Tegenwoordig ziet je steeds meer websites in de vorm van een blog en dat hierdoor meer interactie ontstaat tussen bezoekers en website eigenaren. Naar mijn idee een leuke ontwikkeling wat het zowel interessanter maakt voor de bezoeker als wel voor de website eigenaar.

Wat het een stuk leuker maakt is dat je een klein fotootje ziet van de persoon die ergens op gereageerd heeft. Voor sommige misschien een drempel om te nemen: “ik ga toch niet me foto op Internet zetten” maar ach zolang het in de juiste context is maakt het toch niks uit?

Gravatar

Er is een gratis online tool beschikbaar genaamd “gravatar” waar je eenvoudig kunt instellen welke foto bij welk e-mailadres hoort. Als je dus een reactie plaats met het betreffende email adres zal de foto ernaast verschijnen.

1) Ga naar http://nl.gravatar.com/

2) Vul je email adres in en klik op de knop [Get Your Gravatar]

3) Een bevestigingsemail zal worden gestuurd naar de betreffende email adres.

4) In de email staat een link waar je op moet klikken om je account te bevestigen.

5) Kies een gebruikersnaam en wachtwoord. Klik daarna op [Aanmelden]

6) Je bent nu gelijk ingelogd met je gekozen gegevens. Klik op de knop [My account] en kies [Een afbeelding toevoegen]

7) In het volgende scherm kan je een afbeelding uploaden van je computer, van het Internet of een eerder geuploade afbeelding. Gebruik de gewenste methode om een foto te uploaden.

8) Het kan zijn dat je foto iets te groot is en dat je deze nog moet bijsnijden. Wanneer tevreden klik je op de knop [Bijsnijden en voltooien!]

9) We moeten dan nog een waardering toevoegen aan onze foto. Als je een “normale” foto hebt gekozen kan je gewoon kiezen voor een G rating wat betekent dat je de foto op alle websites kunt gebruiken.

10) De foto is ingesteld!

11) Schrijf een reactie hieronder om te testen of het ook daadwerkelijk goed staat 

Succes!