Zoals eerder aangegeven op deze website ben ik zelf jarenlang actief geweest in de affiliate marketing. Met affiliate marketing kan je veel en snel geld verdienen en juist hierdoor zijn hier ontzettend veel mensen in actief.

Het zijn meestal websites die niet elke dag onderhoud vereisen en mede daarom eenvoudig om naast je dagelijkse werk erbij te houden. Met een goede positie in Google op zoekwoorden waar veel mensen op zoeken kan je al snel honderden (soms zelfs meer) euro’s extra verdienen.

Ik ken meerdere mensen die actief zijn in de affiliate marketing branche (telecom) en om eerlijk te zijn wel met wisselend succes. Zo verdiend er eentje er wel duizenden euro’s mee en de andere maar een paar tientjes per maand (of zelfs helemaal niks). Het is dus geen garantie dat je iets gaat verdienen in de affiliate marketing.

Liever lui dan moe

In de periode dat ik erg actief was in de telecom affiliate marketing branche had ik erg veel contact met een paar vrienden die hier ook in actief waren. Het grappige was dat zij tegen best veel dingen aanliepen waartegen ik zelf ook liep. Als je meerdere affiliate websites hebt dan is het toch best lastig om deze allemaal up to date te houden en uiteindelijk gaat dat je klanten kosten.

Als je bijvoorbeeld de abonnementen niet up to date houdt en de links werken niet meer (zogenoemde ‘dode’ links) dan zal de klant afhaken. Hoe meer links je op je website hebt staan, des te beter moet je in de gaten houden welke nog werkt en welke niet. Als je dan nog eens meerdere affiliate websites hebt met meerdere pagina’s dan is dit bijna onmogelijk om up to date te houden en ‘dode’ links te voorkomen.

Nu zie ik op meerdere affiliate websites dat mensen dit gaan oplossen om een algemene affiliate link neer te zetten. Dus in plaats dat de klant direct naar de bestelpagina gaat, komt de klant uit op een algemene pagina waar de klant weer een keuze moeten maken voor een abonnement. Dit kost je gewoon klanten! Je moet het klanten juist zo makkelijk mogelijk maken, niet extra laten kiezen. Ik zie dit fenomeen nog steeds bij grote affiliate websites! Moet je nagaan hoeveel extra geld ze hiermee kunnen verdienen.

Affiliate tools

Veel van mijn tijd was ik bezig met het up to date houden van tabellen en toevoegen van nieuwe telefoons. Dit is zeker niet het leukste werk en je merkt dan ook dat je dit niet nog 6 maanden wilt doen. We gingen dus op zoek naar goede affiliate tools die we konden gebruiken (dit was 1 jaar geleden). Onze mening was dat er op dat moment niet veel bruikbaars op de markt was. Zo wilden wij verschillende providers aanbieden in 1 tabel (en automatisch geüpdate zou worden) maar dat was gewoon niet mogelijk.

Met 2 vrienden hebben wij een toen de beslissing genomen om ons verdiende geld te investeren in een systeem die alle “problemen” waar wij tegenaan liepen ging oplossen. Dit systeem hebben wij Affilio genoemd en is in de eerste periode alleen op de affiliate telecom branche gericht.

Affilio

Om maar gelijk duidelijkheid te scheppen; Affilio is geen nieuw affiliate netwerk. Dan kunnen de huidige netwerken veel beter dan ons en daar zit naar ons idee ook de bottleneck niet. Het probleem is meer dan de affiliate netwerken nooit affiliate tools kunnen aanbieden die ook te gebruiken zijn voor andere concurrerende affiliate netwerken. Het liefst willen ze dat hun klanten alleen maar gebruik maken van hun eigen programma’s (en terecht).

Wij hebben getracht hier met Affilio op in te spelen en bieden dan ook affiliate tools aan die met meerdere affiliate netwerken te gebruiken zijn (gecombineerd). Wat voor affiliate tools biedt Affilio aan:

Genormaliseerde productfeed
Onderstaande video zal je meer uitleg geven wat de genormaliseerde productfeed precies inhoudt en wat er anders is dan een normale productfeed. Deze genormaliseerde productfeed is voortgekomen uit een ingewikkeld mapping systeem welke verschillende affiliate netwerken en programma’s met elkaar combineert. Alle affiliate tools zijn gebaseerd op deze genormaliseerde productfeed. De genormaliseerde productfeed wordt aangeboden in XML en CSV formaat.

[youtube]http://youtu.be/B6ViyzyYrFU[/youtube]

 

Embedded code
Een van de affiliate tools welke we hebben laten ontwikkelen hebben we de “embedded code” genoemd en is vooral interessant voor bestaande websites (voor WordPress websites ook te gebruiken). De embedded code is gebaseerd op de genormaliseerde productfeed en enorm eenvoudig te gebruiken. In onderstaande video krijg je een beter beeld hoe eenvoudig het te gebruiken is. Alle links in de embedded code gaan direct naar de bestelpagina van het betreffende programma en je hebt geen last meer van ‘dode’ links.

[youtube]http://youtu.be/YcK5ku1imE8[/youtube]

 

Zie voor een demo van de embedded code: http://affilio.nl/embed.php?a=17c07d83de612aaa0f58053c6acc294b

Magento module
Aangezien het bij veel mensen ontbreekt aan de juiste technische kennis om een hele affiliate website op te zetten hebben wij de Magento module hiervoor laten ontwikkelen. Met de Magento module hoef je geen zorgen te maken om het technische gedeelte en alleen maar te focussen op het CMS systeem en promoten van de website.

[youtube]http://youtu.be/h9lFwwD30mQ[/youtube]

 

Zie voor een demo van een Magento website met de Magento module: http://blackberryabonnement.nl/

Kant en klare website
We zijn verheugd met het feit dat MediaWebdesign met ons het avontuur is aangegaan en een script heeft gemaakt op onze genormaliseerde productfeed. Met dit script (kost 50 euro) heb je binnen no-time een complete website en kan je direct starten met promoten.

Zie voor een demo van het script: http://affilio.mediawebdesign.nl/

Voor het onderhouden van de genormaliseerde productfeed en het gebruik van de affiliate tools voor 3 affiliate websites vraagt affilio 15 euro (ex BTW) per maand. Gemiddeld krijg je per transactie zo’n 30 euro dus bij 1 sale per maand haal je dit er makkelijk uit.

Dit alles komt misschien over als een grote promotie bericht maar ik wilde juist eens goed uitleggen wat onze beweegredenen waren om affilio te starten en wat het precies inhoudt. Daarnaast is het naar mijn idee iets unieks in de telecom affiliate branche en kan dit zeker voor veel mensen interessant zijn.

Mocht je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben dan horen we dat uiteraard graag.

Succes!