Binance en Bitvavo zijn twee prominente cryptocurrency-uitwisselingsplatforms die wereldwijd bekendheid hebben verworven. Beide platforms bieden gebruikers de mogelijkheid om te handelen in een breed scala aan cryptocurrencies, maar er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om je Binance-account over te zetten naar Bitvavo.

Bitvavo, gevestigd in Nederland, heeft een sterke reputatie opgebouwd vanwege zijn gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide handelsmogelijkheden en focus op veiligheid. Bovendien heeft Bitvavo lage handelskosten en biedt het ondersteuning voor euro-stortingen en -opnames. Als je op zoek bent naar een eenvoudige en betrouwbare manier om je cryptocurrency-activiteiten uit te voeren, kan het overzetten van je Binance-account naar Bitvavo een verstandige keuze zijn.

In deze blogpost zullen we de stappen bespreken die nodig zijn om je Binance-account over te zetten naar Bitvavo, inclusief het aanmaken van een account, het storten van geld, het overzetten van cryptocurrencies en het beginnen met handelen op het Bitvavo-platform. We zullen ook ingaan op de veiligheidsaspecten en de voordelen en nadelen van deze overstap.

Tip: Als je nog geen account hebt bij Bitvavo: Klik dan hier om een gratis account aan te maken en betaal over de eerste 1.000 EURO geen transactiekosten

Profiteer nu nog van deze instap-actie voordat het te laat is. Het betreft een tijdelijke actie en kan elk moment stoppen. Maak via onderstaande knop een GRATIS account aan en claim die welkomstbonus.

account aanmaken is gratis en 100% veilig

Stap 1: Een account aanmaken bij Bitvavo

Het registratieproces bij Bitvavo is eenvoudig en gebruikersvriendelijk. Om een account aan te maken, ga je naar de officiële website van Bitvavo en klik je op de knop “Registreren”. Vervolgens moet je een geldig e-mailadres invoeren en een sterk wachtwoord kiezen. Het is essentieel om een uniek wachtwoord te gebruiken om de beveiliging van je account te waarborgen.

Na het invullen van je gegevens, ontvang je een e-mailverificatielink om je account te activeren. Door op de link te klikken, wordt je doorverwezen naar de Bitvavo-website, waar je je registratie kunt voltooien. Het is belangrijk om je persoonlijke gegevens nauwkeurig in te voeren, aangezien deze nodig zijn voor het verifiëren van je identiteit.

Verificatievereisten en -procedures

Om volledig gebruik te kunnen maken van de functies en diensten van Bitvavo, is het noodzakelijk om je identiteit te verifiëren. Bitvavo hanteert strikte beveiligingsmaatregelen om witwassen en andere illegale activiteiten te voorkomen.

Voor de verificatieprocedure moet je enkele documenten verstrekken, zoals een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) en een bewijs van adres (bijvoorbeeld een recente energierekening). Deze documenten dienen als bewijs van je identiteit en verblijfplaats.

Zodra je de benodigde documenten hebt geüpload via de beveiligde Bitvavo-website, zal het verificatieproces worden geëvalueerd door het team van Bitvavo. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de drukte en de juistheid van de verstrekte gegevens. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle vereiste documenten correct en duidelijk uploadt om vertragingen te voorkomen.

Na succesvolle verificatie heb je toegang tot alle functies van Bitvavo, inclusief het storten, opnemen en verhandelen van cryptocurrencies.

Het aanmaken van een account bij Bitvavo is de eerste stap om je Binance-account over te zetten. Zorg ervoor dat je de registratie- en verificatieprocedures zorgvuldig volgt om een soepele overgang naar Bitvavo te garanderen.

Stap 2: Geld storten op je Bitvavo-account

Bitvavo biedt verschillende opties om geld op je account te storten, waaronder:

 1. Bankoverschrijving: Je kunt geld rechtstreeks vanaf je bankrekening overboeken naar je Bitvavo-account. Dit is een veilige en betrouwbare optie, maar het kan enige tijd duren voordat de storting is verwerkt.
 2. iDEAL: Als je in Nederland woont, kun je gebruikmaken van iDEAL, een populaire betaalmethode voor online transacties. Met iDEAL kun je snel en gemakkelijk geld overmaken naar je Bitvavo-account.
 3. Bancontact: Voor Belgische gebruikers is Bancontact beschikbaar als een snelle en veilige manier om geld op je Bitvavo-account te storten.

Bij het storten van geld op je Bitvavo-account is het belangrijk om rekening te houden met eventuele kosten en verwerkingstijden. Over het algemeen hanteert Bitvavo redelijke tarieven voor het verwerken van stortingen, maar deze kunnen variëren afhankelijk van de gekozen betaalmethode.

Bankoverschrijvingen hebben doorgaans lagere kosten, maar het kan tot enkele werkdagen duren voordat het geld op je Bitvavo-account is bijgeschreven. iDEAL en Bancontact zijn snellere opties, waarbij de stortingen meestal binnen enkele minuten worden verwerkt. Houd er echter rekening mee dat er mogelijk extra kosten verbonden zijn aan het gebruik van iDEAL of Bancontact.

Het is raadzaam om de actuele kosten en verwerkingstijden te controleren op de Bitvavo-website, aangezien deze kunnen veranderen. Let ook op eventuele minimale stortingsbedragen die van toepassing kunnen zijn.

Door geld op je Bitvavo-account te storten, ben je klaar om cryptocurrencies aan te schaffen en te handelen. Kies de meest geschikte stortingsmethode op basis van je voorkeuren en behoeften. Zorg ervoor dat je voldoende saldo hebt om te beginnen met handelen en profiteer van de vele mogelijkheden die Bitvavo te bieden heeft.

Stap 3: Cryptocurrency overzetten van Binance naar Bitvavo

Voordat je de overdracht van Binance naar Bitvavo uitvoert, moet je bepalen welke cryptocurrency je wilt overzetten. Zorg ervoor dat Bitvavo ondersteuning biedt voor de specifieke cryptocurrency die je wilt overdragen. Bitvavo heeft een breed scala aan cryptocurrencies beschikbaar, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en vele andere populaire opties.

Het genereren van een ontvangstadres bij Bitvavo

Om cryptocurrencies van Binance naar Bitvavo over te zetten, moet je een ontvangstadres genereren op je Bitvavo-account. Navigeer naar de juiste cryptocurrency wallet op Bitvavo en klik op de optie “Ontvangen” of “Storten”. Hier wordt een uniek ontvangstadres gegenereerd. Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je het juiste ontvangstadres gebruikt om de overdracht succesvol te laten verlopen.

Het uitvoeren van de overdracht van Binance naar Bitvavo

 1. Log in op je Binance-account en ga naar de wallet van de cryptocurrency die je wilt overdragen.
 2. Zoek naar de optie “Verzenden” of “Withdraw” en voer het ontvangstadres in dat je hebt gegenereerd bij Bitvavo.
 3. Voer het bedrag in dat je wilt overdragen en bevestig de transactie.
 4. Binance zal een bevestigingsproces doorlopen en, zodra de transactie is voltooid, wordt de cryptocurrency verzonden naar het opgegeven ontvangstadres op Bitvavo.

Het is belangrijk om de transactiekosten en verwerkingstijden in gedachten te houden. Deze kunnen variëren afhankelijk van de specifieke cryptocurrency en het netwerkverkeer. Controleer altijd de transactiegegevens voordat je de overdracht voltooit om ervoor te zorgen dat alles correct is.

Zodra de overdracht is voltooid, zal de cryptocurrency op je Bitvavo-account worden bijgeschreven. Je kunt nu beginnen met handelen of andere activiteiten uitvoeren op het Bitvavo-platform met de ontvangen cryptocurrency.

Stap 4: Handelen op Bitvavo

Bitvavo biedt gebruikers een breed scala aan handelsmogelijkheden om te profiteren van de volatiliteit en groei van cryptocurrencies. Enkele van de belangrijkste handelsmogelijkheden op Bitvavo zijn:

 1. Spot trading: Dit is de meest gebruikelijke vorm van handelen, waarbij je direct cryptocurrencies kunt kopen en verkopen tegen de actuele marktprijzen.
 2. Margin trading: Bitvavo biedt ook margin trading aan, waarbij je handelt met geleend geld om je potentiële winsten te vergroten. Hierbij is het belangrijk om de risico’s te begrijpen, aangezien verliezen ook kunnen worden vergroot.
 3. Staking: Bitvavo ondersteunt ook staking, waarmee je cryptocurrencies kunt vastzetten en beloningen kunt verdienen voor het bijdragen aan het netwerk. Dit kan een passieve inkomstenbron zijn voor langetermijnbeleggers.

Om een handelsorder te plaatsen op Bitvavo, volg je de onderstaande stappen:

 1. Log in op je Bitvavo-account en navigeer naar de handelspagina van de gewenste cryptocurrency.
 2. Kies het type order dat je wilt plaatsen, zoals een market order (directe uitvoering tegen de huidige marktprijs) of een limit order (specifieke prijs opgeven om te kopen of verkopen).
 3. Vul de details van de order in, zoals het aantal eenheden van de cryptocurrency en de gewenste prijs.
 4. Controleer de orderinformatie zorgvuldig en bevestig de order.
 5. Zodra de order is geplaatst, zal Bitvavo de order verwerken en proberen te matchen met andere handelspartijen op het platform.

Het is belangrijk om de handelskosten en -voorwaarden te begrijpen voordat je een order plaatst. Bitvavo hanteert een transparante kostenstructuur die van toepassing is op handelsactiviteiten.

Houd er rekening mee dat handelen in cryptocurrencies inherent risicovol is en dat prijzen snel kunnen veranderen. Zorg ervoor dat je jezelf vertrouwd maakt met de risico’s en handelsstrategieën voordat je actief begint te handelen op Bitvavo.

Stap 5: Uitbetalen van geld van Bitvavo naar je bankrekening

Wanneer je winsten wilt opnemen van je Bitvavo-account en deze naar je bankrekening wilt overboeken, volg je de onderstaande stappen:

 1. Log in op je Bitvavo-account en navigeer naar de “Opnemen” of “Uitbetalen” sectie.
 2. Selecteer je gewenste opnamemethode, meestal een bankoverschrijving.
 3. Voer het bedrag in dat je wilt opnemen. Zorg ervoor dat het bedrag binnen je beschikbare saldo valt.
 4. Vul de vereiste bankgegevens in, zoals het IBAN-nummer van je bankrekening en de naam van de rekeninghouder.
 5. Controleer alle ingevoerde gegevens nauwkeurig en bevestig de opname.

Bij het opnemen van geld van Bitvavo naar je bankrekening moet je rekening houden met eventuele kosten en verwerkingstijden. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 1. Kosten: Bitvavo hanteert opnamekosten die variëren afhankelijk van de specifieke valuta en het opnamebedrag. Deze kosten worden duidelijk vermeld voordat je de opname bevestigt. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de toepasselijke kosten voordat je een opname aanvraagt.
 2. Verwerkingstijd: De verwerkingstijd voor opnames bij Bitvavo kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de valuta en het betalingsnetwerk. In de meeste gevallen worden opnames binnen enkele werkdagen verwerkt. Houd er rekening mee dat vertragingen mogelijk zijn als gevolg van bankprocessen of drukte op het platform.

Het is raadzaam om de actuele opnamekosten en -tijden te controleren op de Bitvavo-website, omdat deze kunnen veranderen. Zorg ervoor dat je voldoende saldo op je Bitvavo-account hebt om de opnamekosten te dekken en controleer de nauwkeurigheid van de bankgegevens om vertragingen te voorkomen.

Door het opnemen van geld van Bitvavo naar je bankrekening kun je je behaalde winsten realiseren en gebruiken voor andere financiële doeleinden. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de opnameprocedure en de bijbehorende kosten om een soepele en efficiënte transactie te garanderen.

Veiligheid en beveiliging

Zowel Binance als Bitvavo hechten veel belang aan de veiligheid en beveiliging van de fondsen en gegevens van hun gebruikers. Hoewel de specifieke beveiligingsmaatregelen kunnen variëren, hebben beide platforms enkele gemeenschappelijke kenmerken:

 1. Beveiliging van fondsen: Zowel Binance als Bitvavo nemen uitgebreide maatregelen om de fondsen van gebruikers te beschermen. Ze maken gebruik van cold storage, wat betekent dat het grootste deel van de cryptocurrencies offline wordt bewaard in geavanceerde beveiligde opslagfaciliteiten. Dit minimaliseert het risico op hackaanvallen.
 2. Twee-factor-authenticatie (2FA): Binance en Bitvavo bieden ondersteuning voor 2FA, wat een extra beveiligingslaag toevoegt aan het inlogproces. Gebruikers kunnen 2FA instellen met behulp van een authenticator-app op hun mobiele apparaat, zoals Google Authenticator.
 3. Verificatieprocessen: Beide platforms hebben verificatieprocessen om de identiteit van gebruikers te verifiëren. Dit helpt om frauduleuze activiteiten te voorkomen en de integriteit van de gebruikersaccounts te waarborgen.

Naast de beveiligingsmaatregelen die door de platforms worden geboden, zijn er enkele belangrijke stappen die je zelf kunt nemen om de beveiliging van je cryptocurrency-accounts te waarborgen:

 1. Sterk wachtwoord: Gebruik een sterk, uniek wachtwoord voor je cryptocurrency-accounts en vermijd het gebruik van eenvoudig te raden combinaties. Gebruik een wachtwoordmanager om je wachtwoorden veilig op te slaan.
 2. Twee-factor-authenticatie (2FA): Maak gebruik van 2FA waar mogelijk. Dit biedt een extra beveiligingslaag door naast je wachtwoord een tweede verificatiestap te vereisen.
 3. Phishing-aanvallen: Wees alert op phishing-pogingen, waarbij kwaadwillenden proberen om je inloggegevens te stelen door zich voor te doen als een legitieme website of service. Zorg ervoor dat je altijd de juiste URL gebruikt en vermijd het klikken op verdachte links in e-mails of berichten.
 4. Software-updates: Zorg ervoor dat je de nieuwste beveiligingsupdates installeert voor je besturingssysteem, webbrowser en antivirusprogramma. Deze updates bevatten vaak patches voor bekende beveiligingslekken.
 5. Houd privésleutels offline: Als je cryptocurrencies in een eigen wallet bewaart, zorg er dan voor dat je de privésleutels offline en veilig bewaart, bijvoorbeeld in een hardware wallet.

Door een combinatie van platformbeveiliging en persoonlijke voorzorgsmaatregelen kun je de beveiliging van je cryptocurrency-accounts versterken en jezelf beschermen tegen mogelijke dreigingen. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste beveiligingspraktijken en je accounts regelmatig te controleren op verdachte activiteiten.

Conclusie

Met het nieuws dat Binance zijn diensten in Nederland zal stopzetten, kan het een verstandige beslissing zijn om je Binance-account over te zetten naar Bitvavo. Bitvavo, gevestigd in Nederland, is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk cryptocurrency-uitwisselingsplatform dat een breed scala aan handelsmogelijkheden biedt.

Door over te stappen naar Bitvavo kun je profiteren van de voordelen van een lokale uitwisseling, zoals ondersteuning voor euro-stortingen en -opnames, evenals een gebruiksvriendelijke interface die geschikt is voor zowel beginners als ervaren handelaren. Bovendien is Bitvavo toegewijd aan de naleving van lokale regelgeving en het waarborgen van de veiligheid van je fondsen.

Het proces van het overzetten van je Binance-account naar Bitvavo kan worden samengevat in de volgende stappen:

 1. Maak een account aan bij Bitvavo en voltooi het registratie- en verificatieproces.
 2. Stort geld op je Bitvavo-account via beschikbare opties zoals bankoverschrijving, iDEAL of Bancontact.
 3. Selecteer de juiste cryptocurrency die je wilt overzetten van Binance naar Bitvavo.
 4. Genereer een ontvangstadres op Bitvavo om de overdracht te ontvangen.
 5. Voer de overdracht uit van Binance naar Bitvavo door het ontvangstadres correct in te voeren.
 6. Begin met handelen op Bitvavo en profiteer van de verschillende handelsmogelijkheden die het platform biedt.
 7. Als je winsten wilt opnemen, volg dan het proces van het opnemen van geld van Bitvavo naar je bankrekening.

Zorg ervoor dat je alle stappen zorgvuldig doorloopt en de beveiligingsmaatregelen op beide platforms in acht neemt. Het overzetten van je Binance-account naar Bitvavo biedt een naadloze overgang naar een betrouwbare lokale uitwisseling met een breed scala aan functies en mogelijkheden.