Ik wil groeien, het nieuwe online platform van Ali B. In het platform draait het om motivatie, mindset en het beste uit jezelf halen. Ali B is zelf al jaren bezig om zichzelf te blijven ontwikkelen (en nog steeds) en wilt nu juist zijn bereik inzetten om andere te helpen.

In deze Ik wil groeien Review gaan wij kijken naar wat het platform nu precies is, wat er allemaal te vinden is in het platform en of het een aanrader is ja of nee.

Wat krijg je als je start met Ik Wil Groeien?

 • Trainingen om te starten met persoonlijke groei

 • Content van Ali B en andere coaches/experts

 • Toegang tot de community

 • Elke maand een nieuwe thema met nieuwe lessen

 • Elke maand 2 online live Q&A’s

Ali B oprichter van Ik wil groeien

Het online platform ‘Ik Wil Groeien’ is een nieuw project van de bekende Nederlander Ali. B. Het multitalent Ali Bouali, zoals hij voluit heet, kennen we allemaal als de duizendpoot die van alles wat hij doet een succes lijkt te maken. Hij heeft niet alleen veel succes heeft gehad als rapper, maar ook op tv als presentator, als cabaretier en ook als succesvol ondernemer heeft Ali B. flink aan de weg heeft getimmerd.

De meerderheid van de Nederlanders zal Ali vooral kennen als de TVOH coach die menig talent richting de finale van deze talentenjacht heeft weten te coachen. Dat het coachen en inspireren van mensen Ali B. goed af gaat, daar kwam hij al vroeg achter.

Het succes van Ali B. kwam niet “zomaar”

Succes is Ali niet bepaald aan komen waaien. Hij heeft hard moeten werken om stap voor stap succes te kunnen bereiken met dat wat hij het liefste doet. Ali B. werd geboren op 16 oktober 1981 in Zaanstad.

Op jonge leeftijd naar Amsterdam en groeide op in Amsterdam-Oost. In zijn jonge jaren was hij verslaafd aan gokken en softdrugs en om aan geld te komen om die bezigheden te kunnen betalen dealde hij drugs. Toen Ali veertien jaar oud was verhuisde hij met zijn moeder naar Almere. Daar werd het geloof voor hem steeds belangrijker en kon hij het rappen gebruiken als uitlaatklep. Hierdoor heeft hij uiteindelijk op eigen kracht kunnen stoppen met drugs.

Ali B. heeft een bepaalde kijk op succes. Voor hem is niet het succes zelf de graadmeter, maar de weg naar dat succes toe. De start van Ik Wil Groeien heeft dan ook sterk te maken met Ali’s eigen voortdurende drang naar persoonlijke groei en ontwikkeling.

Ali B. over geluk

De interesse in zelfontwikkeling kwam bij Ali in 2015. Hij heeft toen een uitverkochte theatertour gecanceld omdat hij hevig teleurgesteld was over dingen waarvan hij dacht dat ze hem gelukkig gingen maken. Veel geld, dure auto’s en aandacht in overvloed. Het heeft hem niet gebracht waarop hij had gehoopt. Hij ging daarom nadenken over de vraag wat geluk eigenlijk is.

Boeken over het vinden van geluk en de weg naar succes waren altijd populair bij Ali, maar na dat specifieke moment van bezinning is hij daar verder ingedoken. Wijze lessen van grote namen op het gebied van spiritualiteit en filosofie, zoals Deepak Chopra, Wayne Dyner en Eckhart Tolle speelden daarbij een belangrijke rol.

Door Ali zijn netwerk heeft hij de kans gehad veel van dat soort grootheden te mogen ontmoeten. Zo heeft hij vier keer op het podium gestaan met de wereldberoemde auteur van het boek “The 7 habits of highly effective people”, Stephen Covey. Doordat ze samen een kleedkamer deelden hebben ze heel persoonlijke gesprekken gehad en dat heeft hem veel nieuwe inzichten opgeleverd.

Ondanks dat Ali toegang heeft tot mensen die voor jou en mij misschien onbereikbaar zijn, is hij zelf niet van mening dat het de reden is geweest voor zijn succes. Door de wijze lessen die hij heeft opgedaan, heeft hij de kunst versneld geleerd en kunnen toepassen op zichzelf. En het heeft zijn vruchten afgeworpen. Ali is ervan overtuigd dat zijn succesvolle carrière het resultaat is van zelfontwikkeling. Hij geeft zelf aan dat wanneer hij niet had geïnvesteerd in zijn eigen ontwikkeling, dan had hij nooit bereikt wat hij nu heeft bereikt

Wat is Ik wil groeien

Het door Ali opgerichte ‘Ik wil Groeien’ is duidelijk helemaal op persoonlijke ontwikkeling.

Het fenomeen zelfontwikkeling natuurlijk niets nieuws. Doel van zelfontwikkeling is een betere versie van jezelf te worden. Het platform, de content daarop, maar ook daaromheen is dan ook helemaal gericht om je te motiveren en te stimuleren om je dromen – hoe ambitieus misschien ook – na te kunnen jagen. Daarbij gaat het niet per se alleen om geld verdienen en dikke auto’s, maar vooral om de dingen waar jij écht gelukkig van wordt en waar je voldoening uit kunt halen waar maken.

Wegnemen van obstakels

Iedereen, jong en oud, heeft dromen. Veel mensen en dan in het bijzonder jongeren laten zich vaak tegenhouden bij het najagen daarvan. De redenen daarvoor kunnen heel wisselend zijn. School of werk vraagt alle aandacht en ermee stoppen kan niet. Mensen zijn bang om een foute keuze te maken, maar ook de gedachte dingen anders te doen dan anderen voelt onnatuurlijk en zorgt voor een bepaalde angst en twijfel.

Misschien klinkt het bovenstaande je heel bekend. Het programma Ik Wil Groeien van Ali B. kan je helpen om angst en blokkades die jouw succes in de weg zitten weg te nemen. In plaats van je te focussen op negativiteit kun je al die energie beter omzetten in positiviteit en een zorgen voor focus op je einddoel. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je wel de juiste mindset hebt, want – zo is de filosofie van Ali B – als je zelf gelooft in het waarmaken van je dromen dan is de kans het grootst dat je die dromen waarheid kunt maken.

Coaching door Ali B.

Ali B. is de juiste persoon om je te helpen je doelen te bereiken. Hij weet namelijk als geen ander hoeveel tijd, toewijzing en energie het kost voordat je echt kunt zeggen “ik ben succesvol”. Ondanks dat hij flink aan de weg heeft getimmerd als rapper en als ondernemer weet hij dat succes hebben niet gemakkelijk is. Het gevolg daarvan is dat je jezelf door die gedachte laat tegenhouden, waardoor er helemaal niets zal veranderen.

Het hele Ik Wil Groeien programma van Ali is erop ingesteld om je uit te dagen. Bij jezelf na te gaan of jij die droom écht wil nastreven. Wat ben je bereid om te doen om succesvol te worden in dat wat jij wil bereiken. Het Ik Wil Groeien platform leert je om op een gestructureerde manier te werk te gaan om je doelen te bereiken en het maakt daarbij niet uit of je succesvol wilt zijn als ondernemer, sporter of wat dan ook.

Inhoud cursus Ik wil groeien

Je hebt inmiddels wel redelijk een clue in welke hoek je het Ik WIl Groeien programma kunt plaatsen. Toch is het zo dat wanneer je de inhoud van Ik Wil Groeien vergelijkt met andere cursussen opvalt dat bij dit platform geen cursussen of trainingen de hoofdrol spelen. Cursusmateriaal wordt wel gebruikt, maar het is niet waar het allemaal om draait.

Groepscoaching centraal

Bij de meeste cursussen is het de bedoeling dat je in je eentje je het materiaal doorloopt. Het hele Ik Wil Groeien concept draait om groepscoaching. De naam Ik Wil Groeien dekt de lading dus niet helemaal, want de focus ligt vooral op samen groeien. Dingen die je leert delen met de hele community, zodat iedereen kan leren zichzelf kan ontwikkelen.

Unieke content

Zodra je hebt besloten om mee te doen met ‘Ik Wil Groeien’ krijg je toegang tot unieke content in meerdere afgeschermde Instagram accounts. Dagelijks wordt er nieuwe content geplaatst en je kunt de vraag en antwoord (Q&A) sessies volgen. Ali’s eigen zoektocht naar geluk en succes speelt daarbij een grote rol, maar hij zet ook zijn enorme netwerk in om je te helpen en ondersteunen bij het najagen van jouw dromen. Regelmatig schuiven er ook andere bekende Nederlanders aan om je inspirerende inzichten te geven door te vertellen hoe ze hun eigen dromen hebben kunnen verwezenlijken.

Ik Wil Groeien leert je veel over ondernemerschap. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor persoonlijke groei. Samen met Ali en de andere coaches van Ik WIl Groeien ga je op zoek naar je eigen geluk, je ambities en daardoor leer je jezelf beter kennen.

Je krijg beter inzicht in jezelf. Je snapt beter waarom je dingen doet zoals je ze doet. Je leert omgaan met kritiek en tegenslag, zodat je deze kunt gebruiken voor persoonlijke groei in plaats van ze te gebruiken als blokkade voor het bereiken van je dromen. Dat klinkt zweverig, maar is het absoluut niet. We kennen Ali allemaal als een heel down to earth persoon. Ali B.’s Ik Wil Groeien geeft je heel duidelijke input waarmee je actie kunt ondernemen.

Inspirerende voorbeelden

De hele online community van Ik Wil Groeien en de meetup sessies die worden georganiseerd zijn daarbij van grote waarde, omdat ze je in verbinding brengen met inspirerende mensen waar jij echt iets van kunt leren. Je laat je omringen met anderen die net als jij dezelfde mindset hebben of daarnaar op zoek zijn. Daar kun je van leren, mee sparren en jezelf zo verder ontwikkelen.

Regelmatig zijn er meet ups met Ali zelf. Bijeenkomsten waar je speciaal als member van Ik WIl Groeien voor uitgenodigd wordt. Een exclusief event, waarvoor geen losse tickets te koop zijn.

Wat krijg je als member

 • Iedere dag live coaching en Q&A’s met Ali B.
 • Dagelijks een oefening of tip die Ali ook in zijn leven toepast
 • Je kunt je vragen stellen aan inspirerende personen, zoals topsporters, artiesten en succesvolle ondernemers uit Ali’s eigen netwerk.
 • Je krijgt toegang tot besloten accounts op Instagram. Ali is daar vaak live, gaat het gesprek aan met members, neemt de tijd om vragen te beantwoorden en geeft members tips waarmee ze aan de slag kunnen om zichzelf te ontwikkelen.
 • Komt te weten welke routines Ali, maar ook andere bekende personen hebben om te werken aan hun eigen geluk en succes.
 • Door Ik Wil Groeien leer jezelf iedere dag uit te dagen, wordt je ondernemender en leer je te dealen met negativiteit zoals tegenslag, kritiek en stress.
 • Toegang tot de exclusieve meetups met Ali en de andere members.
 • Met je membership draag je ook nog eens bij aan een goed doel. Voor iedere dag dat jij meedoet met Ik Wil Groeien geeft Ali een kind met honger een dag te eten.

Overduidelijk is dus dat de inhoud van dit programma heel anders is dan die van andere cursussen of community’s die zijn gericht op zelfontwikkeling.

Unieke punten van Ali B’s “Ik Wil Groeien”

 1. Leren van ervaringsdeskundigen
  Bij de meeste trainingen of cursussen leer je van één en heel soms twee mensen. Bij Ik Wil Groeien zet Ali zijn gi-gan-tische netwerk in en regelt experts die jou verder kunnen helpen met het najagen en verwezenlijken van je dromen. Je komt dus in contact met mensen die je echt verder helpen.
 2. Ik Wil Groeien écht gericht op “doen”.
  Het is een eerlijk platform, waar een sterke focus ligt op actie. Veel andere cursussen blijven redelijk oppervlakkig en draaien vaak om één ding. Hierdoor blijf je regelmatig steken in je ontwikkeling en haal je nooit je volledige potentieel eruit. Ik Wil Groeien zal je zeker uitdagen en misschien zelfs wel uit je comfort zone halen. Wanneer het erop lijkt dat je niet het maximale geeft zul je dat zeker te horen krijgen. Geen zweverig gedoe dus, maar echt procesmatig aan de slag met jezelf op basis van de tips en ervaringen van Ali, de coaches en de rest van community.

Voor- en nadelen van Ik Wil Groeien

Aan elke cursus, service, product of dienst zitten er voor- en nadelen. En voor elk persoon is deze weer anders. Wat de een als voordeel ziet, kan de ander als een nadeel zien. Dat is logisch want iedereen heeft zo zijn voorkeuren en eigen mening. Dat is alleen maar gezond. Wij hebben vanuit ons perspectief hieronder wat voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen
 • Niet tevreden, 100% geld terug garantie

 • Je kent Ali B. What you see is helemaal what you get. We kennen hem als een expert op het gebied van motivatie, mindset en succes. Kijk maar naar zijn rol als coach bij TVOH.

 • Je komt in contact met allemaal mensen die gelijkgestemd zijn.

 • Toegang tot het enorme netwerk van Ali B met daarin presidenten, succesvolle ondernemers, atleten andere artiesten.

 • Als je bereid bent om uit je comfort zone te komen biedt het Elite abonnement je de mogelijkheid om jezelf absoluut te ontwikkelen.

 • Uitsluitend positieve ervaringen Ik Wil Groeien

 • Echt contact met Ali B.

Nadelen
 • Prijs kan voor sommigen onder ons wat aan de hoge kant zijn

 • Geen vast cursusprogramma, want je bepaalt zelf wat je wilt leren. Om verder te komen zul je dus wel de juiste vragen moeten durven stellen.

 • Het goedkopere “Doener”-membership is niet heel uitgebreid en biedt zeker vergeleken met het “Elite” programma een stuk minder waarde.

Kosten Ik Wil Groeien

Wanneer je hebt besloten dat het tijd is voor actie en je wilt deelnemen aan Ali’s community dan kun je meedoen op basis van een abonnement. Je kunt daarbij kiezen uit twee verschillende memberships.

 • Het normale membership, genaamd “Doener”
  De kosten om mee te doen met Ik Wil Groeien Doener membership zijn € 20 per maand of € 200 per jaar. Wanneer je Kiest voor een jaarabonnement krijg je dus korting op Ik Wil Groeien.Voor die prijs krijg je toegang tot de dagelijkse live sessies van Ali op Instagram. Elke maand wordt er een ander groei thema behandeld met nieuwe lessen en je kunt elke maand twee online Q&A’sBovendien krijg je ook nog eens toegang tot de dagelijks verder groeiende bibliotheek vol met kennis en inspirerende wijsheden waar je onbeperkt gebruik van mag maken. Dan hebben we het niet alleen over wijsheden van Ali zelf, maar ook van coaches, ondernemers, investeerders en andere (vak)experts die hun sporen al hebben verdiend en waar je veel van kunt opsteken.
 • Het “Elite” programma voor maximale groei
  Wil je echt het allerbeste uit jezelf halen, dan is het Elite programma iets voor jou. Dat kost je € 100 per maand. Je kunt ook kiezen voor een kwartaalabonnement voor € 270 of een jaarabonnement voor € 1000. Wanneer je dus hebt besloten om echt een commitment te maken en er echt voor te gaan, krijg je dus korting op je Elite membership Ik Wil Groeien.Voor die prijs maak je deel uit van een select gezelschap Ik WIl Groeien members. Als Elite member krijg je natuurlijk óók toegang tot de informatie die je als normale member ook zou krijgen, maar als Elite member krijg je daar bovenop nog veel meer.
  • Zo kun je iedere maand zelf meedoen en vragen stellen op de live online Q&A sessies.
  • Iedere maand is er een online spreekuur met het Ik Wil Groeien team waar je van kunt profiteren.
  • Je krijgt lessen van experts over hoe je succesvol kunt worden als ondernemer en als leader.
  • Ieder kwartaal is er een exclusieve les, een echte masterclass, waar je toegang tot krijgt.
  • Bovenop dat alles krijg je nu ook een gratis intake met een van de Ik WIl Groeien coaches zodat je een vliegende start kunt maken.

Volgens Ali zou deelname aan het platform je leven moeten veranderen. Wanneer je na een maand niet het idee hebt dat Ik Wil Groeien je vooruit brengt of wanneer je vind dat het het platform je te weinig waarde biedt om gemotiveerd te blijven dan kun je er gewoon weer mee stoppen. Je zit dus nergens aan vast.

Ik Wil Groeien Review

Met al onze ervaring in deze wereld zijn we toch iedere keer enorm kritisch wanneer er een zelfverklaarde goeroe opstaat en zijn wijsheid als de echte waarheid verkondigd. Na tientallen reviews weten we precies waar we op moeten letten en een bubbel daar prikken we snel doorheen.

We kennen Ali als een charismatische en energieke persoonlijkheid. Iedereen weet dat hij een succesvolle carrière heeft en zijn schaapjes al lang en breed op het droge heeft. Voor het geld hoeft hij Ik Wil Groeien dus niet te doen en als BN’er zet hij natuurlijk zijn reputatie op het spel wanneer hij een ondermaats programma zou opzetten. Onze aandacht was daarom snel getrokken. We hebben het programma van Ali onder de loep genomen. En op basis daarvan hebben we deze Ik Wil Groeien review geschreven.

Of je moet deelnemen aan het Ik Wil groeien programma van Ali B. hangt ervan af hoe je zelf in het leven staat en hoe je aankijkt tegen geluk en succes. Ben je op zoek naar manier om snel rijk te worden dan kun je beter verder kijken. Ook wanneer je niet bereid om kritisch naar jezelf te kijken en geen verantwoordelijkheid wilt nemen is Ik Wil Groeien misschien geen aanrader voor je.

Wanneer je juist wél aan de bak wil om het maximale eruit te halen. Je er klaar voor bent de handen uit de mouwen te steken, niet bang bent voor verantwoordelijkheid en de leiding over je leven wil nemen. Dan kan het Ik Wil Groeien programma van Ali B. je serieus verder helpen in het bereiken van je persoonlijke doelen.

De focus van het programma ligt vooral op hard werken. We vroegen ons daarom af of je echt de hulp van Ali nodig hebt wanneer je zelf al bereid bent om keihard te werken aan je eigen succes. Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat het platform zo veel verdieping en verrassende inzichten levert over jezelf en je eigen keuzes dat meedoen aan Ik Wil Groeien echt de moeite waard is.

Ali B. en de andere coaches en ingeschakelde experts zoals ondernemers en  investeerders, atleten, artiesten, maar ook de inzichten van andere members zorgen ervoor dat Ik Wil Groeien je de nodige handvatten biedt om te kunnen werken aan jezelf. De hele community eromheen is daarbij echt van meerwaarde. Deze functioneert als een spiegel waardoor je kritisch naar jezelf kunt kijken en zo echt verder kunt komen.

De prijs van het Ik Wil Groeien programma is niet goedkoop, zeker niet wanneer je kiest voor het Elite pakket. Toch moet je dingen wel in perspectief zien. Voor coaching en ontwikkelingsprogramma’s zijn dit gangbare prijzen. Gecoacht worden door Ali en zijn coaches kost je per dag ongeveer evenveel als een latte bij die ene Amerikaanse koffietent. We weten zeker dat je er beter aan doet om je geld in het Ik Wil Groeien programma te steken dan in beker koffie.

Ik Wil Groeien Reviews en Ervaringen andere cursisten

Op internet zijn er flink wat reviews en ervaringen te vinden. Niet alleen van professionele reviewers zoals wij, maar ook gewoon van andere cursisten. Hieronder een aantal ervaringen van andere leden van het Ik Wil Groeien Programma.

Rob schrijft: “Ik had het gevoel dat er meer was en ben meer gaan lezen over zelfontwikkeling. Heel toevallig kwam IWG van Ali op mijn pad. Na een aantal reviews gelezen te hebben heb ik besloten mezelf aan te melden. Eerst met een maandabonnement als test. Ik moet zeggen dat ik positief verrast was. Ik ben nu een paar maanden member en de nieuwe inzichten hebben me echt verder geholpen. Niet alleen op mijn werk, maar ook gewoon in mijn privéleven.”

Layla schrijft: “Ik ken Ali B. van The Voice. Toen ik zag dat hij een cursus heeft waar hij mensen coacht wilde ik ook mee doen. Tot nu toe vind ik het een geweldige ervaring en heb ik veel over mezelf geleerd en ik denk dat de ervaring me nog veel goeds gaat brengen komende tijd.”

 Wil je jouw Ik Wil Groeien ervaringen delen met anderen, plaats het dan in de comments hieronder of stuur ons een berichtje.

Ik Wil Groeien Review: Eindoordeel

We hopen dat onze ervaringen met Ik Wil Groeien van Ali B. je voldoende info heeft opgeleverd om een keuze te maken of je het wilt doen of niet. In ieder geval weet je nu wel precies wat je kunt verwachten van deze community.

Volgens ons is het Ik Wil Groeien platform van Ali B. een van de betere en zo niet het beste programma voor mensen die zichzelf graag willen ontwikkelen en dat ook willen blijven doen. We weten allemaal dat Ali gewoon zichzelf is en diezelfde stijl zie je ook terug in de manier waarop hij de groepen coacht. Zijn unieke aanpak aangevuld met de kennis van het team achter Ik Wil Groeien is absoluut de moeite waard en een goede reden om het in ieder geval te proberen.

Ons advies is wel om niet in verleiding te komen om het goedkopere abonnement te nemen. Deze biedt namelijk een stuk minder inhoud en verdieping dan het Elite abonnement en die inhoud is juist wat het Ik Wil Groeien programma zo sterk maakt.

Eindoordeel

Review Ik Wil Groeien
Samengevat Volgens ons is het Ik Wil Groeien platform van Ali B. een van de betere en zo niet het beste programma voor mensen die zichzelf graag willen ontwikkelen en dat ook willen blijven doen. We weten allemaal dat Ali gewoon zichzelf is en diezelfde stijl zie je ook terug in de manier waarop hij de groepen coacht. Zijn unieke aanpak aangevuld met de kennis van het team achter Ik Wil Groeien is absoluut de moeite waard en een goede reden om het in ieder geval te proberen.
Review gegeven door Jeremy van Websiteacademie.nl
Voordelen
 • Echt contact met Ali B
 • Ongekende community
 • Meerdere events per jaar
 • Cursussen waar je écht van leert
 • Niet tevreden, 100% geld terug garantie
Nadelen
 • Prijs kan voor sommigen onder ons wat aan de hoge kant zijn
 • Vraagt om toewijding
 • In jezelf echt willen investeren
 • Geen vast cursusprogramma, want je bepaalt zelf wat je wilt leren.
Beoordeling 9.2 (van de 10)
Website Ga naar Officiële Website