Affiliate Marketing is bezig aan een flinke opmars in Nederland. Waar Affiliate Marketing in het buitenland al erg populair is om te integreren in je business als zowel de publisher als de affiliate kant staat het in Nederland nog redelijk in de kinderschoenen.

Als je wilt starten met Affiliate Marketing is er gelukkig wel al genoeg beschikbaar in Nederland om een leuke boterham mee te verdienen. Je kunt je aansluiten bij affiliate netwerken die meerdere affiliate programma’s vertegenwoordigen of je kunt je direct aansluiten bij een publisher zonder tussenpartij.

Het complete Affiliate Marketing overzicht in Nederland

Welke affiliate marketing netwerken zijn er nu eigenlijk in Nederland beschikbaar? Hieronder volgt een handig en een zo compleet mogelijk overzicht van alle netwerken.

Aanmelden bij de meeste affiliate netwerken is geheel gratis, op Awin na. Bij Awin dien je een klein bedrag te betalen die je bij goedkeuring weer terugkrijgt. Verder kunnen wij aanraden om je bij zo veel mogelijk netwerken direct aan te melden.

Overzicht Nederlandse Affiliate Netwerken:

Affiliate Netwerk Omschrijving
Daisycon Wellicht wel de meest bekendste affiliate netwerk in Nederland. Hebben handige tools die je kunt gebruiken als affiliate.
TradeTracker Vergelijkbaar met TradeTracker maar toch een stuk minder bekend. Je vindt hier wel soortgelijke programma’s.
Awin (voorheen Zanox) Naar ons idee het grootste Affiliate Netwerk in Nederland op onze lijst. Awin stond voorheen bekend onder Zanox.
PayPro Op PayPro kan je met name digitale producten vinden, denk aan cursussen en ebooks. Vaak met hogere commissies.
PlugandPay Net zoals bij PayPro kan je hier voornamelijk digitale producten vinden; video trainingen, cursussen en ebooks. Ook soms met wederkerende commissies.
Bol Partnerprogramma Bol maakt gebruik van een prive affiliate netwerk en door je hier aan te sluiten kan je het hele aanbod van Bol promoten.
Wehkamp Maken gebruik van een prive affiliate netwerk, namelijk Wehkamp partners. Je kunt hiermee het volledige aanbod promoten.
Coolblue Coolblue maakt gebruik van Partnerize. Je kunt via Partnerize het complete aanbod van Coolblue gaan promoten.
Amazon Sinds dit jaar is Amazon er ook in Nederland een heeft een eigen affiliate programma; Amazon Partnernet.
OMG (NetDirect) De focus bij OMG ligt vooral bij exclusieve leadcampagnes voor het werven van abonees voor dagbladen en magazines.
Familiyblend Vooral gericht op jonge gezinnen en moeders. Werken dus ook veel samen met merken die daar aan gerelateerd zijn.
TradeDoubler Een speler die ook lange tijd actief is in Nederland en wat grote spelers onder zijn hoede heeft. Vergelijkbaar met TradeTracker.
Webgains Redelijk nieuwe speler op de Nederlandse markt maar heeft wel al grote klanten zoals Lego, Hertz en Aliexpress
Linkpizza Richt zich heel erg op influencers en promotie via content. Vooral interessant als je veel volgers hebt op je social media

Waar beginnen?

Zoals je hierboven kunt zien zijn er aardig wat affiliate netwerken. In deze affiliate netwerken zijn er weer 100-en programma’s die je kunt promoten.

Bij veel Affiliate Netwerken heb je eerst een website nodig (en eentje die af is) voordat je wordt toegelaten. Vooral Awin heeft strengere voorwaarden voordat je wordt toegelaten.

Het is slim als je eenmaal je website hebt opgezet je aan te melden bij de verschillende netwerken, je weet nooit of je het nodig hebt en dan is het al goed om toegang te hebben.

Mocht jij een affiliate netwerken weten die echt niet op onze lijst mag ontbreken, laat het dan weten in de reactie hieronder en wij plaatsen deze er dan bij.

Succes met promoten!