Naast de social media iconen van dit moment in Nederland Facebook, Twitter LinkedIn wordt er in mindere mate nog gebruik gemaakt van Pinterest. Pinterest is een social media website die zich vooral richt op het plaatsen van afbeeldingen, video’s en artikelen op zogenoemde prikborden.

Op deze afbeeldingen, video’s en artikelen kunnen andere bezoekers weer reageren en repinnen. Registratie bij Pinterest is gratis en eenvoudig. Aande hand van onderstaande stappen leggen we je stap voor stap uit hoe je een Pinterest account kunt aanmaken en gebruiken.

Pinterest gebruiken?

1) Ga naar http://pinterest.com/

2) Klik op de rode knop [Registreren op Pinterest >>]

3) Je kunt een account aanmaken om met je Facebook of Twitter account in te loggen. Mocht je dat niet willen is het ook mogelijk om je te registreren met je emailadres.

4) In mijn voorbeeld ga ik inloggen met mijn Twitter account.

5) Indien gewenst, geef Pinterest toestemming om je Twitter account te gebruiken. Mocht je hiermee akkoord willen gaan, klik op [Inloggen] knop.

6) We komen nu in een scherm terecht waar je de laatste account details moet invullen om je Pinterest account aan te maken. Vul de gewenste gegevens in en klik op [Account aanmaken].

7) Je krijgt nu een email binnen van Pinterest om je email adres te bevestigen. Open de email en klik op [Confirm email]

8) Je komt nu terecht in een begin scherm van Pinterest. Hier wordt er gevraagd om 5 afbeeldingen te selecteren om je profiel te personaliseren en te interesses te delen. Er verschijnt na het kiezen van de 5 afbeeldingen een [Continue] knop.

9) We komen nu daadwerkelijk terecht in je account en zie je verschillende foto’s van de mensen welke horen bij de 5 foto’s die je daarvoor hebt geselecteerd. We kunnen nu zelf een “Board” maken en afbeeldingen gaan toevoegen. Klik op de knop [Add] rechtsbovenin.

10) Klik op [Create a Board] om een zelf prikbord aan te maken.

11) Geef het prikbord een naam, selecteer een categorie, geef aan of het prikbord geheim gehouden moet worden en selecteer eventueel andere mensen die op jouw prikbord kunnen ‘pinnen’. Indien klaar, klik op de knop [Create board]

12) Prikbord is nu aangemaakt en we kunnen de eerste afbeeldingen, video’s of artikelen gaan toevoegen. Klik weer op de [Add] knop rechtsbovenin.

13) Klik op [Upload a Pin]

14) Kies het bestand dat je wilt uploaden. We kunnen nu nog een omschrijving van de afbeelding meegeven en ervoor kiezen om deze ook op Twitter te plaatsen. Indien klaar, klik op knop [Pin It]

15) De afbeelding is nu toegevoegd aan je prikbord!

Succes!

Ps. Mocht je nu zelf een leuke pinterest prikbord hebben, deel hem dan via onderstaand formulier en laat ons mee genieten.