Graag deel ik mijn ervaringen en problemen waar ik mee te maken krijg bij het opzetten, optimaliseren en onderhouden van mijn websites. Van de week liep ik tegen het probleem aan dat mijn websites bleven ‘laden’ in Firefox, hoe kon dat?

Het rare was dat het alleen het geval was in Firefox en niet in Chrome of Internet Explorer. Gelukkig betekent dit dan ook dat het probleem niet ligt bij je websites, maar eerder bij Firefox zelf. Daarnaast viel het mij op dat heel mijn website geladen werd, behalve mijn Facebook box…

Op een of andere manier leek het erop alsof Firefox in een soort loop terug komt. Met andere woorden Firefox komt in een soort herhaald proces terecht waardoor het maar blijft laden en Facebook box niet getoond kan worden.

Hoe kan je dit oplossen?

Na wat zoekwerk kwam ik erachter dat je het beste even al je cache en cookies kunt verwijderen in Firefox. Nu weet ik dat sommige mensen dat irritant vinden omdat ze veel opgeslagen usernames en wachtwoorden dan kwijt zijn maar naar mijn idee is dit wel de enige manier om dit op te lossen.

1) Ga naar de top balk in Firefoz en klik op de knop [Firefox], ga dan naar [Geschiedenis] en [Recente geschiedenis wissen…]

Firefox_1

2) Zet de te wissen tijdsperiode op Alles en selecteer “Cookies” en “Buffer”. Klik op de knop [Nu wissen]

Firefox_2

3) Het kan even duren voordat alle cookies zijn verwijderd. Hierna zullen de websites weer goed moeten werken.

Succes!