Heb jij daar ook zo’n last van; ben je blij dat er weer wat mensen je gaan volgen maar het aantal volgers is niet gestegen. Jammer genoeg komt er steeds vaker voor dat mensen je gaan volgen in de hoop dat je hun ook gaat volgen. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan gaan ze je weer ontvolgen.

Ik wilde nu wel eens weten wie die personen/bedrijven precies zijn. Gelukkig is daar tegenwoordig een gratis online tool voor.

Fllwrs gebruiken

De gratis online tool fllwrs kan je gebruiken om in een bepaalde periode te kijken welke mensen je zijn gaan volgen en wie je zijn gaan ontvolgen.

1) Ga naar http://fllwrs.com/

2) Klik op de knop [See your Twitter follower history]

3) In het volgende scherm dien je fllwrs toegang te geven tot je Twitter account. Klik op de knop [App authoriseren] indien je fllwrs toegang wilt geven.

4) Bij de laatste stap wordt er gevraagd of je fllwrs wilt volgen op Twitter en of ze een tweet moeten versturen wanneer er iemand je is gaan ontvolgen. Ik heb deze beide uitgevinkt (dus niet nodig) en geklikt op de knop [start tracking my followers]

5) Er zal een melding verschijnen dat nog niemand je is gaan volgen of ontvolgen sinds je gebruikt maakt van fllwrs. Dat zou ook wel erg toevallig zijn aangezien je dit net pas hebt aangezet.

6) Ga na een paar dagen weer kijken op http://fllwrs.com/ en kijk of er nu wel data beschikbaar is.

Succes!