Als jij geïnteresseerd bent in het beleggen in vastgoed dan ben je op de pagina aan het goede adres. In dit artikel gaan we onze ervaring vertellen en een review geven aan De Vastgoed Academy (van Martijn van den Berg).

Er zijn op dit moment veel online cursussen op de markt maar wel wat minder in het markt van beleggen in vastgoed. Martijn van den Berg gaat je in deze cursus precies uitleggen hoe je zelf (of je nu veel geld beschikbaar hebt of weinig) kunt investeren in vastgoed. Ja, je leest het goed; ook als je niet veel geld beschikbaar hebt kan je dus investeren in vastgoed.

Het beleggen in vastgoed is zeker niet een “Get Rich Quick” methode maar zoals Martijn het zelf noemt een “Get Rich Certain” methode.

de vastgoed academy review
Volg de GRATIS webinar

Wie is Martijn van den Berg?

Martijn van den Berg is zelf een investeerder in vastgoed. Dit is uit ‘nood’ geboren omdat hij in de schulden terecht kwam. Deze schulden (meer dan 30.000 euro) zijn gekomen door zijn studie en toen Martijn eenmaal een relatie kreeg en een toekomst wilde gaan opbouwen waren de schulden wel een probleem die opgelost diende te worden.

Martijn dacht slim te zijn en te gaan starten met beleggen omdat de rente van de studielening heel laag lag. Met het rendement van de belegging zou hij dan in 1x heel zijn schuld kunnen aflossen. Hij ging samenwerken met een bekende van een financieel kantoor en toen kwam hij bedrogen uit… hij was opgelicht. Deze persoon had zijn handtekening vervalst en zijn geld was weg.

In het licht van “de hoogste bergen bereiken nadat je de diepste dalen bent doorgegaan” heeft Martijn deze ervaring gebruikt om zichzelf nog verder te ontwikkelen. Martijn bedankt ook grappig genoeg die persoon die hem heeft opgelicht want anders had die niet gestaan waar die nu stond.

“You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards” – Steve Jobs

Martijn is zich toen als een gek gaan verdiepen in het beleggen in vastgoed. De schulden en oplichting hebben hem zo ontzettende drijfveer gegeven dat hij hier een absolute expert in wilde worden en wilde slagen voor zichzelf maar ook voor zijn gezin. Er is bijna geen betere drijfveer te bedenken.

Door het hele spel van beleggen in vastgoed goed te begrijpen is Martijn binnen 2 jaar al financieel onafhankelijk geworden. Hij kocht in 2018 (juni) zijn eerste pand en heeft inmiddels meer dan 10 panden in de verhuur. Hij bezit inmiddels een portefeuille van meer dan 1.500.000 euro. Martijn heeft zo’n beetje elke cursus gevolgd op het gebied van vastgoed en elk boek gelezen.

Martijn heeft besloten om zelf een cursus op te zetten en mensen te gaan helpen. Martijn is en blijft een ondernemer en wil dus ook graag andere mensen helpen. Martijn heeft zichzelf als doel gesteld dat hij 1.000 mensen wil helpen om financieel onafhankelijk te worden.

martijn van den berg van de vastgoed academy

Met Investeren in Vastgoed Geld Verdienen

Geld dat op je bankrekening staat en niks doet, dat is simpelweg zonde. Of jij nu een klein of groot vermogen hebt (waar je ook zonder kan) dan is het slim om dit voor je aan het werk te zetten. Je moet geld zien als kleine soldaatjes die op pad gaan om meer geld voor jou te gaan maken. Het is als het ware rendement maken op een deel van je (stilstaand) vermogen.

Je kunt natuurlijk met geld beleggen. Maar dit brengt vaak veel (onnodige) risico’s met zich mee. Veel mensen denken niet aan de optie Investeren in Vastgoed. Mensen denken vaak bij het investeren in vastgoed dat dit iets is voor de hele rijke jongens onder ons. Maar niks is minder waar.

Het investeren in onroerend goed heeft veel verschillende voordelen. Het brengt structureel inkomsten met zich mee bij het verhuren van kamers en/of woning (zogenoemd; direct rendement). Je kunt dit op verschillende manieren financieren, afhankelijk van je doel met het vastgoed.

Je hebt bij het investeren in vastgoed ook te maken met indirect rendement. Indirect rendement is de winst die je uit je vastgoed haalt aan de hand van de waardestijging van de huizenmarkt. Oftewel de waarde van je vastgoed stijgt ten opzichte van de aankoopprijs.

Download het GRATIS ebook

Om je kennis te laten maken met het investeren en beleggen in vastgoed heeft Martijn van den Berg een ebook geschreven. In het ebook kan je 12 eenvoudige manieren vinden hoe jij kunt beginnen met het investeren in vastgoed (ook zonder eigen geld).

Wat leer je verder in het gratis ebook?

 • Waarom is vastgoed een goede manier van passieve inkomen genereren?
 • Hoe jij kunt investeren in vastgoed zonder daar zelf vermogend voor te zijn (dus zonder eigen geld).
 • Hoe Martijn in 18 maanden tijd meer dan 10 huizen heeft gekocht en financieel vrij is
Download het GRATIS ebook

De Vastgoed Academy

Zoals hierboven al benoemd heeft Martijn besloten om zelf een cursus en community op te zetten om mensen te helpen om zelf te gaan investeren in vastgoed. Ook als je niet veel geld tot je beschikking hebt, kan je alsnog investeren in vastgoed, hoe gaaf is dat?

Martijn heeft 12 modules gemaakt met meer dan 20 uur aan video’s die je stap voor stap leren hoe je zelf kunt beginnen met het investeren in vastgoed. Of wellicht ben je al een investeerder en wil je verder je portefeuille uitbreiden, ook dan heb je zeker wat aan deze cursus.

Met De Vastgoed Academy heeft Martijn een cursus gemaakt die echt resultaatgericht is. Het moet niet te zweverig zijn maar echt mensen helpen om financieel vrij te maken. Alles draait om actie in de taxi en zo snel mogelijk stappen zetten.

“We zijn zo goed als de resultaten van onze studenten” – Martijn van den Berg

Wat zit er in de Vastgoed Academy

Laten we even wat dieper ingaan op wat er precies in de cursus zit van De Vastgoed Academy. Martijn heeft de cursus zo praktisch mogelijk proberen te maken en wil veel meer contact met de studenten dan de andere cursussen.

De Vastgoed Academy

(ter waarde van 9997,00 euro)

Laten we bij het begin beginnen. Je krijgt natuurlijk toegang tot De Vastgoed Academy. Hierin zitten alle tools en kennis waarmee je in staat moet zijn om succes te behalen.

Martijn gaat je onder andere leren hoe je de Markt van Buy to Let gaat beheersen. Oftewel hoe je vastgoed kunt aankopen en gebruiken voor de verhuur (lange termijn strategie).

Mooie is van vastgoed is dat het vaak niet een heel snel spel is. Natuurlijk in sommige aspecten heb je snel handelen nodig maar eenmaal een pand aangekocht hoef je niet snel te handelen. Echt een vorm van een passief inkomen op de lange termijn.

Wekelijkse groepscoaching

 (ter waarde van 997,00 euro)

Om mensen echt te helpen bij hun vragen en waar ze tegenaan lopen is er een wekelijkse groepscoaching. Deze wekelijkse groepscoaching is vaak op maandagavond. Deze coachings moeten jou verder inspireren en motiveren om door te blijven gaan.

Het vieren van successen met elkaar is een belangrijk onderdeel. Op deze manier kan iedereen het succes zien en blijf je natuurlijk doorzetten. Zoals gezegd is het investeren in vastgoed een lange termijn strategie en niet een “get rich quick” methode.

Daarnaast nodigt Martijn vaak ook externe sprekers uit om hun visie en strategie te delen over het investeren. Het mooie is ook nog eens; mocht je een keer verhinderd zijn dan kan je altijd de sessie nog eens terugkijken omdat deze standaard worden opgenomen.

Community

 (ter waarde van 997,00 euro)

Je krijgt daarnaast ook toegang tot de Facebook groep “CA$H FLOW KINGS”. Dit is op dit moment de nummer 1 community in Nederland op het gebied van investeren in vastgoed. Met gelijkgestemde kan je praten, strategieën overleggen en sparren.

Hoe meer je met elkaar deelt, hoe meer kennis je op doet. Daarnaast is de community 24/7 beschikbaar voor eventuele vragen. Als je omringt met gelijk gestemde dan zal dat je uiteindelijk ook naar een hoger niveau brengen.

Calculator Cashflow

 (ter waarde van 297,00 euro)

Een belangrijk aspect bij het doen van investeringen is het doen van berekeningen. Hoe kan jij maximaal rendement halen uit het vastgoed dat je wilt aanschaffen? Deze calculator die je bij de training tot je beschikking krijgt kan je eenvoudig checken gebaseerd op data hoeveel winst je zal maken.

Er zijn vaak aspecten die je als ‘leek’ vergeet of simpelweg niet weet. Deze calculator doet dus niet alleen het berekenen voor je maar is ook een soort van checklist. Je moet weten wat de BAR, NAR, rendement op eigen vermogen, huuropbrengst en nog meer allemaal is voordat je overgaat tot investeren.

Hefboom Roadmap

 (ter waarde van 197,00 euro)

Er zijn diverse soorten van financiering en ook nog eens diverse soorten van panden. Welke financiering past het beste bij welk pand? Dat is waar de Hefboom Roadmap in grote lijnen antwoord op zal geven. Het zal je helpen om te bepalen hoeveel Loan to Value je dient te nemen, welk rentepercentage daar aan vast hangt.

Hoeveel eigen middelen heb je nodig?

De kennisbank

 (ter waarde van 997,00 euro)

Voor veel mensen is het investeren in vastgoed een ver van je bed show. Maar eigenlijk klinkt het ook weer heel gaaf. Alleen er komen zoveel termen voorbij dat het bijna onmogelijk is om dat allemaal vanaf dag 1 te weten.

Voor deze reden heeft Martijn een kennisbank gemaakt. In deze kennisbank zitten al bijna 100 documenten en geven je inzicht in formulers, begrippenlijsten koopaktes, overeenkomsten, huurcontracten en nog veel en veel meer.

Daadwerkelijk alle kennis en templates worden met je gedeeld. En vergis je niet; voor sommige documenten zou je zelf normaal al moeten betalen (en flink ook). Alleen voor deze documenten zou het de prijs al waard zijn.

Live events

 (ter waarde van 997,00 euro)

Alle dingen hierboven zijn vooral online te vinden. Maar niks gaat er boven face to face contact en heeft ook vaak het meeste impact. Jij krjigt dan ook gratis uitnodigingen voor de gemiddeld 4 events die per jaar worden gegeven.

Deze events worden vaak wel in het midden van het land gegeven (zo centraal mogelijk) zodat de kans het grootst is dat iedereen kan komen. In deze events komen ook gastsprekers praten over onderwerpen en kan je Martijn zelf in het echt ontmoeten en vragen stellen.

Cursisten krijgen tijdens het event ook hun reward voor het kopen van 1 of meerdere panden. Dit is een T-shirt als aandenken dat je een pand hebt gekocht. Leuk om deze te bewaren en zal je blijven herinneren aan je eerste pand.

Wat is de prijs van de Vastgoed Academy

De totale waarde is dus 14.479 euro maar Martijn weet ook dat dit heel veel geld is voor veel mensen. En aangezien Martijn echt het doel heeft om mensen te helpen geeft die tijdelijk een flinke korting. De cursus is nu namelijk beschikbaar voor maar 997 euro. Dat is minder dan 10% van de totale waarde! Deze korting is maar beperkte tijd beschikbaar (paar weken geleden was de prijs nog 1497 euro). Het is ook mogelijk om het in termijnen te betalen.

Ga naar de Geheime Kortingspagina

Let op! Dit is een tijdelijke aanbieding en de prijs kan elk moment omhoog gaan

Conclusie Vastgoed Academy Review

Wij zijn enthousiast! Er zijn veel ‘get rich quick’ online cursussen op de markt beschikbaar maar gelukkig geeft deze cursus wat tegen geluid. Dit is veel meer gericht op de lange termijn (nouja, Martijn was binnen 2 jaar financieel onafhankelijk).

Het allermooiste vinden wij dat je in eerste instantie echt denkt dat investeren in vastgoed iets is voor de allerrijkste maar deze cursus laat juist zien dat het niet zo is. Iedereen kan investeren in vastgoed. Je moet stilstaand geld voor je werken. Die moeten als waren op pad en meer geld voor je gaan maken.

Wat andere zeggen over Vastgoed Academy

Hier wat andere cursisten over de cursus zeggen:

De Vastgoed Academy

9.2

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

9.2/10

Betrouwbaarheid

10.0/10

Support

9.0/10

Voordelen

 • Prijs / Kwaliteit
 • Direct aan de slag (20+ uur video's)
 • Wekelijkse groepscoaching
 • 24/7 Community Support
 • Meer dan 10.000 euro waard aan bonussen

Nadelen

 • Kost tijd
 • Lange termijn strategie
 • Eerder mee moeten beginnen