Voor Social Media Marketing is het goed om regelmatig een relevant bericht te plaatsen. Het is ook beter om elke dag 1 bericht te plaatsen dan ineens op 1 dag 3 berichten en dan weer een paar dagen niks. Een handige manier om dit te doen is om berichten in te gaan plannen…

Afgelopen week heb ik 2 stap voor stap handleidingen geschreven welke je precies uitleggen met welke programma je een bericht kunt inplannen voor Twitter en Facebook. Met Facebook is het tegenwoordig ook gewoon in Facebook zelf mogelijk maar HootSuite geeft je de mogelijkheid om al je social media berichten te beheren in een soort dashboard.

Ik heb voor Twitter het programma TweetDeck gebruikt. Tweetdeck is een programma welke je moet downloaden en installeren op je computer. Hiermee is het erg eenvoudig om Tweets in te plannen. Bij mij werkte het plannen van Facebook berichten op mijn Facebook Fan Page niet goed.

Voor Facebook heb ik het online programma HootSuite gebruikt. Zoals gezegd is het een online programma en kan je direct mee aan de slag. Elk programma heeft weer zijn voor en nadelen maar het heeft ook vaak met persoonlijke voorkeuren te maken. Probeer het eens zou ik zeggen!

Stap voor stap handleiding voor het inplannen van Tweets met TweetDeck is hier te vinden.

Stap voor stap handleiding voor het inplannen van Facebook berichten met HootSuite is hier te vinden.

Succes!