Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen omtrent Affiliate Marketing is; wat kost Affiliate Marketing? Oftewel hoeveel gaat het mij kosten om te beginnen met Affiliate Marketing. Als jij ook met de vraag loopt dan ben je op de goede pagina terecht gekomen.

Wij gaan je precies vertellen hoeveel het je gaat kosten als jij ook met Affiliate Marketing wilt gaan beginnen. Mocht je nog niet precies weten wat Affiliate Marketing is, dan is het wellicht slim om eerst even deze pagina te bezoeken. Daar wordt precies uitgelegd wat Affiliate Marketing precies is.

Kosten om met Affiliate Marketing te beginnen

Als het goed is weet je nu wat Affiliate Marketing precies is. En de kans is groot dat je na het lezen ook zelf met Affiliate Marketing wilt beginnen. De volgende terechte vraag is dan; hoeveel gaat het mij dan kosten om überhaupt hiermee te gaan starten?

Affiliate Marketing is wellicht wel de ‘goedkoopste’ online businessmodel waarmee je kunt gaan beginnen. Met Affiliate Marketing hoef je zo weinig kosten te maken om mee te starten dat het eigenlijk voor iedereen interessant is om hiermee te starten. Er zijn veel een paar kosten die je dient te maken:

  • Domeinnaam
  • Hostingpakket
  • Optioneel; SSL-certificaat
  • Optioneel; cursus

Kosten domeinnaam

Een domeinnaam claimen kost geen bal. Wij raden je wel aan als je in Nederland een website gaat starten met als doelgroep het Nederlandse publiek om dan wel een .nl domein aan te schaffen.

Een domeinnaam kan je al voor 5 tot 10 euro per jaar aanschaffen. Naar ons idee echt geen geld en hoef je het niet voor te laten.

Kosten hostingpakket

Voor een hostingpakket ben je iets meer kwijt dan voor een domeinnaam. Een domeinnaam is je uiteindelijke URL van je website maar een hostingpakket heb je nodig om daadwerkelijk een website op de URL te zetten.

Als je met WordPress wilt gaan werken dan heb je niet een heel groot hostingpakket nodig. Wij advisteren om altijd te beginnen met de goedkoopste en kan je altijd nog opschalen. Voor een hostingpakket ben je zo rond de 15 tot 25 euro per jaar kwijt.

Kosten SSL-certificaat

Ok, we zitten nu op pak hem beet op de 35 euro voor een domeinnaam + hostingpakket. Ome Google is nogal fan van een goed beveiligde website en dus raden wij ook aan om een SSL-certificaat hierbij aan te schaffen. Dit schaf je bij je hostingpakket erbij aan.

Een SSL-certificaat zegt als het ware dat je website meer beveiligd is. Je website is met een SSL-certificaat geen HTTP meer, maar een HTTPS. Voor een SSL certicifaat ben je ook zo tussen de 15 en 25 euro per jaar kwijt.

Kosten Affiliate Marketing Cursus

We hebben in dit artikel nog niet gesproken over het aspect; tijd. Tijd kost eenmaal ook geld. Het is slim om een afweging te maken hoeveel tijd het jou gaat kosten of opleveren als je het zelf gaat doen of dat iemand je een handje helpt.

Het volgen van een cursus kan je ontzettend helpen om tijd te winnen, kennis op te doen en niet in de valkuilen te stappen die iedereen al heeft begaan. Daarnaast krijg je bij een cursus ook toegang tot een community die jou kunnen helpen.

Als wij je een advies mogen geven; kijk dan een naar de Affiliate Marketing cursus van Jacko Meijaard. Deze cursus is maar 27 euro en leer je alle ins en outs over het starten van een website in de Affiliate Marketing wereld. Naar ons idee echt een schijntje als je serieus aan de slag wilt gaan. Het mooie is, wij hebben een link direct naar de kortingspagina zodat je een korting krijgt.

Totale kosten Affiliate Marketing

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan je voor onder de 100 euro al starten met je Affiliate Marketing business. En dan is 100 euro nog ruim genomen want als wij hierboven alles bij elkaar optellen dan kom je op:

  • Domeinnaam: max 10 euro p/jaar
  • Hostingpakket: max 25 euro p/jaar
  • SSL certificaat: max 25 euro p/jaar
  • Cursus: 27 euro (eenmalig)

Dan kom je uit op een bedrag van 87 euro! En per jaar is dat een bedrag van 60 euro (cursus hoef je maar eenmalig te betalen). Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met je nieuwe Affiliate Marketing website.

Succes!