Alweer een paar maanden geleden werd er bekend gemaakt dat veel ‘sterren’ veel nep Facebook likes hadden en nep Twitter volgers. Daarnaast hoor je steeds vaker dat mensen graag willen laten zien dat veel Twitteraars hun volgen en besluiten om volgers te kopen. De verkopers van deze volgers beweren dat het echt volgers zijn, maar is dat zo?

Er is nu een online tool beschikbaar waarmee het mogelijk is om te checken hoeveel nep volgers je zelf hebt en hoeveel nep Twitter volgers je vrienden / concurrenten hebben.

Twitter nep volgers checken

Om te checken hoeveel nep volgers je vrienden en concurrenten hebben moet je eerst zelf ‘connecten’ met je Twitter account.

1) Ga naar http://fakers.statuspeople.com/

2) Klik op [Connect to Twitter]

3) We moeten nu autorisatie geven aan de website om je Twitter account te mogen bekijken. Alle vertrouwelijke informatie kan niet ingezien worden. Klik op de knop [App authoriseren] om door te gaan.

4) Even geduld…

5) Je krijgt nu de score te zien hoeveel procent er nep is, er inactief is en er echt actief zijn op Twitter. Gelukkig kan je zien dat ik 0% nep volgers heb.

6) Je kunt nu ook gaan checken hoeveel nep volgers je vrienden en concurrenten hebben. Dan kan om de username (zonder @) in te vullen in het zoekveld en op de knop [Search] te klikken

Hoeveel nep volgers heb jij???

Succes!