Wil je zelf Affiliate Marketing een kans geven? Dan ben je zeker niet de enige, we zien namelijk dat Affiliate Marketing op dit moment echt ontzettend populair is. Nu bestaat er nog altijd wel een hoop onduidelijkheid als het aankomt op deze marketingvorm. Wij vinden het tijd om hier verandering in te brengen. Om je wat beter op weg te helpen hebben we hieronder alles op een rijtje gezet wat je moet weten over Affiliate Marketing. Door deze informatie krijg je een beter beeld over wat er precies mogelijk is.

Wat is Affiliate Marketing

Wat is Affiliate Marketing eigenlijk?

Goed, laten we eens kijken naar wat Affiliate Marketing eigenlijk is. Bij Affiliate Marketing treedt je op als een soort promotor voor een bepaald bedrijf. Je plaatst een linkje met een bepaald product op je Instagram pagina of blog en je promoot dit product aan je volgers. Wanneer je volgers op de link klikken en het product bestellen krijg je een bepaald percentage over de verkoop. Het is niet nodig om zelf de producten te hebben, je bent echt alleen een soort tussenpersoon voor het bedrijf. Affiliate Marketing is met name populair onder de Social Media gebruikers, al zien we het ook steeds vaker terugkomen bij blogs.

De voordelen en nadelen van Affiliate Marketing

Nu je weet wat Affiliate Marketing inhoudt is het tijd om te kijken naar de belangrijkste voordelen en nadelen van deze vorm van marketing. Het belangrijkste voordeel is dat het niet nodig is om een beginkapitaal te hebben. In tegenstelling tot het aanbieden van je eigen producten zal je namelijk geen voorraad hoeven te hebben. Zoals we hierboven al hebben laten zien is het met Affiliate Marketing de bedoeling dat je producten voor een ander bedrijf gaat promoten. Dit maakt het mogelijk om als student bijvoorbeeld een bijbaan te hebben binnen de Affiliate Marketing. Daar komt bij dat Affiliate Marketing over het algemeen erg toegankelijk is, hierdoor is het voor iedereen mogelijk om het eens kans te geven.

Nu zitten er wel een paar nadelen aan Affiliate Marketing. Het voornaamste nadeel is het feit dat je wel in staat moet zijn om een grote doelgroep te bereiken. Dit betekent dat je bijvoorbeeld al een groot aantal volgers of lezers moet hebben op je blog. Zonder deze doelgroep zal het echt een stuk lastiger zijn om de klant aan te sporen om dat specifieke product te kopen.

Ook geld verdienen met Affiliate Marketing

Zelf geld verdienen met Affiliate Marketing is zeker mogelijk, je moet alleen wel weten wat je aan het doen bent. Wij raden je aan om altijd eerst te bouwen aan je netwerk of doelgroep voordat je gaat beginnen met geld verdienen aan Affiliate Marketing. Zo kan je bijvoorbeeld een blog beginnen over een onderwerp wat je leuk vindt. Wanneer je ziet dat het loopt is het tijd om bedrijven te vinden die jou wel zouden willen voorzien van een link. Van hieruit is het mogelijk om geld te verdienen!

Zelf geld verdienen met affiliate marketing?

Met 1-2 uur ‘werk’ per dag minimaal 10K per maand¬† leren verdienen? Leer de strategie van Jacko op je eigen tempo.