Als jij geïnteresseerd bent in het beleggen in vastgoed dan ben je op de pagina aan het goede adres. In dit artikel gaan we onze ervaring vertellen en een review geven aan De Vastgoed Academy (van Martijn van den Berg).

Er zijn op dit moment veel online cursussen op de markt maar wel wat minder in het markt van beleggen in vastgoed. Martijn van den Berg gaat je in deze cursus precies uitleggen hoe je zelf (of je nu veel geld beschikbaar hebt of weinig) kunt investeren in vastgoed. Ja, je leest het goed; ook als je niet veel geld beschikbaar hebt kan je dus investeren in vastgoed.

Het beleggen in vastgoed is zeker niet een “Get Rich Quick” methode maar zoals Martijn het zelf noemt een “Get Rich Certain” methode.

Wie is Martijn van den Berg?

Martijn van den Berg is zelf een investeerder in vastgoed. Dit is uit ‘nood’ geboren omdat hij in de schulden terecht kwam. Deze schulden (meer dan 30.000 euro) zijn gekomen door zijn studie en toen Martijn eenmaal een relatie kreeg en een toekomst wilde gaan opbouwen waren de schulden wel een probleem die opgelost diende te worden.

Martijn dacht slim te zijn en te gaan starten met beleggen omdat de rente van de studielening heel laag lag. Met het rendement van de belegging zou hij dan in 1x heel zijn schuld kunnen aflossen. Hij ging samenwerken met een bekende van een financieel kantoor en toen kwam hij bedrogen uit… hij was opgelicht. Deze persoon had zijn handtekening vervalst en zijn geld was weg.

In het licht van “de hoogste bergen bereiken nadat je de diepste dalen bent doorgegaan” heeft Martijn deze ervaring gebruikt om zichzelf nog verder te ontwikkelen. Martijn bedankt ook grappig genoeg die persoon die hem heeft opgelicht want anders had die niet gestaan waar die nu stond.

“You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards” – Steve Jobs

Martijn is zich toen als een gek gaan verdiepen in het beleggen in vastgoed. De schulden en oplichting hebben hem zo ontzettende drijfveer gegeven dat hij hier een absolute expert in wilde worden en wilde slagen voor zichzelf maar ook voor zijn gezin. Er is bijna geen betere drijfveer te bedenken.

Door het hele spel van beleggen in vastgoed goed te begrijpen is Martijn binnen 2 jaar al financieel onafhankelijk geworden. Hij kocht in 2018 (juni) zijn eerste pand en heeft inmiddels meer dan 10 panden in de verhuur. Hij bezit inmiddels een portefeuille van meer dan 1.500.000 euro. Martijn heeft zo’n beetje elke cursus gevolgd op het gebied van vastgoed en elk boek gelezen.

Martijn heeft besloten om zelf een cursus op te zetten en mensen te gaan helpen. Martijn is en blijft een ondernemer en wil dus ook graag andere mensen helpen. Martijn heeft zichzelf als doel gesteld dat hij 1.000 mensen wil helpen om financieel onafhankelijk te worden.

martijn van den berg van de vastgoed academy

Met Investeren in Vastgoed Geld Verdienen

Geld dat op je bankrekening staat en niks doet, dat is simpelweg zonde. Of jij nu een klein of groot vermogen hebt (waar je ook zonder kan) dan is het slim om dit voor je aan het werk te zetten. Je moet geld zien als kleine soldaatjes die op pad gaan om meer geld voor jou te gaan maken. Het is als het ware rendement maken op een deel van je (stilstaand) vermogen.

Je kunt natuurlijk met geld beleggen. Maar dit brengt vaak veel (onnodige) risico’s met zich mee. Veel mensen denken niet aan de optie Investeren in Vastgoed. Mensen denken vaak bij het investeren in vastgoed dat dit iets is voor de hele rijke jongens onder ons. Maar niks is minder waar.

Het investeren in onroerend goed heeft veel verschillende voordelen. Het brengt structureel inkomsten met zich mee bij het verhuren van kamers en/of woning (zogenoemd; direct rendement). Je kunt dit op verschillende manieren financieren, afhankelijk van je doel met het vastgoed.

Je hebt bij het investeren in vastgoed ook te maken met indirect rendement. Indirect rendement is de winst die je uit je vastgoed haalt aan de hand van de waardestijging van de huizenmarkt. Oftewel de waarde van je vastgoed stijgt ten opzichte van de aankoopprijs.

Download het GRATIS ebook

Om je kennis te laten maken met het investeren en beleggen in vastgoed heeft Martijn van den Berg een ebook geschreven. In het ebook kan je 12 eenvoudige manieren vinden hoe jij kunt beginnen met het investeren in vastgoed (ook zonder eigen geld).

Wat leer je verder in het gratis ebook?

 • Waarom is vastgoed een goede manier van passieve inkomen genereren?
 • Hoe jij kunt investeren in vastgoed zonder daar zelf vermogend voor te zijn (dus zonder eigen geld).
 • Hoe Martijn in 18 maanden tijd meer dan 10 huizen heeft gekocht en financieel vrij is

De Vastgoed Academy

Zoals hierboven al benoemd heeft Martijn besloten om zelf een cursus en community op te zetten om mensen te helpen om zelf te gaan investeren in vastgoed. Ook als je niet veel geld tot je beschikking hebt, kan je alsnog investeren in vastgoed, hoe gaaf is dat?

Martijn heeft 12 modules gemaakt met meer dan 20 uur aan video’s die je stap voor stap leren hoe je zelf kunt beginnen met het investeren in vastgoed. Of wellicht ben je al een investeerder en wil je verder je portefeuille uitbreiden, ook dan heb je zeker wat aan deze cursus.

Met De Vastgoed Academy heeft Martijn een cursus gemaakt die echt resultaatgericht is. Het moet niet te zweverig zijn maar echt mensen helpen om financieel vrij te maken. Alles draait om actie in de taxi en zo snel mogelijk stappen zetten.

“We zijn zo goed als de resultaten van onze studenten” – Martijn van den Berg

Wat zit er in de Vastgoed Academy

Laten we even wat dieper ingaan op wat er precies in de cursus zit van De Vastgoed Academy. Martijn heeft de cursus zo praktisch mogelijk proberen te maken en wil veel meer contact met de studenten dan de andere cursussen.

De Vastgoed Academy

(ter waarde van 9997,00 euro)

Laten we bij het begin beginnen. Je krijgt natuurlijk toegang tot De Vastgoed Academy. Hierin zitten alle tools en kennis waarmee je in staat moet zijn om succes te behalen.

Martijn gaat je onder andere leren hoe je de Markt van Buy to Let gaat beheersen. Oftewel hoe je vastgoed kunt aankopen en gebruiken voor de verhuur (lange termijn strategie).

Mooie is van vastgoed is dat het vaak niet een heel snel spel is. Natuurlijk in sommige aspecten heb je snel handelen nodig maar eenmaal een pand aangekocht hoef je niet snel te handelen. Echt een vorm van een passief inkomen op de lange termijn.

Wekelijkse groepscoaching

 (ter waarde van 997,00 euro)

Om mensen echt te helpen bij hun vragen en waar ze tegenaan lopen is er een wekelijkse groepscoaching. Deze wekelijkse groepscoaching is vaak op maandagavond. Deze coachings moeten jou verder inspireren en motiveren om door te blijven gaan.

Het vieren van successen met elkaar is een belangrijk onderdeel. Op deze manier kan iedereen het succes zien en blijf je natuurlijk doorzetten. Zoals gezegd is het investeren in vastgoed een lange termijn strategie en niet een “get rich quick” methode.

Daarnaast nodigt Martijn vaak ook externe sprekers uit om hun visie en strategie te delen over het investeren. Het mooie is ook nog eens; mocht je een keer verhinderd zijn dan kan je altijd de sessie nog eens terugkijken omdat deze standaard worden opgenomen.

Community

 (ter waarde van 997,00 euro)

Je krijgt daarnaast ook toegang tot de Facebook groep “CA$H FLOW KINGS”. Dit is op dit moment de nummer 1 community in Nederland op het gebied van investeren in vastgoed. Met gelijkgestemde kan je praten, strategieën overleggen en sparren.

Hoe meer je met elkaar deelt, hoe meer kennis je op doet. Daarnaast is de community 24/7 beschikbaar voor eventuele vragen. Als je omringt met gelijk gestemde dan zal dat je uiteindelijk ook naar een hoger niveau brengen.

Calculator Cashflow

 (ter waarde van 297,00 euro)

Een belangrijk aspect bij het doen van investeringen is het doen van berekeningen. Hoe kan jij maximaal rendement halen uit het vastgoed dat je wilt aanschaffen? Deze calculator die je bij de training tot je beschikking krijgt kan je eenvoudig checken gebaseerd op data hoeveel winst je zal maken.

Er zijn vaak aspecten die je als ‘leek’ vergeet of simpelweg niet weet. Deze calculator doet dus niet alleen het berekenen voor je maar is ook een soort van checklist. Je moet weten wat de BAR, NAR, rendement op eigen vermogen, huuropbrengst en nog meer allemaal is voordat je overgaat tot investeren.

Hefboom Roadmap

 (ter waarde van 197,00 euro)

Er zijn diverse soorten van financiering en ook nog eens diverse soorten van panden. Welke financiering past het beste bij welk pand? Dat is waar de Hefboom Roadmap in grote lijnen antwoord op zal geven. Het zal je helpen om te bepalen hoeveel Loan to Value je dient te nemen, welk rentepercentage daar aan vast hangt.

Hoeveel eigen middelen heb je nodig?

De kennisbank

 (ter waarde van 997,00 euro)

Voor veel mensen is het investeren in vastgoed een ver van je bed show. Maar eigenlijk klinkt het ook weer heel gaaf. Alleen er komen zoveel termen voorbij dat het bijna onmogelijk is om dat allemaal vanaf dag 1 te weten.

Voor deze reden heeft Martijn een kennisbank gemaakt. In deze kennisbank zitten al bijna 100 documenten en geven je inzicht in formulers, begrippenlijsten koopaktes, overeenkomsten, huurcontracten en nog veel en veel meer.

Daadwerkelijk alle kennis en templates worden met je gedeeld. En vergis je niet; voor sommige documenten zou je zelf normaal al moeten betalen (en flink ook). Alleen voor deze documenten zou het de prijs al waard zijn.

Live events

 (ter waarde van 997,00 euro)

Alle dingen hierboven zijn vooral online te vinden. Maar niks gaat er boven face to face contact en heeft ook vaak het meeste impact. Jij krjigt dan ook gratis uitnodigingen voor de gemiddeld 4 events die per jaar worden gegeven.

Deze events worden vaak wel in het midden van het land gegeven (zo centraal mogelijk) zodat de kans het grootst is dat iedereen kan komen. In deze events komen ook gastsprekers praten over onderwerpen en kan je Martijn zelf in het echt ontmoeten en vragen stellen.

Cursisten krijgen tijdens het event ook hun reward voor het kopen van 1 of meerdere panden. Dit is een T-shirt als aandenken dat je een pand hebt gekocht. Leuk om deze te bewaren en zal je blijven herinneren aan je eerste pand.

Inhoud van de cursus

Hierboven heb je kunnen zien wat je allemaal krijgt als je de Vastgoed Academy aanschaft. Je krijgt naast toegang tot de cursus ook nog een toegang tot tools, events en coachings. Om je een idee te krijgen wat er precies in de cursus zelf zit, gaan we dat hieronder met je doornemen. Wij mogen natuurlijk niet alles laten zien maar hopelijk krijg je zo wel een idee wat je te wachten staat.

Module 1: Introductie

Zoals elke cursus begint de Vastgoed Academy met een introductie. Deze module bestaat uit 3 lessen. Martijn van den Berg legt je uit wat je mag verwachten van de volledige cursus en wat huishoudelijke zaken.

Onder de eerste video kan je een link vinden van de (besloten) Facebook groep en je daarvoor aanmelden. Het is een hele levendige community waar je gewoon je vraag kunt stellen. Martijn of een andere mede-student zal je dan zo snel mogelijk een antwoord geven. Soms worden er ook nog deals besproken in die groep dus sowieso goed om je daarvoor aan te melden.

In de laatste les van deze module krijg je een soort roadmap te zien. De weg naar succes. Wanneer kan jij je eerste aankoop verwachten. Spannend maar leuk!

Module 1: Introductie (3 lessen)

Module 2: De Bouwgrond

Module 2 bestaat uit maar liefst 7 lessen. Waar module 1 vooral in het teken stond van een introductie in de cursus staat module 2 meer in het teken van introductie in het vastgoed.

Wat is vastgoed nu precies? En je gaat kijken naar cijfers waarom het investeren in vastgoed nu zo interessant is. Natuurlijk slim om hier wel goed van op de hoogte te zijn en weet waar je aan begint.

In de laatste les van deze module krijg je nog huiswerk! Haha ja je leest het goed, huiswerk. Wij zouden je aanraden om dit ook wel echt te doen omdat het simpelweg werkt.

Module 2: De Bouwgrond (7 lessen)

Module 3: Een goede fundering

Module 3 bestaat uit 5 lessen. Modules 1 en 2 waren een introductie in de cursus en het vastgoed. Module 3 staat iets meer in het teken van mindset. Waarom wil jij gaan investeren in het vastgoed?

Het is goed om jezelf doelen te stellen. Veel mensen doen dit niet omdat ze het onzin vinden. Maar waarom denk je dat echt elke cursus hiermee begint? Omdat het gewoon helpt. Je moet jezelf uitdagen, prikkelen, je moet jezelf dwingen om het doel te halen. Dat is de mindset die nodig is.

Je krijgt in deze module ook nog tips hoe jij het beste je geld kunt verdelen zodat je geld kunt overhouden om te investeren. Dat is aan de hand van een succesvol model en kan interessant voor jou zijn.

Module 3: Een goede fundering (5 lessen)

Module 4: Vind je eigen goudmijn

Module 4 bestaat uit 5 lessen. Voor je gevoel gaat het nu echt beginnen. In ieder geval dat hadden wij. In deze module gaat Martijn je namelijk uitleggen naar welke criteria en type woning je moet kijken. Welke gemeentes zijn interessant en welke minder?

Ook goed om te weten is wanneer je juist niet een investering moet maken. Vaak nog wel belangrijker dan het doen van wel een investering. Iedereen wil graag vastgoed kopen maar wees ook kritisch en op je hoede. Martijn laat dit zien aan de hand van zogenoemde ‘red flags’.

Net zoals bij de handel van producten, maak jij vooral je winst bij het kopen en niet bij het verkopen. Hoe dat precies werkt en hoe Martijn dat precies bedoeld kan je het beste zelf bekijken in deze module.

Module 4: Vind je eigen goudmijn (5 lessen)

Module 5: Deal or no Deal

Module 5 bestaat uit tevens uit 5 lessen. In module 5 gaat Martijn het hebben over een deal or no deal. Om te kunnen bepalen of iets een deal of no deal is moet je goed weten wat de huurprijs en servicekosten zijn.

Martijn maakt gebruik van handige formules (die hij met je deelt) zodat je zelf berekeningen kunt maken of het interessant is om een bepaalde woning wel of niet te kopen.

Deze module gaat Martijn je dus haarfijn uitleggen of het licht van de aankoop van je woning/pand op groen, oranje of rood staat. Super belangrijk om dit te weten natuurlijk omdat het om veel geld gaat.

Module 5: Deal or no Deal (5 lessen)

Module 6: Show me the money

Module 6 bestaat uit 6 lessen. Module 6 Show me the money waarbij je deze module kunt zien in een lesje over geld. Als je hier bent gekomen dan zit je halverwege de lesstof en dus bijna je eerste pand.

Als je bij deze module bent aangekomen wordt er van je verwacht dat je wel al wat huiswerk hebt gedaan. Je hebt verschillende berekeningen moeten maken en weet je of het rendabel gaat zijn om dat ene pand/woning te kopen.

Doe deze huiswerk nu wel omdat je dan gaandeweg deze cursus uiteindelijk echt iets kunt kopen (mits alle lichten op groen staan). Je kunt dit ook wel op het einde doen maar dan moet je dus weer alle stappen doorlopen.

Module 6: Show me the money (6 lessen)

Module 7: Slim zijn

Module 7 bestaat uit 7 lessen. Module 7 gaat hoe je slim kunt omgaan als je net een woning / pand hebt gekocht. Hoe kan jij slim verbouwen, slim verhuren en waarde toevoegen aan de woning.

Is het slim om juist zelf de verbouwing te doen? Is het slim om alles nieuw te kopen? Ga je voor de goedkoopste kwaliteit of het beste kwaliteit? Zomaar wat vragen waar Martijn antwoord op gaat geven in deze module.

Verder gaat Martijn ook wat saaiere dingen bespreken maar wel mega belangrijk. Denk dan wettelijke regels, administratie en of jij op je eigen naam moet kopen of via een BV.

Module 7: Slim zijn (5 lessen)

Module 8: Verhuren zonder hoofdpijn

Module 8 bestaat uit 5 lessen. Module 8 gaat over het verhuren zonder hoofdpijn. Oftewel je wilt de ideale huurder hebben die niet de hele boel afbreekt en gewoon netjes op tijd betaald.

In deze module gaat Martijn je handvatten geven hoe jij de beste huurder kunt kiezen. Niemand zit te wachten op een huurder waarmee het niet klikt. Dan heb je alles goed doorlopen en zit je straks met een slechte huurder opgescheept. Dat wil je niet!

Martijn geeft daarnaast wat praktische tips hoe jij snel ervoor kunt zorgen nadat je een woning hebt gekocht al een huurder kunt krijgen.

Module 8: Verhuren zonder hoofdpijn (5 lessen)

Module 9: Bouw je eigen stad

Module 9 bestaat uit 4 lessen. Module 9 gaat over het bouwen van je eigen spreekwoordelijke stad. Dit is de laatste reguliere module van de Vastgoed Academy. Na deze module heb je alle kennis die je nodig hebt.

In deze module gaat het vooral over het opschalen. Het kunstje opnieuw doen, automatiseren, team opbouwen en verder je (woning) portfolio uitbreiden.

Hoe mooi zou het zijn als je een passief inkomen kunt genereren uit je huurinkomsten. Hoe mooi zou het zijn dat zelfs je kinderen hiervan kunnen genieten en zelfs hun kinderen later.

Module 9: Bouw je eigen stad (4 lessen)

Wat is de prijs van de Vastgoed Academy

De totale waarde is dus 14.479 euro maar Martijn weet ook dat dit heel veel geld is voor veel mensen. En aangezien Martijn echt het doel heeft om mensen te helpen geeft die tijdelijk een flinke korting. De cursus is nu namelijk beschikbaar voor maar 997 euro. Dat is minder dan 10% van de totale waarde! Deze korting is maar beperkte tijd beschikbaar (paar weken geleden was de prijs nog 1497 euro). Het is ook mogelijk om het in termijnen te betalen.

Let op! Dit is een tijdelijke aanbieding en de prijs kan elk moment omhoog gaan

Conclusie Vastgoed Academy Review

Wij zijn enthousiast! Er zijn veel ‘get rich quick’ online cursussen op de markt beschikbaar maar gelukkig geeft deze cursus wat tegen geluid. Dit is veel meer gericht op de lange termijn (nouja, Martijn was binnen 2 jaar financieel onafhankelijk).

Het allermooiste vinden wij dat je in eerste instantie echt denkt dat investeren in vastgoed iets is voor de allerrijkste maar deze cursus laat juist zien dat het niet zo is. Iedereen kan investeren in vastgoed. Je moet stilstaand geld voor je werken. Die moeten als waren op pad en meer geld voor je gaan maken.

Wat andere zeggen over Vastgoed Academy

Hier wat andere cursisten over de cursus zeggen:

De Vastgoed Academy

9.2

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

9.2/10

Betrouwbaarheid

10.0/10

Support

9.0/10

Voordelen

 • Prijs / Kwaliteit
 • Direct aan de slag (20+ uur video's)
 • Wekelijkse groepscoaching
 • 24/7 Community Support
 • Meer dan 10.000 euro waard aan bonussen

Nadelen

 • Kost tijd
 • Lange termijn strategie
 • Eerder mee moeten beginnen