Als je bij LinkedIn een profiel gaat aanmaken of al hebt aangemaakt dan ziet deze er ongeveer als volgt uit: http://nl.linkedin.com/pub/jeremy-van-der-heijden/32/922/456. Maar persoonlijk vind ik het volgende beter staan: http://nl.linkedin.com/in/jeremyvanderheijden, maar is dat mogelijk? Ja dat is zeker mogelijk..

Net zoals bij Facebook fan pages is het ook bij LinkedIn mogelijk om de URL van je LinkedIn profiel aan te passen. Wees er wel snel bij om dit aan te passen, want mogelijk claimt iemand met dezelfde naam (als je een gangbare naam hebt) al de unieke LinkedIn URL.

Pas je LinkedIn profiel URL aan

Een andere mogelijke reden om je LinkedIn profiel URL aan te passen is om je vindbaarheid in Google te vergroten. Als mensen op je naam zoeken in Google zal je door deze wijziging sneller gevonden worden.

1) Ga naar http://www.linkedin.com/profile/public-profile-settings

2) Klik op de link ‘Customize your public profile URL’ rechtsboven in het vak van “Your public profile URL”

3) Vul de URL naar wens in. Hou er rekening mee dat je minimaal 5 karakters en maximaal 30 karakters mag invullen. Speciale tekens, spaties en symbolen mogen ook niet gebruikt worden. Indien naar wens ingevuld, klik op de knop [Set Custom URL]

4) Je LinkedIn profiel is nu aangepast! De mijne is nu; http://www.linkedin.com/in/jeremyvanderheijden.

Succes!