Als je een website wilt beginnen om teksten te delen met andere mensen, dat mensen hierop kunnen reageren en dat allemaal zeer eenvoudig; dat ben je bij WordPress aan het juiste adres. WordPress is een blog website met een Content Management Systeem (CMS). Een CMS is een systeem wat achter WordPress zit en ervoor zorgt dat je op een hele eenvoudige manier teksten en instellingen kunt aanpassen.

Open Source

WordPress is gratis te gebruiken en open source. Open source betekent dat iedereen gewoon de code van de website mag aanpassen en je zelf dingen kunt ontwikkelen. Het leuke van open source is ook dat mensen graag hun aanpassingen delen (soms tegen een kleine vergoeding) waardoor er ontzettend veel plugins beschikbaar zijn.

Plugins

Zoals gezegd zijn er echt meer dan duizenden plugins en templates beschikbaar. Plugins zijn eigenlijk een soort van ZIP bestanden welke je eenvoudig kunt installeren in je WordPress website. Als je bijvoorbeeld een facebook plugin wilt hebben, dan kun je deze downloaden en via het CMS van je WordPress installeren. Dat is zo’n 5 minuten werk bij elkaar.

Voordelen

Voordelen van een WordPress website:
– Gratis te downloaden en te gebruiken
– Eenvoudig in gebruik
– Gigantisch aantal plugins
– Nederlandstalig
– Artikelen per categorie indelen
– SEO proof (met de juiste plugins)
– Interactie met je bezoekers

Mocht je vragen hebben over WordPress of meer willen weten, stel je vraag dan even hier beneden en kom ik hier zo snel mogelijk op terug.