De wereld van cryptocurrency heeft in de afgelopen jaren enorme groei en populariteit doorgemaakt. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in het kopen, verkopen en verhandelen van digitale valuta’s. Als gevolg hiervan zijn er verschillende crypto-uitwisselingsplatforms ontstaan om aan deze groeiende vraag te voldoen. Litebit en Bitvavo zijn twee bekende namen in de wereld van crypto in Nederland.

LiteBit heeft besloten om hun activiteiten te beëindigen om verschillende redenen. In dit artikel zullen wij enkele mogelijke redenen bespreken die vaak worden geassocieerd met het beëindigen van activiteiten in de crypto-wereld en hoe jij natuurlijk zorgeloos kunt overstappen (en je funds eenvoudig kunt overzetten) naar Bitvavo.

Tip: Als je nog geen account hebt bij Bitvavo (en deze heb je wel nodig om over te stappen van Litebit naar Bitvavo): Klik dan hier om een gratis account aan te maken en betaal over de eerste 1.000 EURO geen transactiekosten (bonus)

Waarom stopt Litebit met hun activiteiten?

Het is belangrijk om de officiële verklaringen en aankondigingen van LiteBit te raadplegen voor de meest accurate en actuele informatie. Maar over het algemeen heeft het te maken met de volgende redenen:

 1. Marktcondities: De cryptomarkt is volatiel en onderhevig aan snelle veranderingen. Als gevolg hiervan kan het runnen van een crypto-uitwisselingsplatform uitdagend zijn. Marktvolatiliteit kan leiden tot schommelingen in de handelsvolumes en winstmarges, wat invloed kan hebben op de levensvatbaarheid van een uitwisselingsplatform.
 2. Concurrentie: De crypto-uitwisselingsmarkt is de afgelopen jaren sterk gegroeid, met veel nieuwe spelers die zich aansluiten bij de industrie. Deze toegenomen concurrentie kan druk uitoefenen op bestaande platforms, waardoor ze mogelijk hun bedrijfsstrategieën moeten heroverwegen.
 3. Regelgeving: De crypto-industrie is onderhevig aan veranderende regelgeving en compliancevereisten. Als een uitwisselingsplatform niet kan voldoen aan de vereiste regelgeving of als de regelgevingsdruk toeneemt, kan dit leiden tot het stopzetten van activiteiten.
 4. Zakelijke beslissingen: Soms kan het beëindigen van activiteiten een strategische zakelijke beslissing zijn. Dit kan te maken hebben met het heroriënteren van middelen en het concentreren op andere zakelijke kansen of marktsegmenten.

Overstappen van Litebit naar Bitvavo

Het klopt dat LiteBit heeft aangekondigd dat ze hun activiteiten zullen beëindigen. Als gevolg daarvan hebben ze een overeenkomst gesloten met Bitvavo om hun klanten een soepele overgang naar het Bitvavo-platform te bieden. Dit is bedoeld om LiteBit-klanten de mogelijkheid te geven om hun accounts en fondsen veilig over te dragen naar Bitvavo, een andere Nederlandse crypto-exchange

Om precies over te stappen van LiteBit naar Bitvavo, moet je de volgende stappen volgen:

 1. Maak een account aan bij Bitvavo: Als je nog geen account hebt bij Bitvavo, moet je er een aanmaken. Ga naar de officiële website van Bitvavo en volg het registratieproces. Je moet persoonlijke informatie verstrekken en de vereiste verificatiestappen doorlopen.
 2. Verifieer je account: Zodra je een account hebt aangemaakt bij Bitvavo, moet je je identiteit verifiëren. Dit kan betekenen dat je identificatiedocumenten moet indienen, afhankelijk van de vereisten van Bitvavo.
 3. Volg de instructies van LiteBit: LiteBit zal je laten weten welke stappen je moet nemen om je fondsen over te dragen. Dit kan onder meer het verstrekken van specifieke informatie of het uitvoeren van bepaalde handelingen om de overdracht te voltooien.

Het is belangrijk om op te merken dat LiteBit een deadline zal stellen voor het voltooien van de overdracht van je fondsen. Zorg ervoor dat je binnen de aangegeven tijdslimiet handelt om eventuele complicaties te voorkomen.

Tijdens het overstapproces is het verstandig om eventuele vragen of zorgen die je hebt met LiteBit en Bitvavo te bespreken. Beide platforms zullen waarschijnlijk klantenondersteuning bieden om je te helpen bij het succesvol voltooien van de overstap.

Het is altijd aan te raden om de voorwaarden en instructies van zowel LiteBit als Bitvavo zorgvuldig te lezen en te volgen om ervoor te zorgen dat je een soepele overgang maakt en dat je fondsen veilig worden overgedragen naar het nieuwe platform.

Profiteer nu nog van deze instap-actie voordat het te laat is. Het betreft een tijdelijke actie en kan elk moment stoppen. Maak via onderstaande knop een GRATIS account aan en claim die welkomstbonus.

account aanmaken is gratis en 100% veilig

Voordelen van Bitvavo ten opzichte van Litebit

Bitvavo biedt verschillende voordelen ten opzichte van LiteBit. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van Bitvavo:

 1. Lagere handelskosten: Bitvavo staat bekend om zijn lage handelskosten. Ze hanteren een gestaffeld vergoedingssysteem, wat betekent dat hoe meer je handelt, hoe lager de handelskosten zullen zijn. Dit kan voordelig zijn voor actieve handelaren die regelmatig transacties uitvoeren.
 2. Breed scala aan cryptocurrencies: Bitvavo biedt een breed scala aan cryptocurrencies om te verhandelen. Ze hebben meer dan 50 verschillende digitale valuta’s beschikbaar, waaronder populaire munten zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin. Dit geeft handelaren meer mogelijkheden om te diversifiëren en te investeren in verschillende projecten.
 3. Gebruiksvriendelijke interface: Bitvavo heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Ze hebben zich gericht op het creëren van een platform dat zowel beginners als ervaren handelaren tevreden stelt. Het platform biedt geavanceerde grafieken, orderboeken en handelsfunctionaliteiten die nuttig kunnen zijn voor gebruikers met verschillende ervaringsniveaus.
 4. Veiligheid en betrouwbaarheid: Bitvavo hecht veel belang aan de veiligheid van fondsen en persoonlijke gegevens van gebruikers. Ze implementeren verschillende beveiligingsmaatregelen, waaronder het gebruik van tweefactorauthenticatie (2FA) en het opslaan van het grootste deel van de activa in offline cold wallets. Bitvavo heeft ook een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten, wat bijdraagt aan hun betrouwbaarheid.
 5. Liquidity: Bitvavo heeft een goede liquiditeit op zijn platform, wat betekent dat er voldoende handelsvolume is voor de meeste verhandelde cryptocurrencies. Dit kan helpen om snelle uitvoeringen van transacties en nauwe bied- en laatprijzen te garanderen.
 6. Nieuwe cryptocurrencies: Bitvavo voegt regelmatig nieuwe cryptocurrencies toe aan hun platform. Dit stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot de nieuwste en meest veelbelovende projecten in de crypto-industrie.

Het is belangrijk op te merken dat de voordelen van Bitvavo ten opzichte van LiteBit afhankelijk kunnen zijn van individuele behoeften en voorkeuren. Maar aangezien Litebit stopt en met deze voordelen in het achterhoofd is de overstap naar Bitvavo zo slecht nog niet.

Wat vinden andere van Bitvavo?

Het is belangrijk op te merken dat individuele ervaringen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals gebruikersvoorkeuren, doelen en marktomstandigheden. Hier zijn enkele positieve en negatieve aspecten die mensen hebben opgemerkt:

Positieve ervaringen:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Veel gebruikers prijzen Bitvavo vanwege de gebruiksvriendelijke interface. Ze vinden het gemakkelijk om te navigeren en transacties uit te voeren, zelfs als ze nieuw zijn in de crypto-industrie.
 2. Klantenservice: Bitvavo wordt vaak geprezen om zijn responsieve en behulpzame klantenservice. Gebruikers hebben gemeld dat ze snel en effectief reageren op vragen en problemen die ze tegenkomen.
 3. Breed scala aan cryptocurrencies: Het grote aanbod van cryptocurrencies op Bitvavo wordt ook vaak gewaardeerd. Gebruikers vinden het fijn dat ze toegang hebben tot een breed scala aan digitale activa om in te handelen en te investeren.
 4. Veiligheidsmaatregelen: Veel mensen hebben vertrouwen in de veiligheidsmaatregelen van Bitvavo, zoals 2FA en de opslag van fondsen in offline cold wallets. Dit draagt bij aan het gevoel van veiligheid bij het handelen op het platform.

Negatieve ervaringen:

 1. Verificatieproces: Sommige gebruikers hebben geklaagd over het verificatieproces bij Bitvavo, waarbij ze problemen ondervonden of lange wachttijden ervoeren voordat hun accounts volledig werden geverifieerd.
 2. Liquiditeit: Hoewel Bitvavo over het algemeen goede liquiditeit heeft, hebben sommige gebruikers opgemerkt dat de liquiditeit voor bepaalde cryptocurrencies mogelijk niet altijd optimaal is, vooral voor minder bekende munten.
 3. Technische problemen: Net als bij elk online platform kunnen er soms technische problemen optreden. Sommige gebruikers hebben melding gemaakt van technische storingen, zoals vertragingen bij het plaatsen van orders of problemen met het inloggen op het platform.

Het is belangrijk op te merken dat de ervaringen van gebruikers subjectief zijn en afhankelijk kunnen zijn van individuele omstandigheden. Wat voor de ene persoon goed werkt, kan voor een andere persoon mogelijk minder positief zijn. Het is altijd verstandig om zelf grondig onderzoek te doen, de voor- en nadelen af te wegen en persoonlijke voorkeuren in overweging te nemen bij het kiezen van een crypto-exchange