In dit artikel gaan we een review geven en onze ervaring delen over de Phoenix Website Software van Tonny Loorbarch en Martijn van Tongeren. Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren kan je misschien kennen van de Internet Marketing Universiteit, of vandaag de dag beter bekend als IMU.nl

Een website maken met de Phoenix website software, is dat nu echt nodig? Er zijn zoveel veel (ook gratis) verschillende mogelijkheden en tools om een website mee te bouwen. De meest bekende is natuurlijk WordPress. Maar daarnaast heb je ook nog platformen zoals Wix en Jimdo.

Wat maakt Phoenix nu uniek ten opzichte van alle andere tools? Waarom betalen als het ook gratis kan? In onze review over de Phoenix website software gaan wij jou onze eerlijk ervaringen en review geven.

We kunnen wel alvast een tipje van de sluier geven… Ja, het is zeker de moeite waard!

Tonny en Martijn, oprichters Phoenix website software

Eigenaren van Phoenix Website Software

Voordat we het gaan hebben wat de Phoenix website software precies is, gaan we eerst wat vertellen over de eigenaren. Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren

Tonny Loorbach begon in 2010 thuis aan zijn eigen keukentafel de website imu.nl, een platform om ondernemers internet marketing te leren en hun te helpen met informatie en software (Phoenix). Tonny is een absolute expert in Online Marketing met specialisaties in SEO, Neuromarketing en Conversie Optimalisatie.

Martijn van Tongeren begon zelf als klant van de imu.nl maar ondertussen hielp hij ook andere ondernemers als bij het optimaliseren van hun websites. Tonny zag al snel het talent van Martijn en voegde Martijn bij het team. Martijn werkte zich op van de klantenservice naar mede-eigenaar van de IMU.nl

De IMU staat voor Internet Marketing Universiteit (voorheen internetmarketinguniversiteit.nl) en is een platform om de ondernemers te helpen bij het ondernemen op Internet. Van de bakker op de hoek die beter gevonden wil worden op Google tot hele organisaties en een online training omgeving willen opzetten.

Waar de IMU vroeger echt alleen een blog was met 1 cursus en een gratis ebook is het nu uitgegroeid tot een toonaangevende website in de online marketing wereld. De IMU.nl is nu de grootste Internet Marketing blog van Nederland en België. Ze delen hun informatie nu via ebooks, blog artikelen, video’s, cursussen, 1 op 1 cursussen, podcasts en zelfs hele events. De zogenoemde IMU community groeit elke dag.

Waar Internet Marketing vroeger echt hocus pocus was voor veel mensen hebben Tonny en Martijn hier echt een brug voor gemaakt. Zo was ook het bouwen van een website vroeger ook echt alleen iets voor de programmeurs en een ver-van-je-bed show voor vele.

Om van informatie over te gaan tot actie dien je wel over de juiste tools te beschikken. Binnen de klanten en lezers van de IMU.nl kwam steeds meer de vraag “Ok, top die informatie maar ik weet niet hoe ik een website moet maken, laat staan een goede”.

Maar wat nou als Tonny en Martijn hier een oplossing voor hebben gemaakt? Genaamd Phoenix!

Wat is Phoenix Website Software?

Simpel gezegd kan je met de Phoenix Website Software echt in een handomdraai een succesvolle website maken. Mooie animaties, goede call to actions buttons, pop-ups, compleet SEO geoptimaliseerd en nog veel en veel meer. Alles wat je mag verwachten zit in dit pakket, technisch helemaal geoptimaliseerd, alle marketing tools aanwezig en ook hosting zit er gewoon bij.

Het mooie van deze software is dat je geen technische kennis hoeft te hebben. Dit is vaak een obstakel voor mensen om een website zelf te gaan maken. Maar geloof ons; zonder technische kennis kan jij gewoon met Phoenix echt een super mooie website maken.

Het mooie is dat Tonny en Martjin zelf ook gewoon de Phoenix website software gebruiken voor hun eigen websites. Zoals de IMU.nl is gewoon gebouwd met de Phoenix software. Naar ons idee laten Tonny en Martijn op deze manier zien dat ze zelf 100% in de software geloven en tonen dat ook aan met de vindbaarheid van de IMU.nl in Google. Want laten we eerlijk zijn; de website moet er natuurlijk ook goed uitzien maar dat je goed gevonden gaat worden in Google is het allerbelangrijkste.

Phoenix website software review en ervaringen

Phoenix versus WordPress

Het allergrootste online platform van de wereld is WordPress. Ook wij zijn fan van WordPress, sterker nog onze eigen website is gebouwd op WordPress. Nu zien we je denken; waarom zijn jullie dan zo fan van Phoenix? Omdat wij ook een website hebben met de Phoenix software :). Verder in het artikel laten wij jullie onze website zien en gaan we jullie rondleiden in de wereld van Phoenix.

Maar goed, WordPress versus Phoenix; ook voor WordPress heb je toch wel iets van technische kennis nodig. Dan onderschatten mensen vaak. Begin maar uberhaupt met het aanschaffen van je domein, het koppelen van een SSL certificaat en dan installeren van WordPress. Als dit je al afschrikt dan raden wij je sowieso al af om met WordPress te beginnen ondanks dat het gratis is.

Wat veel mensen vergeten is dat tijd ook geld kost. Als jij je kunt focussen op de dingen waar je veel beter in bent, denk aan marketing activiteiten zoals content schrijven, foto’s maken voor afbeeldingen en social media dan ga jij je tijd toch niet verspillen aan het installeren van een WordPress website en alle bijbehorende plugins. Het is een afweging van geld versus tijd versus waar je goed in bent versus wat je leuk vindt.

Ook wij denken eraan om de websiteacademie.nl om te zetten van WordPress naar Phoenix. Waarom? Omdat er zoveel WordPress websites zijn en zoveel plugins dat dit naar ons idee zorgt voor onnodige code. Oftewel impact op onze SEO ranking en dus uiteindelijk kost het ons bezoekers en dus inkomsten.

Al overtuigd? Ga dan Direct naar de Geheime pagina waar je de Software de eerste 14 dagen GRATIS kunt gebruiken en testen.

Is Phoenix SEO geoptimaliseerd?

Wie wil dat nou niet? Goed vindbaar zijn in de zoekmachines met zijn of haar website. Naar ons idee is dit de basis voor het hebben van een succesvolle website. Voor de IMU.nl is SEO (zoekmachine optimalisatie) een onderwerp waar ze al JAREN mee bezig zijn. Sterker nog, het is de nummer 1 prioriteit.

SEO bestaat uit 3 onderdelen:

 1. Techniek
 2. Content
 3. Autoriteit

Als je 1 van deze 3 onderdelen niet goed hebt dan kan je het wel vergeten. Zo simpel is het. Als de techniek van je website ondermaats is, dan kan je dit niet compenseren met betere content. Google wil goede gebruikerservaring en snelle websites. Als jij daar dan niet aan kan voldoen dan houdt het wel een beetje op. Gebruikers haken af omdat je website te traag is, Google merkt dat en zal je een lagere ranking geven.

Phoenix is gebouwd door SEO nerds. Gelukkig voor jou! Phoenix blijft up-to-date volgens de laatste SEO trends en daar hoef jij dus verder niet druk om te maken. Hoe relax is dat! Goed scoren in Google met Phoenix; dan kan het tenminste niet liggen aan de techniek.

phoenix seo geoptimaliseerd

Phoenix website voorbeelden

phoenix voorbeeld website

Phoenix website zelf 🙂

Phoenix voorbeeld IMU.nl

IMU.nl

Phoenix voorbeeld Pixel Unie

PixelUnie.nl

Kirstennelis.nl

Energiekevrouwenacademie.nl

Mecklenfeldtuinen.nl

Kirstennelis.nl

Kirstennelis.nl

Wat zit er allemaal in Phoenix?

Zoals eerder aangegeven kan je met Phoenix binnen elke dagen als een hele website opzetten. Je krijgt alle tools in handen om een succesvolle website op te zetten. Hieronder een overzicht wat er allemaal in hoofdlijnen in het Phoenix systeem qua functionaliteiten te vinden is.

Alle SEO tools om hoger in Google te scoren

Alle Phoenix klanten halen het merendeel van hun bezoekers uit Google. Bezoekers organisch uit Google halen is gratis! Je hoeft hier geen euro voor te betalen. Het enige wat nodig is; goed gevonden te worden. Je wilt niet bezig zijn als ondernemer met het saaie SEO en alle technische dingen die daarbij komen kijken.

Het geheim van Phoenix ligt echt in de code. Hoe schoner de code, hoe beter dat is voor Google. Je maakt het Google dus niet lastig om je website te ‘lezen’. Veel websites (waaronder ook veel WordPress websites) hebben echt een spaghetti aan code en dat wil je echt niet!

Daarnaast bevat Phoenix over een zogenoemde Smart content module. Deze Smart Content module zorgt ervoor dat alle pagina’s binnen je website automatisch aan elkaar gelinkt worden als een soort georganiseerde spinnenweb. Goede interne linkstructuur is mega krachtig voor een goede positie binnen Google. Daarnaast zorgt de ’turbo snippets’ ook nog eens de waarde voor de bezoeker met een kleine pop-up bij de interne link met uitleg van de pagina.

Meer waarde voor de bezoeker is meer waarde voor Google en uiteindelijk een hogere ranking…

phoenix seo funtie

Met Phoenix Landingspagina’s maken

Ok, de SEO functionaliteit zorgt ervoor dat je klaar bent om zoveel mogelijk bezoekers te krijgen in jouw niche. Maar wat heb je dan aan bezoekers als je deze niet goed kunt omzetten in klanten / leads?

Tegenwoordig maken de details het verschil tussen echt een succesvolle website en minder succesvolle website. Je moet als het ware een landingsbaan aanleggen voor je bezoeker; waar wil je de bezoekers heen leiden of wat wil je dat ze doen?

De makers van Phoenix zijn gespecialiseerd in conversie optimalisatie en dat merk je ook in de Phoenix software. Er zijn kant en klare templates en elementen die je kunt gebruiken bij het maken van je website. Deze templates zijn gemaakt aan de hand van duizenden tests die Tonny en Martijn zelf hebben gedaan met de IMU.nl.

phoenix landingspagina funtionaliteit

Conversie tools gebruiken voor meer klanten

Hierboven hebben we gesproken over SEO (meer bezoekers krijgen) en het maken van effectieve landingspagina’s (het omzetten van bezoekers naar klanten). De volgende tools gaan je helpen om het percentage bezoekers die klant worden te verhogen (conversie optimalisatie).

Met de Phoenix software krijg je toegang tot heel veel conversie tools. Hierbij moet je denken aan:

 • Exit Pop-up
 • Countdown
 • Progress bar
 • Vliegende elementen
 • CTA na x aantal tijd
 • Sticky CTA
 • Attentie pakkers

Hoe beter je het aanbod aansluit bij de content die je geschreven hebt, des te beter het zal converteren. Eigenlijk een basisregel in conversie optimalisatie. Je bent met Phoenix in staat om zelf hele funnels en attentie grabbers te maken voor alle verschillende instappunten van je website.

phoenix conversie optimalisatie

Productlanceringen doen met Phoenix Software

We leven in een tijd dat steeds meer online producten als paddenstoelen uit de grond schieten. Wellicht heb je ook wel eens zelf gedacht om een product te maken en deze te lanceren. Wellicht heb je al een product liggen en wil je juist deze gaan lanceren? Een goede productlancering kan echt voor een enorme piek zorgen in je bereik online en uiteindelijk ook in je omzet.

Ook de Phoenix software kan je helpen bij een goede productlancering. Dit zit erin omdat Tonny en Martijn ook eens in de zoveel tijd een nieuw product lanceren en hier de juiste tools voor nodig hebben. Zo is er een speciale module genaamd “timed content” wat ideaal is voor een goede product lancering volgens de formlue van Jeff Walker (product launch formula).

Wat altijd erg goed werkt bij productlanceringen zijn aftellers / countdowns. Als je werkt met een deadline dan zorgt voor een FOMO effect bij mensen en zijn ze eerder geneigd om tot een aankoop over te gaan. Daarnaast moet je ook niet willen dat mensen het aankopen gaan uitstellen want uiteindelijk zorgt dit weer voor afstel.

Ook kan je de countdowns voor andere zaken gebruiken zoals bijvoorbeeld een welkomsactie. Dit alles is mogelijk met de software van Phoenix.

phoenix productlanceringen

Prijs Phoenix Website Software?

Mooie van de Phoenix website software is dat het je het de eerste 14 dagen gratis kunt proberen. Zo overtuigd zijn Tonny en Martijn van de software. Zij geloven in het principe dat als jij het eenmaal hebt geprobeerd, je het zo goed vindt het toch wel gaat gebruiken. Om deze 14 dagen gratis te starten dien je wel al je betaalgegevens in te vullen, hou hier rekening. Dit omdat als de 14 dagen om zijn het abonnement direct start.

Gelukkig krijg je wel een mailtje op de 13e dag van je proefabonnement zodat jij op dat moment kunt beslissen of je door wilt gaan of niet. In deze 14 dagen kan je van functies gebruiken maken zodat je echt kunt testen/ervaren of dit voor jou iets is.

Er zijn 2 soorten abonnementen:

Phoenix Premium

497,-per jaar
 • Inclusief 2 licenties = 2 websites!
 • Landingspagina’s en funnels maken
 • Meer dan 70 conversie templates
 • Email Marketing koppelingen
 • Countdown, pop-ups en triggers
 • Productlanceringen mogelijkheid

Phoenix Ultimate

1497,-per jaar
 • Inclusief 5 licenties = 5 websites!
 • Landingspagina’s en funnels maken
 • Meer dan 70 conversie templates
 • Email Marketing koppelingen
 • Countdown, pop-ups en triggers
 • Productlanceringen mogelijkheid
 • Blogmodule + SEO Tools
 • Smart Content Module
 • Content kanon (kennisbank)
 • AMP Mobiel functionaliteit

Phoenix Support

Bij het gebruik van software mag goede en vooral snelle support niet ontbreken. De support van het Phoenix systeem reageert super snel en is zeer kundig. Iets wat bijna bijzonder is in deze tijd. Je kunt eenvoudig contact opnemen met de chat of mail. Wij zijn altijd erg fan van de chat mogelijkheid aangezien je dan eenvoudig snel een vraag kunt stellen en ondertussen door kunt werken.

De reactie op de chat is vaak al binnen enkele minuten. Als je een mail stuurt kan je een reactie binnen 12 uur verwachten. En nogmaals; iedereen op de support afdeling heeft echt kennis van zaken zodat je vaak aan het eerste antwoord al genoeg hebt. Heerlijk!

Phoenix Voordelen en Nadelen

Natuurlijk heeft elke software zijn voor en nadelen. Daarnaast kan voor de ene persoon een voordeel juist een nadeel zijn. Wij hebben getracht naar eer en geweten de voor en nadelen hieronder weer te geven.

✅ Eenvoudig te gebruiken builder

✅ Geen technische kennis nodig om een website te maken

✅ 24/7 Support

✅ Compleet SEO geoptimaliseerd

✅ Compleet Conversie geoptimaliseerd

✅ Hoger scoren in Goolge op de automatische piloot

✅ Overzichtelijk

✅ Kant en klare elementen om te gebruiken

✅ Gaat je een hoop tijd en energie kosten

✅ 14 dagen GRATIS proberen

❌ Phoenix websites lijken snel op elkaar (maar dit is compleet in eigen hand)

❌ Er is zoveel beschikbaar dat je soms niet weet wat je moet kiezen

❌ Zelf content schrijven (mits je dat niet leuk vindt)

❌ Sommige mensen ervaren het als prijzig

Phoenix Website Software Review en Ervaringen: Conclusie

Als je zelf technisch handig bent en je bent zelf op de hoogte van alle laatste SEO trends en SEO technische optimalisaties dan kan je net zo goed zelf aan de slag gaan met WordPress. Maar om eerlijk te zijn; zijn deze mensen maar op 1 hand te tellen.

Als jij geen verstand hebt van de techniek en je dit gewoon wilt overlaten aan de specialisten dan kunnen wij de Phoenix 100% aanraden. Je kunt ook kiezen om zelf een website te laten ontwikkelen maar denk dan maar eens wat je dan kwijt bent en na een paar maanden voldoet je website al niet meer aan de nieuwste SEO normen.

Met Phoenix krijg je toegang tot de laatste SEO technieken, 24/7 support, conversie tools en you name it. Je kunt gewoon een super mooie website hebben voor een super mooie prijs. De prijs is gewoon een no-brainer. Je mag het natuurlijk ook eerst zelf proberen maar wij weten zeker dat je dan er eerder mee stopt omdat het niet lekker werkt, je wordt niet gevonden of je hebt gewoon een oerlelijke website.

Twijfel je nog? Mooi! Dan is daar een oplossing voor; je kunt 14 dagen gratis de Phoenix gebruiken. En geloof ons; in deze 14 dagen kan jij al aardig een website opzetten en kun je dus echt letterlijk alles testen en gebruiken. Na deze 14 dagen wil jij niet meer terug hoor…

Phoenix

9.4

Prijs

8.4/10

Kwaliteit

9.5/10

Betrouwbaarheid

10.0/10

Support

9.5/10

Voordelen

 • Direct starten zonder technische kennis
 • Meegroei garantie
 • Volledig ontzorgd
 • Helemaal SEO en Conversie geoptimaliseerd
 • Bespaar een hoop tijd

Nadelen

 • Kan als prijzig worden ervaren
 • Afhankelijk van 3e partij