Als website eigenaar kan je veel data halen uit Google Analytics met betrekking tot wat er precies op je website gebeurd. Uit de Google Search Console kan je weer veel data halen die betrekking hebben op SEO (organisch verkeer). Door deze tools te koppelen kan je de data van de Google Search Console nu in Google Analytics integreren.

Google Analytics en Google Search Console aan elkaar koppelen

Google Search console stap voor stap linken aan Google Analytics

In dit artikel gaan we ervanuit dat je al een Google Analytics account dan wel een Google Search Console account hebt aangemaakt. Beide tools genereren al data met betrekking tot je website. Doorloop onderstaande stappen in Google Analytics om Google Search Console te koppelen.

1. Log in op je Google Analytics-account
  2. Klik links onderin in het startscherm op de link [Beheerder]
  3. Vergeet niet de juiste Property te selecten mocht je meerdere werbsites bezitten
  4. Klik Property-instellingen in de middelste kolom
  5. Klik op de knop [Search Console aanpassen]
  6. Klik op het linkje Toevoegen
  7. Selecteer de juiste website en klik op de knop [Opslaan]
  8. Je krijgt nu een pop-up of je het zeker weet; klik op de knop [OK]
  9. Als het goed is krijg je nu ook een mail dat Google Analytics aan je Google Search Console account is gekoppeld

Het kan ongeveer 24 uur duren dat de data ook doorkomt in Google Analytics en Google Search Console.