TikTok is een app waar Generatie Z zich 15 seconden een ware popster voelt is niet zo onbelangrijk als het in eerste instantie lijkt.

Vooral Tieners en jongeren zijn de primaire gebruikers van TikTok. Eigenlijk kan TikTok worden omgeschreven als een social network voor amateur muziek video’s. Zowel eigen muziek als muziek van andere kan gebruikt worden.

wat is tiktok

Hoe lang zijn de video’s op TikTok?

Net zoals de app Vine, moedigt TikTok zijn gebruikers aan om creatief te zijn binnen de specifieke grenzen. Waar de grens op Vine op 6 seconden ligt, ligt de tijdsgrens bij TikTok op 15 seconden. Dit is de bovengrens voor een opname.

Maar gebruikers hebben de mogelijkheid om verschollende opnames aan elkaar te rijgen en dit kan tot maximaal 60 seconden. Tevens is het ook mogelijk om langere video’s te uploaden die niet in de app zijn opgenomen.

Wat doen mensen op TikTok?

Wat vooral groot is op TikTok is dansen. En dat is niet zo gek gezien de muzikale wortels van de app. Naast dansen is ook komedie en lipsynchronisatie heel groot. Steeds meer en meer bedrijven gaan ook op TikTok en willen door middel van korte “shows” het jongere publiek bereiken. In principe valt er van alles wat te vinden op TikTok, in ieder geval meer dan je vooraf zou bedenken.

Daarnaast kan je op TikTok elkaars vinden liken, met elkaar delen en een reactie achterlaten. De video’s kunnen ook direct op Facebook worden doorgeplaatst. TikTok is nu een van de meeste gebruikte apps van de wereld (meer dan 100 miljoen gebruikers!). Elke dag worden er meer dan 10 miljoen filmpjes gemaakt. Al zou het ons niks verbazen als dat aantal nu al vele malen hoger zal liggen.