In dit artikel willen we je gaan vertellen hoe je jouw ROAS kunt berekenen van je Facebook campagne, Google Ads campagne of wat voor betaalde online campagne dan ook. Lopen die Facebook campagnes echt wel zo goed als jij denkt?

De definitie van Return On Advertising Spend (ROAS); is een marketingmetriek die de effectiviteit van een digitale campagne meet. ROAS helpt bedrijven te helpen evalueren welke marketing activiteiten werken en hoe ze toekomstige online campagnes kunnen verbeteren.

Uit onderzoek blijkt dat maar 10% van alle ondernemers wisten die betaald adverteren wat hun ROAS was. Oftewel niet goed wisten of ze een goede of slechte campagne aan het draaien (lees winst of gewoon keihard verlies aan het maken waren).

Return On Ad Spend (ROAS) berekenen

Je ROAS berekenen is simpelweg de totale omzet die je hebt behaalt met je campagne gedeeld door de totale kosten van de campagne. Voorbeeld; als je 10.000 euro per maand uitgeeft aan google ads en deze brengen 30.000 euro per maand aan verkopen op, dan heb je een ROAS van 3 (30.000 / 10.000).

Wat is Return On Ad Spend (ROAS)?

Vereisten om je ROAS goed te kunnen opvolgen is dat de conversie tracking pixel goed geïnstalleerd staat op je bedankpagina. Anders is het heel lastig om de omzet te koppelen aan de campagne die je aan het draaien bent.