is om te volgen als beginner dan is dat eigenlijk wel de cursus van Madelon Vos. Wij zijn van mening dat zij het beste in staat is om echt in Jip en Janneke taal uit te leggen wat crypto precies is.

Je krijgt echt de complete achtergrond te horen en je begrijpt heel goed het totaal plaatje. Als je ook nog de trading cursus van Madelon aanschaft dan weet je ook hoe je zelf technische analyses kunt maken.

Dit is wel gebaseerd op het feit dat je echt wat wilt leren over crypto. Als je meer op zoek bent naar advies over welke crypto coins je beste kunt kopen, dan kan je wel beter de Crypto Masterclass aanschaffen. Wij schatten de X10 met Crypto wel wat meer in voor de mensen die al ietsje verder zijn met crypto / beleggen.

🥇 1. Madelon Vos 👉 volg de gratis training
🥈 2. Crypto Masterclass 👉 volg de gratis training

Beste crypto cursus als het gaat om het krijgen van calls

De een wil echt leren wat crypto is en hoe je daar op lange termijn je geld in kunt beleggen. De ander zit er in voor het snelle geld en wil eigenlijk alleen maar horen welke coins die moet kopen zonder zeel onderzoek te moeten doen.

Zelf zouden wij dit niet adviseren omdat je dan al je geld in iemand anders handen legt. Als het niet goed gaat, is het dan jouw fout of van degene die de call geeft. Je moet het natuurlijk zelf weten maar goed, aangezien sommige mensen dus zo’n cursus willen geven wij hier gehoor aan.

De beste crypto cursus die je dan kunt volgen (onze mening) is die van X10 met Crypto en daarna de Crypto Masterclass. Bij X10 met Crypto krijg je echt onderzoeksrapporten over coins en inzicht in portefeuilles waardoor je zelf ook een positie kunt innemen.

🥇 1. X10 met Crypto 👉 download gratis ebook
🥈 2. Crypto Masterclass 👉 volg de gratis training

Waarom een Crypto Cursus volgen?

Waarom moet jij eerst leren auto rijden voordat je rijbewijs krijgt? Als jij serieus aan de slag wilt met crypto en je daar geld in wilt investeren dan moet je toch eerst goed weten hoe het werkt. Je gaat toch niet zomaar je geld ergens insteken als je geen idee hebt.

Een crypto cursus gaat je van A tot Z alles uitleggen. Het gaat om een hoop geld dat je kunt winnen maar ook kunt verliezen. Het is gewoon niet zoals een casino. Door je goed in te lezen, charts te bekijken en inspelen op de markt kan jij daadwerkelijk geld verdienen met crypto en is het niet gokken.

Het volgen van een goede crypto cursus en het hebben van kennis zorgt er juist voor dat het geen gokken is. Je gaat simpelweg de kans reduceren dat je geld verliest en dus geld verdient. Als de markt stijgt is het makkelijk om meer geld te verdienen, maar wanneer moet je stoppen en je geld eruit halen?

En ja, veel informatie is te vinden op YouTube. Maar daar zit vaak geen logische opbouw in. Daarnaast zit 95% van de YouTubers er voor zichzelf. Die zitten dan een coin te callen (dat je die moet kopen) omdat ze zelf al een grote bag ervan hebben gekocht. Als hun viewers dan de coin kopen, zullen ze zelf de coin weer dumpen.

Hou het zelf in de hand en volg een crypto cursus als je daadwerkelijk geld wilt investeren in crypto. Verder heb je alleen een laptop en een internetverbinding nodig om te knallen.

Samenvattend over een Crypto Cursus volgen

Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van de beste crypto cursussen van Nederland. Wij hebben het gehouden bij een top 3 omdat we de rest echt niet goed genoeg vonden om te benoemen.

Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat je precies zoekt. Dat hebben we ook getracht uit te leggen in het artikel. Ben je beginner en zit je erin voor de lange termijn, dan past wellicht een andere crypto cursus beter dan als je echt alleen maar snel geld wilt verdienen.

Wij zijn van mening dat de Crypto Masterclass de beste crypto cursus is als we alle facetten bekijken. Voor zowel de beginner als de expert is dit gewoon een hele goede training.

Nogmaals onze uiteindelijke top 3:

🥇 1. Crypto Masterclass 👉 volg de gratis training
🥈 2. Madelon Vos 👉 volg de gratis training
🥉 3. X10 met Crypto 👉 download gratis ebook

Volg echt eerst even de gratis training zodat je uiteindelijk zelf een goede beslissing kunt nemen.

Succes en welkom alvast in de wereld van crypto