Crypto is weer hot! Lijkt wel alsof iedereen weer bitcoins en andere alt coins wil kopen. Maar goed, als je wilt handelen in crypto dan moet het wel via een betrouwbare en gebruikersvriendelijke APP.  Binance is op dit moment een van de meest gebruikte apps. Alle grote crypto coins kan je wel op Binance vinden. Wat kan Binance jou bieden en is dit platform wel zo betrouwbaar? Wij gaan dit bespreken in onze Binance Review.

Wat gaan we allemaal bespreken in dit artikel:

 • Wat is Binance precies?
 • Hoe kan je een account aanmaken in Binance?
 • Hoe werkt Binance en hoe kan je crypto kopen en verkopen?
 • Wat zijn de voor en nadelen van Binance
 • Conclusie Binance Review en ervaringen
 • We hebben een kleine verrassing aan het einde… 🎁

Welkomstbonus levenslang 5% korting op trading fee

Grootste en Goedkoopste Crypto Exchange van de wereld

⭐⭐⭐⭐⭐

account aanmaken is gratis en 100% veilig

Wat is Binance?

Laten we in onze Binance Review beginnen bij het begin. Binance is opgericht in 2017 door developer Changpeng Zhao. Zhoa’s bedrijf Beijie Technology maakte deze exchange na een succesvolle ICO die 15miljoen binnen haalde. Binance is een wereldwijde Bitcoin exchange die je in staat stelt om te traden in cryptocurrencies.

Biance is een van de populairste crypto exchanges van dit moment. Binance heeft lage transactiekosten en veel volumes (wat handig is zodat je eenvoudig kunt kopen en verkopen).

Waar concurrenten vaak zo rond de 0,15 en 0,20% fee zitten per transactie is dat Binance niet meer dan 0,10%. Dat is eigenlijk al de eerste winst die je kan boeken. Want dit is gewoon puur fee voor het handelen. Bij Binance vinden er per seconde zo’n 1,4 miljoen transacties plaats. Dat is abnormaal veel!

Binance is zo hard gegroeid omdat het veel populaire coins heeft weten te strikken. Als een coin werd gelist bij Binance dan was dit al snel goed voor een flinke stijging van de koers. Omdat het alle populaire coins bevat hoef je niet veel te switchen van exchanges om te handelen en dat maakt het een stuk eenvoudiger allemaal.

Wat voorbeelden van populaire coins die je kunt verhandelen op Binance:

 • BTC
 • ETH
 • XRP
 • NEO
 • ADA
 • DOT
 • LINK
 • En nog vele andere

Account aanmaken op Binance

Binance staat erom bekend dat het erg gebruikersvriendelijk is. Het aanmaken van een account is dan ook echt binnen 20 seconden gedaan. Om te starten hoef je alleen maar een email adres en wachtwoord op te geven. Let op; kies voor een goed wachtwoord omdat het wel over geld gaat. Standaard wachtwoorden zoals Wachtwoord123 zijn niet aanbevolen.

Als je eenmaal een gebruikersnaam hebt gekozen en het registratieproces hebt voltooid krijg je een email om je registratie te bevestigen. Het aanmaken van een Binance account is nu voltooid en je kunt nu inloggen op Binance.

Wij kunnen de app van Binance sterk aanbevelen. Deze app is makkelijk in gebruik en geeft je de mogelijkheid om ook snel te handelen. Op deze manier ben je nooit te laat als je snel iets wilt verkopen maar je moet eerst je laptop nog opstarten.

Hier volgt nog even in overzichtelijke stappen hoe je een account bij Binance kunt aanmaken:

 1. Klik op deze link om naar de officiële website van Binance te gaan
 2. Geef je emailadres en kies een sterk wachtwoord
 3. Maak je account compleet met het kiezen van een gebruikersnaam
 4. Ga akkoord met algemene voorwaarden en geef aan dat je geen robot bent
 5. Bevestig je registratie via de email
 6. Je kunt nu inloggen

account aanmaken is gratis en 100% veilig

Hoe werkt Binance?

Een review is geen review als we niet eerst meer informatie geven over hoe Binance precies werkt. Als het goed is heb je nu een account aangemaakt en ben je ingelogd. Zo niet, dan raden we je eerst aan om bovenstaande stappen te doorlopen.

We gaan niet ALLE functionaliteiten behandelen van Binance maar we willen vooral de basics doorlopen zodat je in ieder geval kunt handelen in crypto currency.

Euro’s storten op Binance

Het is nu mogelijk om direct op Binance Euro’s te storten via iDeal. Dit was lange tijd niet mogelijk maar gelukkig nu wel. Hieronder gaan we je stapsgewijs uitleggen hoe je euro’s kunt storten op je Binance account.

 1. Als je ingelogd bent dan ga je rechtsboven naar [Wallet] en klik op [Overview]
 2. Klik op de knop [Deposit]
 3. Je krijgt nu verschillende mogelijkheden maar in ons voorbeeld kiezen we voor [Deposit Cash]
 4. Kies de betaaloptie “iDeal”, geef aan hoeveel EURO je wilt storten en doorloop de stappen om de betaling te voltooien
 5. Het kan tot maximaal 1 uur duren voordat het geld op je account gestort is
 6. Gefeliciteerd! Je hebt succesvol je eerste euro’s op Binance gestort en je kunt starten met traden
Euro’s storten op Binance

Crypto coins versturen van een wallet naar de Binance wallet

Mocht je al in het bezit zijn van bitcoins of andere alt coins en je wilt deze versturen naar je Binance wallet dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Zorg er wel goed voor dat je de juiste munt naar de juiste wallet stuurt. Dus als je ETH wilt sturen naar je Binance wallet, stuur het dan wel naar de ETH wallet in Binance. Anders ben je al je munten voorgoed kwijt.

Hieronder volgt stap voor stap hoe je dit moet doen:

 1. Als je ingelogd bent dan ga je rechtsboven naar [Wallet] en klik op [Overview]
 2. Klik dan op [Fiat and Spot]
 3. Zoek naar de coin waar je een deposit voor wilt doen (bijv. ETH)
 4. Klik dan op “Deposit” achter ETH
 5. Je ziet nu een QR code met daaronder het adres van de wallet
 6. Open je andere wallet waar je de ETH op hebt staan en vul het adres van stap 5 in
 7. Als je het verzonden hebt vanuit je wallet dan kan het minuten/uren duren voordat het erop staat

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist van een externe wallet naar je Binance wallet crypto coins gestuurd en je kunt starten met traden!

Crypto coins versturen van een wallet naar de Binance wallet

Een buy-order plaatsen

Als het goed is heb je nu of zelf geld gestort in je Binance wallet of heb je vanuit een externe wallet crypto coins gestuurd naar je Binance wallet. Welke manier je ook hebt gebruikt; je bent klaar om je eerste buy-order op Binance te doen.

Laten we even in dit voorbeeld doen alsof we ETH gaan aanschaffen.

 1. Klik in het menu op [Markets]
 2. Als het goed is dan staat ‘Spot Markets’ bij default geselecteerd (zo niet, die dan kiezen)
 3. Als je euro’s in je wallet heb staan, kies dan voor FIAT Markets
 4. Gebruik de zoekbalk voor ETHEUR
 5. Klik op de pair ETH/EUR die tevoorschijn komt
 6. Aan de rechterkant zie je de mogelijkheid komen om ETH te kopen
 7. Je kunt kiezen tussen Limit, Market en Stop-Limit. Met Limit kan je zelf een waarde ingeven en bij Market zal de huidige prijs gepakt worden
 8. We kiezen voor het gemak even Market. Klik op Market.
 9. Geef het bedrag in EUR aan voor hoeveel EUR je ETH wilt kopen
 10. Klik op de knop [Buy ETH] en je buy-order is geplaatst

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je eerste buy-order succesvol uitgevoerd en je hebt een coins gekocht op Binance. Deze coins zullen ook direct zichtbaar zijn in je Binance wallet.

buy order op binance

Een sell-order plaatsen

Als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen dan heb je inmiddels een crypto munt in je Binance wallet zitten. Als je deze weer wilt verkopen dan gaan we je hieronder uitleggen hoe je dat het beste kunt doen. Laten we in dit voorbeeld vanuit gaan dat je zojuist aangekochte ETH gaat verkopen voor BTC.

 1. Klik in het menu op [Markets]
 2. Als het goed is dan staat ‘Spot Markets’ bij default geselecteerd (zo niet, die dan kiezen)
 3. Kies nu voor ‘All’
 4. Gebruik de zoekbalk voor ETHBTC
 5. Klik op de pair ETH/BTC die tevoorschijn komt
 6. Aan de rechterkant zie je de mogelijkheid komen om ETH te kopen en verkopen
 7. Druk rechtsboven op de knop [SELL]
 8. Je kunt kiezen tussen Limit, Market en Stop-Limit. Met Limit kan je zelf een waarde ingeven en bij Market zal de huidige prijs gepakt worden
 9. We kiezen voor het gemak even Market. Klik op Market.
 10. Selecteer de amount van ETH die je wilt verkopen. Je kunt ook de schuifbalk op 100% zetten als je alles wilt omzetten naar BTC.
 11. Klik op de knop [Sell ETH] en je sell-rder is geplaatst

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je eerste sell-order geplaatst op Binance en succesvol uitgevoerd. Je hebt nu geen ETH meer in je wallet staan. Wel heb je nu BTC in je wallet staan.

sell order op binance

Is Binance betrouwbaar?

Binance wordt beschouwd als een veilige exchange dat hun gebruikers in staat stelt om gebruik te maken van de Two Factor Authentication (2fa).

Wel is het goed om te weten dat op 7 Mei 2019 er een grote hack plaats vond op Binance en er toen 7000 Bitcoins gestolen zijn van de exchange. Binance gaf toen aan dat alle verliezen werden gedekt door hun verzekering.

Wij zijn van mening dat als je een van de populairste exchanges bent in de wereld je niet ontkomt aan hack pogingen. Vooral na de hack in 2019 heeft Binance er wel alles aan gedaan om het allemaal nog veiliger te maken.

Mocht je het echt niet vertrouwen, dan adviseren wij ook altijd om je crypto currencies te bewaren op een ledger en niet op de exchange te laten staan. Op deze manier maak je het voor je zelf een stuk veiliger.

Binance App gebruiken

Er is ook een Binance app beschikbaar voor iOS en Android. En deze is app is super fijn en gebruiksvriendelijk! Veel mensen vinden de app zelfs fijner werken dan het platform op de desktop. Naar ons idee heb je dan echt een goede app ontwikkeld.

Let er wel even op dat je de juiste app download omdat er in het verleden ook veel ‘nep’ apps beschikbaar waren. Je kunt ook in de desktop versie via de knop “Download” in het menu de app direct downloaden op je telefoon door het scannen van een QR code. Dan weet je zeker dat je de juiste app hebt.

Wat zijn de voor en nadelen van Binance

Onze Binance Review zou niet helemaal volledig zijn zonder de voor en nadelen van de exchange op een rijtje te zeten. Op deze manier kan jij zelf bepalen of Binance een exchange gaat worden waar jij op gaat traden.

Voordelen:

 • Lage free (transactie kosten)
 • Veel betrouwbaarder in vergelijking met andere exchanges
 • Levenslang korting middels onze link (5%)
 • Veel populaire coins zitten op Binance
 • Goede app!
 • Snelle transactie verwerking

Nadelen:

 • Hogere withdraw fee’s (om je geld terug terug te storten)
 • Geen Nederlandse support
 • Geen support via telefoon
 • Door de vele mogelijkheden kan je ook het overzicht een beetje verliezen

Binance Review en Ervaringen

Hopelijk hebben we je middels dit artikel een beter beeld kunnen geven omtrent Binance en hoe je het kunt gebruiken. Wij zelf zijn ook actief in de crypto wereld en wij gebruiken voor 95% ook alleen maar de Binance app om te traden.

Zelf zijn wij er blij met de Binance app omdat het gewoon snel en makkelijk werkt. Want misschien ook een nadeel kan zijn omdat je soms te snel verkoopt :). Al met al een fijne app en goed te gebruiken als jij je eerste stappen wilt zetten in de wereld van cryptocurrency.

Als we alles objectief bekijken dan wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Vooral als je het vergelijkt met de concurrenten.

De lage exchange fee’s (transactiekosten) gecombineerd met de bewezen kennis van het Binance team om een goede trading platform te maken heeft geresulteert in een van de grootste crypto exchanges van de wereld.

Levenslang 5% Korting als bonus!

Je bent op deze pagina gekomen omdat je aan het overwegen bent of je wilt gaan starten met het traden van Cryptocurrency op Binance. We denken dat je inmiddels al een redelijk beeld hebt gekregen van de mogelijkheden om een beslissing te nemen.

>>>

Je ontvangt 5% extra korting over iedere transactie! Exclusief via Websiteacademie.nl

Je hebt nu de keuze om:

 1. Naar Binance.com te gaan en gewoon een account aan te maken. Je betaalt dan de normale transactie fee.

Maar wij willen jou een nog een keuze aanbieden…

Wanneer jij besluit om een account bij Binance af te sluiten via onze link dan krijg je LEVENSLANG 5% korting op elke transactie die je maakt. Wij krijgen dan ook 5% over de transactie die jij maakt. Dit is een exclusieve deal die wij je mogen aanbieden.

Win-win situatie voor beide partijen 🚀

Deze deal ga je nergens anders vinden…

Om onze korting ook daadwerkelijk te krijgen moet je ervoor zorgen dat je een account aanmaakt op Binance via een van de links op deze pagina.

Alleen als een klik op een van onze links de laatste was voordat jij het account aanmaakt, dan zullen wij beide beloond worden met de 5% korting en ALLEEN dan zal jij deze korting LEVENSLANG ontvangen.

Om er 100% zeker van te zijn dat je deze levenslange korting van 5% ook krijgt:

  1. Open de incognito browser
   • Windows, Linux, of Chrome OS gebruikers: druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + N
   • Mac gebruikers: druk tegelijkertijd op de toetsen ⌘ + Shift + N
  2. Kopieer en plak onze link: https://www.binance.com/nl/register?ref=JX1YTY4E
  3. Maak een account aan op Binance

Veelgestelde vragen

Kan ik geld terugstorten vanuit Binance?

Ja, het is mogelijk om geld te storten op Binance maar ook om geld terug te storten vanuit Binance naar je bankrekening.

Kan ik Bitcoins kopen op Binance?

Ja, het is mogelijk om Bitcoins te kopen op Binance met iDeal.

Heeft Binance een app?

Jazeker! De app van Binance is zelfs erg goed! Sommige mensen hebben de voorkeur om de app te gebruiken in plaats van de desktop versie.

Binance

9

Transactiekosten

9.5/10

Kwaliteit Platform

9.4/10

Betrouwbaarheid

9.2/10

Support

7.8/10

Voordelen

 • Veel Coins beschikbaar
 • Lage Transactiekosten
 • Ondersteuning in verschillende talen
 • Goede reputatie
 • Goede app

Nadelen

 • Trage klanten support
 • Soms technische issues