Google Analytics geeft de gebruikers de mogelijkheid om IP-addressen uit te sluiten. Oftewel; je kunt ervoor zorgen dat sommige bezoekers niet worden meegeteld. Om een goed beeld te krijgen van je bezoekers moet je wel je eigen IP adres (en je werknemers) uitsluiten. Als jij je website elke dag 10 minuten lang bezoekt dan zal dit een verkeerd beeld schetsen. Het is daarom verstandig om je eigen IP adres uit te sluiten en ik ga je laten zien hoe je dat moet doen.

1. Ga naar Google Analytics en klik op de onderste link/profiel (in mijn voorbeeld dus jkvdheijden)

 

2. Klik op de knop [Beheerder] in de menu bar

 

3. Klik op je profiel

 

4. Klik op [Filters]

 

5. Klik op de knop [Nieuw filter]

 

6. Kies voor “Nieuwe filter maken” en kies voor het uitsluiten van “verkeer van de IP-adressen”.

 

7. Het scherm past zich aan en je hebt nu de mogelijkheid om je IP adres in te vullen. Als je niet je eigen IP adres weet, ga dan even naar http://www.whatismyip.com/. Vergeet niet je profiel via de knop [Toevoegen] naar geselecteerde profielen te zetten. Anders is de filter niet actief. Druk op de knop [opslaan].

 

Jammer genoeg worden dit soort wijzigingen niet met terugwerkende kracht bijgewerkt. Maar vanaf het moment dat je de filter zet, zal de filter actief zijn. Nu zullen de statistieken in Google Analytics wat reëler zijn en krijg je niet een verkeerd beeld door je eigen bezoeken.

Succes!