Vaak krijgen wij de vraag: Hoe kunnen wij de funds op Binance uitbetalen met iDeal of direct naar onze bank via een overschrijving? Helaas is het antwoord hierop; dit kan op dit moment niet bij Binance omdat ze dit hebben uitgezet.

Alle SEPA-betalingen en iDeal betalingen (om zowel geld op te nemen als te storten) zijn opgeschort bij Binance. Het enige wat we weten is dat Binance in hun laatste verklaring heeft gezegd dat dit van tijdelijke aard is.

Maar goed, daar heb jij niet zo veel aan wat jij wilt je funds bij Binance uit laten betalen. Logisch. Daar hebben wij wel een oplossing voor. Het is even via een omweg maarja dan kan je tenminste wel je geld (uiteindelijk) naar jezelf uitbetalen.

Tip: Je hebt een Bitvavo account nodig om het geld te laten uitbetalen. Als je nog geen account hebt, klik dan hier om een gratis account aan te maken en betaal over de eerste 1.000 EURO geen transactiekosten.

Binance uitbetalen via Bitvavo

Hoe en waarom Binance het niet meer toelaat om je makkelijk uit te betalen komen we later in dit artikel op terug. Het lijkt ons eerst handig om maar uit te leggen hoe jij dus je funds vanaf Binance kunt laten uitbetalen.

Zoals gezegd; wij weten niet of en wanneer de bankoverschrijving en iDeal betaalmethode weer beschikbaar komt. Kan ook zo maar zijn dat deze nooit meer beschikbaar komt. Of wellicht 1 dag na ons artikel er weer ineens is. Al zouden we daar niet zo snel vanuit gaan omdat het echt een diepere reden heeft waarom het nu uitstaat.

Ten eerste kan je het beste niet je funds laten op een exchange. Met Binance ging het een tijdje echt niet goed en dan kan je beter maar je funds veilig om een fysieke ledger hebben staan op een myetherwallet of iets dergelijke.

Je kunt dus niet direct je funds uitbetalen vanuit Binance. Als alternatief gaan we Bitvavo gebruiken.

Aangezien we dus niet direct je funds van Binance kunnen halen, hebben we een alternatief nodig. En dat alternatief is Bitvavo. We gaan eerst alle funds van je Binance versturen naar Bitvavo. Bitvavo is een Nederlands bedrijf (veilig en goede reputatie) dus je hoeft je geen zorgen te maken dat daar ineens die twee betaalopties niet meer beschikbaar zijn.

Hoe gaan we dat doen, volg onderstaande stappen:

  1. Ten eerste hebben we dus een account nodig bij Bitvavo. Gelukkig kan je onze link gebruiken zodat je geen transactiekosten betaald over de eerste 1.0000 euro en het je dus bijna niks extra’s kost.
  2. Doorloop de stappen en vul al je gegevens in. Bitvavo dient zich ook aan de wet te houden en fraude tegen te gaan en dien je daarom ook de verificatie stappen te doorlopen. Is even niet anders en is verplicht.
  3. Helemaal klaar en geverifieerd? Mooi dan kunnen we nu de coins gaan versturen vanuit je Binance wallet naar je Bitvavo wallet. Het beste kan je het allemaal omzetten naar een coin die weinig fee rekent. Pak bijvoorbeeld Litecoin (LTC). Zet dus al je funds om naar Litecoin (LTC) en verstuur dan je Litecoin (LTC) coins van Binance naar Bitvavo. Mocht je niet precies weten hoe je dit moet doen; check dan even ons artikel ‘Binance naar Bitvavo’ en hier leggen wij het stap voor stap uit met afbeeldingen.
  4. Na een paar minuten (en kan oplopen tot een paar uur) heb je alle funds (Litecoin dus) ontvangen op je Bitvavo account.
  5. Je kunt nu of je geld opnemen via het dashboard op Bitvavo middels de knop [Tegoed opnemen] of je kunt natuurlijk verder gaan met traden.

Klaar! Zo simpel is het eigenlijk. We gaan er een beetje vanuit dat je al meer getrade hebt aangezien je van Binance gebruik maakt en dat je er zo verder wel uitkomt.

Hieronder hebben we een video geplaatst waar het later in de video ook stap voor stap wordt uitgelegd. Kan je wellicht ook nog helpen.

Waarom is Binance gestopt met uitbetalen via iDeal en Bankoverschrijving?

Elk platform dat een dienst, service of product aanbiedt in een land dient zich te houden aan de wet en regelgeving van het betreffende land. In het geval met Binance is dat niet het geval.

Binance is zo hard gegroeid de laatste jaren dat ze gewoon zijn doorgegaan met uitrollen naar elk land en niet helemaal hebben ingelezen waaraan ze precies moeten voldoen.

De toezichthouders en regelgevers in Nederland hebben gemeld dat Binance niet voldoet aan alle registraties en daarom diende Binance iDeal en bankoverschrijvingen (SEPA) betaalmethodes op te schorten.

Binance ligt niet alleen bij Nederland onder vuur. Dit is ook het geval in de UK. In de UK heeft Binance al een officiele waarschuwing ontvangen en zijn sommige banken zelfs gestopt met de mogelijkheid om geld over te maken naar Binance. Dus de bank zelf heeft deze mogelijkheid nu geblokkeerd in plaats van Binance.

Typisch een gevalletje van te snel gegroeid en nu is de vraag hoe Binance hierop gaat reageren en acteren. Waar liggen de prioriteiten bij Binance? Hoe groot is Nederland bijvoorbeeld voor Binance? Dat gaan we allemaal merken de komende weken/maanden. Wij gaan er niet vanuit dat het snel terug is in ieder geval.

Bitvavo is het alternatief voor Binance

Jarenlang traden wij al en wij maakte graag van Binance. Maar door alle veranderingen en omdat de iDeal en bankoverschrijving betaalmethodes zijn uitgezet hebben wij zelf ook de overstap naar Bitvavo gemaakt.

Binance staat erom bekend dat de echt ervaren trader hier mee aan heeft dan Bitvavo. Bitvavo is voor de beginner echt perfect. Niet teveel opties en poespas. Een beginner raakt alleen maar verdwaald in Binance door alle extra mogelijkheden.

Bitvavo heeft een lekkere soepele app, werkt snel, is veilig en voldoet dus aan alle Nederlandse wet en regelgeving. Ideaal dus. Als je meer wilt weten wat onze ervaringen zijn met Bitvavo, lees dan artikel ‘Bitvavo Review‘.

Hieronder kan je nog wat reviews lezen van andere Bitvavo klanten.

Profiteer nu nog van deze instap-actie voordat het te laat is. Het betreft een tijdelijke actie en kan elk moment stoppen. Maak via onderstaande knop een GRATIS account aan en claim die welkomstbonus.

account aanmaken is gratis en 100% veilig