Je zult vandaag de dag heel erg je best moeten doen om iemand te vinden die nog nooit iets heeft besteld bij Bol.com of Amazon. Bol.com wist in 2019 een omzet te halen van 2,8 miljard euro. Maar liefst 47% van de totale omzet van Bol.com werd gerealiseerd door de verkooppartners die zich hebben aangemeld bij de marketplace van Bol.com. Aantallen die voor zichzelf spreken en de gigantische kracht en potentie van dit soort sites weergeven.

Steeds vaker slaat de consument het zoeken naar producten via Google over, en zoeken ze direct naar het product via een van de grote marketplace. Verkopen via de sites van bijvoorbeeld Bol.com of Amazon zorgt dus voor een extra verkoopkanaal en je kunt er klanten mee bereiken die jouw product anders misschien niet hadden gezien.

Verkopen op marketplaces zoals die van Amazon en Bol.com biedt dus behoorlijke kansen. Als je het goed aanpakt kun je online veel geld verdienen met Bol.com of Amazon. Zeker wanneer je bereid bent om er de nodige tijd aan te besteden en vastberaden bent om het soms ingewikkelde systeem te leren doorgronden.

Geld verdienen met Marketplaces

Verkopen via Bol.com of Amazon

Start je met verkopen van producten via bijvoorbeeld Bol.com of Amazon dan heb je als verkoper de mogelijkheid om zelf de producten te gaan versturen naar de klant of hiervoor de logistieke netwerken van deze online giganten te gaan gebruiken.

Laat je Bol.com of Amazon de producten voor jou versturen, dan kun je gebruik maken van hun grote magazijnen, hun snelle verzending en efficiënte logistiek. Kies je bijvoorbeeld voor Fulfilment by Amazon (FBA) dan bewaart Amazon jouw voorraad. De producten die je verkoopt komen daarmee in aanmerking voor Amazon Prime verzending. De kosten voor verzending zijn daarmee lager dan wanneer je de bestelling zelf zou versturen. Ook hoef je je met FBA geen zorgen te maken over het op tijd versturen van de bestellingen, want Amazon neemt dit proces voor je uit handen.

Voordelen gebruik marketplaces:

  • Groot bereik
  • Extra afzetkanaal naast de eigen webshop
  • Zeker bij Amazon, is het relatief gemakkelijk om te verkopen in het buitenland
  • Goed logistiek proces als je kiest voor fulfilment

Nadelen gebruik marketplaces:

  • Veel concurrentie
  • Vaak betaal je een hoge commissie
  • Verkoop je naast bol.com of Amazon ook vanuit een eigen webshop, dan moet je je voorraad actueel houden
  • Weinig zeggenschap over de presentatie van je producten

Meer leren over het verkopen via marketplaces

Zou je meer willen leren over het succesvol verkopen via marketplaces? Wil je leren hoe je geld kunt verdienen met verkopen bij Amazon of Bol.com? Volg een cursus verkopen via marketplaces! Er zijn vele online ondernemers die dit pad al hebben bewandeld en hun kennis en ervaringen over online verkopen graag met je willen delen.