Voor de veiligheid zou ik willen adviseren om eens in de 2 maanden (wellicht zelfs 1x per maand) je wachtwoord te wijzigen. Dit puur uit veiligheidsredenen. Het is een kleine moeite en je bespaard je een hoop gedoe mocht je wachtwoord “gekraakt” worden.

Wellicht zie je hier het nut niet van in, maar vraag je dan even af waarom je bij alle grote bedrijven (zeker bij de grote multinationals) je eens in de maand je wachtwoord moet wijzigen? Stel je voor dat een ‘vreemde’, die niet hiertoe bevoegd is, toegang tot al je informatie krijgt; dan zijn de zogeheten rapen gaar en is het kwaad al geschiet. En waarom? Omdat jij je het onzin vond om je wachtwoord eens in de zoveel tijd te wijzigen.

Wachtwoord in WordPress wijzigen

De meeste WordPress gebruikers weten wel waar je het wachtwoord moet wijzigen maar voor degene die het (nog) niet weten of voor wie de geheugen even opgefrist dient te worden, hieronder een stappenplan.

1) Ga naar de admin omgeving van je website http://www.voorbeeld.nl/wp-admin

2) Ga naar het menu [Users] en [Je profiel]

3) Scroll naar beneden tot dat je het volgende ziet:

4) Probeer een wachtwoord te nemen die voldoet aan de volgende eisen (de strength indicator zal aangeven hoe goed je wachtwoord is):

– Minimaal 7 karakters lang
– Minimaal 1 hoofdletter
– Minimaal 1 nummer
– Minimaal 1 teken

5) Klik onderaan op de knop [Profiel bijwerken]

Succes!