Bij het aanmaken van een menu in je WordPress website kan het makkelijk zijn om je menu in te delen naar hoofdmenu – submenu. Hierdoor kan je eenvoudig onderwerpen categoriseren en ordenen. Tevens hou je hierdoor je menu lekker klein en overzichtelijk.

Je kunt dit met WordPress zelf eenvoudig instellen. Je maakt 1 pagina en deze voeg je toe als hoofdmenu en andere aangemaakte pagina’s voeg je toch als submenu. Maar hoe kan je nu een menu item hebben zonder te linken naar een pagina?

In dit artikel gaan we je laten zien hoe je een hoofdmenu kunt hebben zonder deze dus te linken aan een pagina. In sommige gevallen kan dit namelijk gewenst zijn. Hieronder volgt een afbeelding als voorbeeld om te laten zien wat we nu precies bedoelen. Hoofdmenu is in het voorbeeld “iPhones” en we willen niet dat dit menu verwijst naar een pagina.

Menu zonder pagina 1

1) Als eerste stap moeten we een nieuw menu item aanmaken en toevoegen aan je menu. Ga naar [Weergave] – [Menus] in je WordPress admin omgeving

2) We gaan een “Aangepaste link” toevoegen aan het menu. In het URL veld vullen we alleen een # in en vul in het label veld een naam in naar wens. Klik dan op de knop [Aan menu toevoegen]

Menu zonder pagina 2

3) Als het menu item is toegevoegd aan het menu dan open we het betreffende menu item en verwijderen we de # uit de URL regel. Sla het menu op via de knop [Menu opslaan]

Menu zonder pagina 3

4) Je kunt nu naar wens submenu items toevoegen aan dit hoofdmenu. Zoals je nu kunt zien op je website heeft het hoofdmenu geen onderliggende pagina (bevat geen link).

Menu zonder pagina 4

Hopelijk helpt dit artikel je om een menu item toe te voegen zonder deze te linken aan een pagina. Mocht je enige feedback of vragen hebben dan horen wij dat uiteraard graag via onderstaand formulier.

Succes!