Het kan je onderhand niet ontgaan zijn; de NFT markt groeit als kool en iedereen lijkt hier wel over te praten. Je hoort je buurman erover praten, mensen in de supermarkt, zelfs die ene familielid die nog nooit wat met crypto heeft gedaan. Maar hoe zit het met jou? Van plan om een NFT te kopen op Bitvavo?

Aangezien je op dit artikel bent gekomen wil zeggen dat de kans groot is dat je hebt gezocht op NFT Kopen op Bitvavo. Helaas kan je (nog) geen NFT’s kopen op Bitvavo maar we gaan je wel wat alternatieven laten zien hoe je Bitvavo wel kunt gebruiken om een NFT te kopen.

Als je een artikel op bol.com kunt kopen, dan kan je ook een NFT kopen. Zo makkelijk is het echt. Wees gerust, we gaan je erdoorheen loodsen.

Waarom is het niet mogelijk om een NFT op Bitvavo te kopen?

Laten we nog even snel uitleggen waarom het niet mogelijk is om een NFT te kopen op Bitvavo. Bitvavo is een crypto exchange en geen NFT marketplace. Je ziet wel dat steeds meer crypto exchanges ook stappen in de NFT markt. Zo is bijvoorbeeld Coinbase hard bezig met de lancering van een NFT marketplace.

Anyway, zo ver is Bitvavo (nog) niet. Wellicht dat ze in de toekomst wel die kant op gaan maar tot dusverre is daar niks over bekend. Je kunt dus alleen crypto tokens verhandelen op Bitvavo. Je kunt ook NFT tokens verhandelen op Bitvavo.

Dit zijn tokens die gerelateerd zijn aan de NFT space. Of het NFT project is gebouwd op de architectuur van de NFT token of je krijgt een NFT token als je een bepaalde NFT in je wallet hebt staan.

De Top 10 Meest Populaire NFT Tokens

 1. The Sandbox (SAND)
 2. WAX (WAXP)
 3. DigiByte (DGB)
 4. Flow (FLOW)
 5. Decentraland (MANA)
 6. Enjin Coin (ENJ)
 7. Chiliz (CHZ)
 8. Axie Infinity (AXS)
 9. THETA (THETA)

Het kan interessant zijn met de ontwikkelingen op NFT gebied om hier meer research naar te doen en je positie hierin in te nemen. DYOR natuurlijk!

Bitvavo gebruiken om een NFT te kopen

Kan je dan helemaal Bitvavo niet gebruik om een NFT te kopen? Jazeker wel! Sterker nog van alle mensen waarmee ik in een NFT community zit gebruikt 95% van de mensen Bitvavo om funds over te maken naar hun Metamask wallet. Metamask wallet? Ja, dat gaan we je hieronder uitleggen.

Om een NFT te kopen heb je bepaalde zaken nodig:

 • Een Metamask wallet (soort digitale portemonnee)
 • Account bij Bitvavo (meest populair)
 • Funds (geld) dat je kunt missen
 • Account bij OpenSea (grootste NFT Marketplace)

Metamask aanmaken

Een Metamask wallet is een soort van digitale portemonnee die beveiligd is. Dit stelt je in staat om op een veilige manier uiteindelijk een NFT te kopen. Je kunt ook een harware wallet gebruiken maar dan doen meestal alleen de iets meer ervaren gebruikers.

Bij het aanmaken van een Metamask wallet krijg je een unieke private key die je goed moet bewaren. Jij alleen zult toegang hebben tot deze Metamask. Als je een Metamask wallet aanmaakt is deze gekoppeld aan de browser & computer waarop je werkt. Je kunt dus niet zomaar even op elke computer inloggen om je Metamask wallet te benaderen, zo werkt het niet.

Hieronder kan je zelf naar de website gaat van Metamask. Het wijst zich redelijk vanzelf wat je moet doet. Lees goed alle stappen. Metamask kan je gebruiken in de browsers Chrome, Firefox en Brave.

> Ga naar de officiële website van MetaMask

Account op Bitvavo

Je hebt hierboven kunnen zien dat je een digitale portemonnee nodig hebt om een NFT te kopen. Maar deze digitale portemonnee is (als het goed is) nog steeds leeg. De meeste mensen vinden het meest makkelijk om funds op deze digitale portemonnee te zetten via een crypto exchange.

In dit geval gaan we dus Bitvavo gebruiken om een NFT te kopen. Je kunt ook een andere crypto exchange gebruiken maar Bitvavo is in Nederland heeft meest populair. Mede omdat het een Nederlands bedrijf is maar ook omdat je daar met iDeal kunt betalen.

Ohja, bij Bitvavo krijg je ook als welkomstbonus dat je over de eerste 1.000 euro geen transactiekosten hoeft te betalen. Bitvavo ga je dus puur gebruiken om geld van Bitvavo naar je Metamask wallet te sturen zonder hier transactiekosten over te betalen. Helemaal top toch.

> Maak een account aan op Bitvavo en maak gebruik van welkomstbonus

Funds dat je kunt missen (essentieel)

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken maar ga dit alleen met geld doen dat je kunt missen. Het zijn niet allemaal maar succesverhalen. Het doen van research zal de kans op een slechte aankoop aanzienlijk verkleinen maar het blijft altijd een risico.

Mensen die veel geld ermee verdienen zullen dit het hardst roepen op social media. Er zijn genoeg mensen die denken dat elke NFT die ze kopen x10 zullen gaan maar daarentegen gaat dus juist /10. Als je het geld verliest dat moet je wereld niet instorten.

Naar ons idee zou je een stuk van je funds moeten gebruiken om een NFT cursus aan te schaffen. Op deze manier weet je wat je doet, waar je een goede NFT set aan kunt herkennen en in welke NFT sets je juist niet moet investeren. Een (goede) NFT cursus verdien je zo terug en is 100% de moeite waard.

> Bekijk de beste NFT cursus van dit moment

Account op OpenSea (grootste NFT Marketplace)

Het laatste wat je nodig hebt om via Bitvavo een NFT te kopen is een account op OpenSea. OpenSea is de grootste NFT marketplace van de wereld en daar kan je dus ook het beste een NFT kopen en verkopen. Groot en populair betekent veel volume en dat wil je graag in de NFT space.

Het aanmaken van een account op OpenSea werkt wel wat anders dan een account aanmaken op bijv. bol.com. Je gaat je metamask wallet connecten aan de OpenSea website om zo een account aan te maken. In het begin voelt het wellicht vreemd om het zo te doen maar in principe moet het veiliger zijn.

Check wel altijd goed de website waar je op bent voordat je zomaar je metamask wallet connect. Veel scammers zijn ook actief en als jij je wallet aan de verkeerde website connect kan je zomaar alles kwijt zijn. Let dus altijd goed op en dubbelcheck de URL.

> Ga naar de officiële website van OpenSea

Mocht je meer gedetailleerde informatie willen over het kopen van een NFT en een stap voor stap uitleg willen lezen check dan het artikel ‘NFT kopen’. Een uitgebreid stappenplan hoe jij zelfstandig een NFT kunt kopen.

Een NFT kopen is niet moeilijk, maar de juiste NFT wel! Mitchel geeft nu een GRATIS training waar hij een live demonstratie geeft hoe het allemaal werkt in de NFT Space en welke NFT’s jij in de gaten moet houden.

De training is gratis en 100% veilig

Geld verdienen met NFT’s

Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal maar om 1 ding; het geld verdienen met NFT’s en het liefst zo veel mogelijk. En ja, dat is zeker mogelijk. Mits je maar beschikt over de juiste informatie en kennis.

Wees je ervan bewust dat we nog maar aan het begin staan van deze nieuwe wereld. Over 5 jaar zijn NFT’s niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en zal je nog vaak terugdenken aan dit moment. ‘Was ik maar…”.

Aan jou de taak om hier iets mee te doen. Ga niet roekeloos zelf op zoek naar (loze) informatie. Laat je professioneel begeleiden zodat je precies weet wat je doet. Laten we even kijken naar welke mogelijkheden er zijn om geld te verdienen met NFT’s.

NFT’s kopen en verkopen (flippen)

Als je bekend met crypto’s handelen dan is het handelen van NFT’s ook heel simpel. Op basis van je eigen inzichten probeer je een NFT laag te kopen en hoog te verkopen. Dit kan op basis van de hype zijn, roadmap, nieuws, sentiment en ga zo maar door. Veel facetten hebben invloed op de prijs.

Daarom is het zaak om goede research te doen voordat je besluit een NFT te kopen. Je moet een visie hebben wat je verkoopprijs is. Het kan slim zijn om de NFT direct te koop te zetten voor een hoge prijs (dan betaal je gasfee) maar als je hem dan uiteindelijk wat lager te koop wilt zeggen hoef je geen extra gasfee te betalen.

Wees geduldig, maak voor jezelf een plan en handel vooral niet uit emotie. De slechtste raadgever is echt dat je in paniek besluit te kopen (als de prijs snel stijgt) of te verkopen (prijs snel zakt). 9 van de 10 keer zal dit slecht voor je uitpakken. Als je niet verkoopt, heb je ook geen verlies.

NFT’s long term holden

Bij het vorige punt al aangegeven maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen; goed research doen is echt essentieel bij NFT’s kopen en verkopen. De slechte NFT projecten kan je er al snel uithalen. Daarnaast wil je niet de goede NFT sets kopen, maar de echte top NFT sets.

Een tip die wij je kunnen geven is het bijhouden van een Excel bestand met interessante NFT projecten en dagelijks de floorprices opschrijven. Op deze manier kan je goed het verloop van de floorprice zien door de dagen heen. Per NFT project kan je visie opschrijven (hoeveel in jouw ogen de floorprice gaat worden) en wat de bodem is van het NFT project in jouw ogen.

Dit kan je leuke inzichten geven en veel informatie wat een beetje bodem is. Op deze manier kan je leuke buitenkansjes oppikken en voor de lange termijn vasthouden. Als het een interessant NFT project is met een goede roadmap dan kan je hier soms meer mee verdienen dan constant flippen. Daimond hands versus Paper hands.

Passief inkomen genereren met NFT’s

De laatste manier hoe je geld kunt verdienen met NFT’s is op een passieve manier. We hebben hier een apart artikel over geschreven ‘Passief inkomen met NFT’s’. In dit artikel kan je zien welke NFT sets interessant zijn om in je bezit te hebben om een passief inkomen te genereren.

Bij het holden van sommige NFT’s kan je zogenoemde crypto tokens claimen. Deze tokens zijn vaak weer te verhandelen op de crypto exchange in ruil voor geld. Dit kan interessant zijn bij een gunstige prijs van de token en de hoeveelheid tokens die je per dag krijgt.

Mocht je meer willen weten hoe jij geld kunt verdienen met NFT’s, bekijk dan ook eens het artikel ‘Geld verdienen met NFT’s’.

NFT’s zijn geen gok!

Je moet begrijpen dat jij onderdeel bent van de 0.0001% die van het bestaan van NFT’s af weet. Je bent er nog extreem VROEG bij. En dit kan enorm in jouw voordeel werken. Tenminste als je besluit iets met de kennis te doen.

Veel mensen horen nu voor het eerst over de “Metaverse”. Omdat Facebook z’n naam heeft veranderd naar Meta, en dit natuurlijk via mainstream media wereldwijd is uitgezonden. De meeste mensen halen hun schouders op en denken, het zal allemaal wel…

Maar ondertussen wordt er op de achtergrond door honderd duizenden developers gewerkt aan een nieuwe digitale wereld (web 3.0) en is dit waar we met z’n allen heengaan.

Geen twijfel over mogelijk.

Facebook (Mark Zuckerberg) weet het.

Jij weet het.

Volg de innovatie. Volg het geld. En je kunt in de toekomst kijken.

NFT’s zijn onlosmakelijk verbonden aan deze Metaverse.

Als Metaverse de pizza is, dan zijn NFT’s de toppings.

NFT’s als investering is geen “gok”. Het is waar we naartoe gaan. Waar iedereen over 2-5 jaar gebruik van gaat maken.

Nu speel je het NFT spel met 300.000 mensen.

Over 5 jaar met 300.000.000 mensen. Er zal zo onnoemelijk veel geld in gepompt worden. En het enige wat jij wil doen is een klein stukje van de taart pakken nu we aan het begin staan en je zult financieel vrij zijn.

De tijd is nu.

Jij bent hier. Hoe je hier gekomen bent, ik heb geen idee.

Misschien… geluk?

Als je klaar bent om erin te duiken, en hier 100% voor te gaan.