Ben je op zoek naar een manier om online geld te verdienen met jouw website, dan is affiliate marketing wat voor jou! Affiliate marketing is een goedkope manier om online geld te verdienen. Hebben van een voorraad is niet nodig en daardoor zijn er zo goed als geen risico’s  aanwezig. Wil je beginnen met een eigen affiliate website, lees dan vooral verder.

Wat is affiliate marketing?

Voordat je kunt beginnen met affiliate marketing, is enige uitleg over dit concept handig. Bij Affiliate marketing zijn meerdere partijen betrokken. Dit zijn de adverteerder, jij, het affiliate netwerk en de consument. Jij promoot het product van de adverteerder en als beloning ontvang je commissie wanneer de consument een product van de adverteerder koopt. Het affiliate netwerk regelt de administratie. Enige dat jij dus hoeft te doen is producten van de adverteerder promoten op jouw website.

Affiliate Marketing Beginnen

Stappenplan beginnen met affiliate marketing

1. Kies je niche
Beginnen met affiliate marketing betekend dat je een niche moet kiezen. Welke niche je kiest dat maakt in principe niet zo heel veel uit. Belangrijk is wel om te onderzoeken of er kansen zijn in de niche waarop je je wilt richten. Zijn er geen goede adverteerders, dan maak je het jezelf wellicht onnodig moeilijk. Ook is het meegenomen als je enige affiniteit met de niche hebt.

2. Domeinnaam en hosting
Als je een niche hebt gekozen, weet je ook welke richting je op kunt met de domeinnaam. De domeinnaam zegt namelijk iets voor de inhoud die erachter zit. Belangrijk bij een goede domeinnaam is natuurlijk dat hij makkelijk te onthouden moet zijn, makkelijk te typen en dat er voldoende zoekvolume op de domeinnaam zit. Om daarachter te komen kun je een zoekwoordenonderzoek doen. Ook moet je zorgen dat je de hosting regelt bij een hosting provider.

3. Bouw je website
Om te beginnen met affiliate marketing zul je een website moeten bouwen. Wil je een vliegende start dan kun je kiezen voor WordPress of een ander CMS. WordPress is in ieder geval een van de meest gebruikte Cms’en, het is gratis en je kunt kiezen uit vele plug-ins en thema´s, waardoor je je website snel in elkaar kunt zetten.

4. Content
Je bent nu klaar om echt te beginnen met je affiliate website. Om bezoekers naar je site te trekken moet je zorgen voor interessante informatie. Schrijf niet zomaar wat artikelen, maar doe zoekwoordenonderzoek om uit te vinden waar mensen naar zoeken en wat ze dus interessant vinden om te lezen.

5. Schrijf je in bij affiliate programma’s
Heb je wat content voor je site gevonden, om echt te kunnen beginnen met affiliate marketing zul je je moeten aanmelden bij affiliate programma´s. Veel gebruikte affiliate netwerken zijn Daisycon, Zanox en Tradetracker. Heb je een interessante gevonden, dan meld je je website aan. Na goedkeuring ontvang je toegang tot het materiaal dat je kunt gebruiken en kun je unieke links creëren die je kunt plaatsen op je website.

6. Meten is weten
Door Google Analytics op je website te gebruiken kun je meten hoeveel bezoekers je op je website krijgt en wat hun gedrag op de website is. Hoe komen ze op je website, waar klikken ze op en hoe lang blijven ze? Op die manier kun je een strategie bedenken voor de toekomst van je affiliate website.

7. Promoten
Is de content op je website interessant genoeg voor je bezoekers en zie je dat ze doorklikken naar de adverteerder. Geef het aantal bezoekers op je website dan een boos door de website of een specifiek artikel te promoten door middel van betaalde advertenties op bijvoorbeeld Google Ads, Microsoft Ads of bijvoorbeeld op Facebook. Zeker wanneer je net bent begonnen met je affiliate website zal je vindbaarheid nog niet optimaal zijn. Met betaalde advertenties kun je toch bovenaan komen bij de zoekresultaten.

Zelf geld verdienen met affiliate marketing?

Met 1-2 uur ‘werk’ per dag minimaal 10K per maand  leren verdienen? Leer de strategie van Jacko op je eigen tempo.