Wellicht heeft dit niet echt direct betrekking op Online Marketing maar in de trant van effectiever werken wil ik je dit toch niet onthouden. Ikzelf krijg alle emails van al mijn websites uiteindelijk binnen op een Gmail adres. Dat betekent heel veel emails en niet altijd de tijd om alles te lezen.

Dat betekent dus heel veel ongelezen emails. Als ik aan het werk ben wil ik zo min mogelijk gestoord worden en lees ik mijn emails op vaste tijden. Maar alle Gmail gebruikers zullen dit probleem herkennen; hoe kan je filteren op alleen ongelezen emails?

Alleen het filteren op ongelezen emails is te doen door in de zoekbalk “is:unread” (zonder de aanhalingtekens) te typen. Op deze manier krijg je alle ongelezen emails te zien, maar ook alle emails die in je “reclame” en “Sociaal” tabblad staan.

Hoe krijg je alle ongelezen emails van alleen Primair tabblad?

Het rare is dat je wel alleen kunt filteren op alleen het tabblad “reclame” of juist alleen op het tabblad “Sociaal” maar niet alleen op het primaire tabblad. Hier is dus een omweg voor bedacht. We gaan juist de andere tabbladen uitsluiten van het zoekresultaat. Gebruik de volgende code in je zoekbalk om alleen te filteren op ongelezen emails van je primaire tabblad:

is:inbox -category:(updates OR promotions OR social OR forums) is:unread

Dat ziet er dan als volgt uit in Gmail:

Gmail ongelezen berichten filteren

Bonus zoekmogelijkheden

Filteren op alleen gelezen emails:
is:inbox -category:(updates OR promotions OR social OR forums) is:read

Filteren op alleen emails met een ster:
is:inbox -category:(updates OR promotions OR social OR forums) is:starred

Filteren op alleen chat gesprekken:
is:inbox -category:(updates OR promotions OR social OR forums) is:chat

Filteren op alleen emails gemarkeerd als belangrijk:
is:inbox -category:(updates OR promotions OR social OR forums) is:important

Ik ben nog niet standaard filter mogelijkheden voor dit tegengekomen in Gmail. Mocht jij deze wel weten, laat het ons dan weten! Hopelijk heb je wat aan deze tips, het scheelt mij in ieder geval een hoop tijd om daar al mijn emails door te gaan op zoek naar een ongelezen email.

Succes!