Door een van de bezoekers van websiteacademie.nl werd ik geattendeerd op de gratis online tool tweetalarm. Tweetalarm is eigenlijk hetzelfde als Google Alerts alleen dan niet voor zoekresultaten maar zoals de naam al deed vermoeden voor tweets.

Het mooie van alle gratis online tools is dat het je werk en dus tijd uit handen neemt. Natuurlijk kost het weer tijd om het in te stellen maar dat doe je als het goed is maar 1x. Uiteindelijk zal het tijd besparen en je zult direct op de hoogte zijn van tweets die voldoen aan jouw zoekcriteria.

Tweetalarm gebruiken

Doorloop onderstaande stappen om Tweetalarm te gebruiken.

1) Ga naar http://www.tweetalarm.com/

2) In de onderste helft van de website staat een formulier waarmee je kunt inschrijven voor Tweetalarm. Vul je email, kies een wachtwoord, twitter gebruikersnaam en de keywoorden in die je in de gaten wilt houden. Wanneer alles naar wens is ingevuld, klik op de knop [register]

Je komt nu in een scherm dat je bent ingelogd met je emailadres. Om het zo duidelijk mogelijk toe te kunnen lichten gaan we steeds stukjes bespreken.

3) In het eerste gedeelte van het scherm is het mogelijk om uit te loggen en om de email berichten uit te zetten.

4) In het tweede gedeelte van het scherm is het mogelijk om je tweetalarm account te koppelen aan je Twitter account. Als je dan een email krijgt van Tweetalarm is het ook gelijk mogelijk om te zien wie je is gaan volgen en gaan ontvolgen.

5) In het derde gedeelte van het scherm is het mogelijk om keywoorden toe te voegen of te verwijderen waarvan je op de hoogte gehouden wilt worden.

6) In het vierde gedeelte van het scherm is het mogelijk om bepaalde twitter account uit te sluiten. Bij default sta je zelf al uitgesloten anders krijg je constant een email als je zelf een tweet eruit gooit, lijkt me niet relax.

7) In het onderste gedeelte is het mogelijk om je voorkeuren te wijzigen. Je kunt hier een ander wachtwoord instellen maar ook de frequency van emails instellen.

Succes met instellen!