De meeste zullen ondertussen wel weten wat Google Plus is en wat je ermee kunt doen. Voor de volledigheid van deze website wil ik graag nog even uitleggen hoe je een Google Plus account kunt aanmaken.

Aangezien Google Plus steeds meer in opkomst is (vooral in het buitenland maar ook steeds meer in Nederland) is het verstandig om ook een Google Plus account aan te maken. Als je op meer plekken je website en artikelen kunt promoten, des te beter het is.

1) Ga naar plus.google.com en log in met je Gmail account (mocht je die nog niet hebben, maak er dan even 1 aan.

2) Bij stap 1 kan je naam en wat basis gegevens invullen, indien ingevuld klik dan op de knop [upgraden].

3) Bij stap 2 kan je ervoor kiezen om mensen te importeren via verschillende email providers. Klik op de knop [Overslaan].

4) Je krijgt dan een pop up of je zeker wilt of je deze stap wilt overslaan, klik op de knop [Toch doorgaan]

5) Je krijgt nu als nog wat suggesties te zien die interessant om te volgen. Maak een keuze (of niet) en klik op de knop [Doorgaan]

6) Bij stap 3 kan je profiel meer invullen. Een belangrijke stap die je niet moet vergeten is het toevoegen van een foto. Kies voor een duidelijke foto waar je gezicht goed te zien is. Als je niet kiest voor een duidelijke foto van je gezicht dan zal Google deze anders niet toelaten. Wanneer je klaar bent, klik je op de knop [Doorgaan]

7) Je profiel is nu aangemaakt!

Mocht je meer informatie willen wat er met Google Plus allemaal mogelijk is, bekijk dan onderste filmpje van Google zelf:

Als je een bedrijf bent, is het ook mogelijk om een Google Plus account voor bedrijven aan te maken. Zie https://www.websiteacademie.nl/google-plus-voor-bedrijven/ voor een volledige uitleg.

Succes!