Return on Investment (ROI) is een prestatiemaatstaf die wordt gebruikt om de efficiëntie van een investering te evalueren of de efficiëntie van een aantal verschillende investeringen te vergelijken. De ROI probeert het rendement van een bepaalde investering direct te meten ten opzichte van de kosten van de investering. Om de ROI te berekenen wordt het voordeel (of rendement) van een investering gedeeld door de kosten van de investering. Het resultaat wordt uitgedrukt als een percentage of een ratio.

Return on Investment (ROI) is een maatstaf die wordt gebruikt om de investering te evalueren en om verschillende investeringen / uitgaves met elkaar te vergelijken. Met de ROI kan je direct het rendement van een investering meten ten opzichte van de kosten. ROI wordt uitgedrukt als een percentage. Aangezien de ROI wordt gemeten als percentage, kan het eenvoudig worden vergeleken met de ROI van andere investeringen.

ROI berekenen (formule)

Om de Return on Investment te berekenen wordt het rendement van een investering gedeeld door de kosten. De formule van ROI is als volgt:

roi berekenen formule

We willen samen met jullie de beste dropshipment leverancier lijst van 2020 maken. Mocht je dus een goede suggestie hebben, reageer dan even in de comments en zullen wij deze toevoegen. Als je zelf een bedrijf bent en je wilt graag in deze lijst komen; reageer dan ook gerust in de comments en dan voegen we je ook toe.