Wie loopt er niet tegenaan; je hebt lekker je instagram account aangemaakt en je begint de eerste dagen lekker berichten erop te zetten. Eerste dagen harstikke leuk en je krijgt zelfs af en toe een like. Alleen na een aantal dagen/weken kom je erachter dat het je gewoon veel tijd kost om hier elke dag mee bezig te zijn.

Aan de ene kant wil je elke dag wel iets plaatsen op je Instagram pagina en aan de andere kant wil je er ook niet elke dag obsessief mee bezig zijn. Dit kan en moet zelfs veel efficiënter. De oplossing; Instagram Post / Bericht inplannen voor de rest van de week.

Hieronder delen wij 2 simpele manieren hoe jij zelf een Instagram Post / Bericht kunt inplannen en daardoor veel efficiënter te werk zal gaan met je Instagram account.

1. Facebook Creator Studio

Deze functie was eerst niet mogelijk en kon je alleen met externe apps een instagram post / bericht inplannen (zoals beschreven in het volgende punt). Naar ons weten is deze functionaliteit ook nog alleen beschikbaar op de laptop/desktop maar dit kan elk moment wijzigen en niet meer van toepassing als jij dit bericht leest. Het is niet mogelijk om een Instagram Story in te plannen met deze functionaliteit.

Hoe werkt het?

  1. Ga naar de url: https://business.facebook.com/creatorstudio/
  2. Bovenaan het scherm, klik op het Instagram logo
  3. Koppel je Instagram account
  4. Links bovenin het scherm zie je een knop met [Bericht make] en selecteer of het een bericht is voor Instagram of IGTV.
  5. Voeg de rest naar wens toe en klik rechts onderin op het pijltje om een datum + tijd te kiezen.

2. Buffer

Zoals hierboven beschreven was het wel al langer mogelijk om berichten in te plannen met Buffer. Een handige gratis app waarmee je echt heel makkelijk snel een bericht kunt inplannen. Wij zelf gebruiken deze app ook en je kunt deze gewoon gratis gebruiken. Er is ook een premium optie (betaald) maar naar ons idee is de gratis versie prima te gebruiken. Het is met de gratis versie niet mogelijk om een Instagram Story in te plannen.

Hoe werkt het?

  1. Download de Buffer app op je telefoon
  2. Maak een account aan en koppel jouw Instagram account
  3. Koppel eventueel andere social media accounts
  4. Stel een bericht op en kies voor [Schedule], je kunt nu een datum en tijd aangeven

Als een plaatje te groot is dan zal buffer zeggen dat je deze of moet aanpassen of dat je een notificatie krijgt om zelf het plaatje te publiceren.

Succes!