Sinds ik zelf actief ben in de affiliate marketing branche en het vermoeden heb dat ik op een affiliate website zit, kijk ik altijd even naar het doeladres van de links die op de website staan (staat in onderin de statusbalk). Misschien een rare gewoonte maar ik doe het wel altijd.

Naar mijn idee kan het zelfs klanten kosten, het zijn meestal lange links wat klanten zou kunnen afschrikken; ‘is dit wel goed?’. Uiteindelijk kan dit ertoe leiden dat minder bezoekers op je links klikken en dat wil je juist voorkomen als goede affiliate.

Plugin Link Hopper

Er zijn verschillende WordPress plugins beschikbaar om je affiliate links te verbergen. Affiliate links verbergen wordt in het engels cloacking genoemd. Als je zoekt naar affiliate link cloacking dan kom je genoeg WordPress plugins tegen. Ik zelf maak gebruik van de plugin: Link Hopper. Volg onderstaande stappen om de plugin te installeren.

1) Ga naar de wp-admin omgeving van je WordPress website

2) Ga naar het menu [Plugins] – [Add new]

3) Zoek naar de plugin “link hopper” en druk op ENTER

4) We krijgen 2 resultaten te zien. Klik op de link ‘Instal now’ onder de plugin “Link Hopper”

5) Als de plugin succesvol is geïnstalleerd ontvang je de onderstaande melding. Klik op de link ‘Activate plugin’ om de plugin te activeren.

6) Onder het menu [Tools] is er nu een submenu bijgekomen genaamd [Link Hopper]. Open dit menu.

7) Wanneer je gebruikt maakt van default permalinks dan zal dit niet werken. Dit kan je wijzigen in [Settings] – [Permalinks].

8) Bij Settings – Base URL kunnen we het woord bepalen achter je volledige website naam. Ik heb in dit voorbeeld gekozen voor informatie wat resulteert in: http://www.blackberryabonnement.com/index.php/informatie/ . Bij mij staat even index.php ertussen omdat dit zo staat ingesteld in me permalinks.

9) In het volgende vak gaan we de zogenoemde hop naam en link invullen. Zoals je ziet in onderstaand voorbeeld heb ik gekozen voor Simyo en een affiliate link Daisycon. Klik op de knop [Save settings] wanneer je klaar bent.

10) De lange affiliate links is nu gewijzigd in: http://www.blackberryabonnement.com/index.php/informatie/Simyo. Deze link zal bij de bezoeker betrouwbaarder overkomen. Doe er je voordeel mee.

Succes!