Facebook pagina promoten (betaald)


Facebook_pagina_promoten_featured_image

Om meer Facebook likes te generen voor je Facebook bedrijven pagina kan je ervoor kiezen om je pagina betaald te promoten. Op deze manier kan je voor een redelijk bedrag gestaag meer vind-ik-leuks krijgen omdat je nu zichtbaar gaat zijn in het nieuwsoverzicht van andere Facebook gebruikers die nog geen fan zijn van je Facebook pagina.

Wij raden je af om Facebook vrienden te ‘kopen’ via andere websites dan Facebook zelf. Via Facebook wordt je meer zichtbaar gemaakt waardoor meer mensen zelf beslissen om je Facebook pagina te liken. Je kunt ook echt Facebook fans kopen bij andere websites maar dit zijn altijd ‘nep’ gebruikers en je loopt de kans dat je Facebook pagina een straf krijgt als Facebook hier achter komt.

Meer vind ik leuks krijgen

Laten we eens kijken hoe we een betaalde advertentie kunnen maken op Facebook. Dit gaan we doen voor de Facebook pagina van website academie en ik hoop je over een tijdje de resultaten te kunnen delen.

1) Ga naar je Facebook pagina, in ons voorbeeld dus http://www.facebook.com/websiteacademie

2) Stel je budget per dag in en klik op [Pagina promoten]. Wij kiezen voor het goedkoopste bedrag om te kijken hoeveel impact het überhaupt heeft.

3) Je krijgt nu onderstaande pop up te zien. Om te bekijken welke betaalmethode staat in gesteld klik je op het kleine tandwieltje linksonderin en kies je voor “Betalingsmethode wijzigen…”

4) Wij hebben gekozen voor betaalmethode PayPal. Mocht je de gewenste betaalmethode hebben gekozen dan gaan we terug naar de popup en klikken we op de knop [Pagina promoten]

5) De advertentie is nu ingesteld en is direct zichtbaar gemaakt. Vergeet niet om de betaalde advertentie zelf weer stop te zetten, anders blijf je er maar geld in stoppen en wellicht heeft het geen enkel effect en kost het je alleen maar veel geld. Dan kan door middel van het kleine potloodje rechtsbovenin in het volgende vakje.

Resultaten Facebook pagina promoten (betaald)

Hierbij de resultaten van het betaald promoten van mijn Facebook pagina. In totaal heb ik 4 dagen gepromoot (niet al te lang, maar wilde ook niet te lang wachten met het delen van de resultaten) op Facebook.

Aantal dagen betaald gepromoot = 4 dagen
Kosten per dag = 4 euro
Totale kosten = 16 euro
Aantal directe likes uit de promotie= 13
Kosten per directe like = 1,23 euro
Bereik = >3.000

Ik noem het een directe like omdat er naar mijn idee meer likes binnen komen die niet zo gemarkeerd zijn maar wellicht wel uit de promotie voortkomen. In deze 4 dagen heb ik in totaal 25 likes binnen gekregen. Deze komen niet allemaal binnen via de promotie maar een deel zou goed kunnen (wellicht later teruggekeerd en alsnog pagina geliked). Ik heb wel gemerkt dat je Facebook pagina gewoon extra onder de aandacht komt en het zou niet terecht zijn als je alleen kijkt naar de 1,23 euro per like, want naar mijn idee werk je ook indirect aan naamsbekendheid. Ik merkte tevens dat ik meer reactie kreeg op mijn Facebook berichten.

Ik zou dit zeker vaker gaan doen en ben benieuwd als het met grotere bedragen gaat hoe snel het dan zal gaan. Naar mijn idee een eerlijke manier om je Facebook pagina meer onder de aandacht te brengen dan zo maar Facebook likes te kopen.

Succes!

Ps. Mocht jij ook een keer betaald je Facebook pagina gepromoot hebben dan zijn wij erg benieuwd naar jouw ervaringen. Deel ze hieronder met ons.Over de auteur:

Jeremy

Mijn naam is Jeremy van der Heijden, internetondernemer en woonachtig in Bergschenhoek. Ik ben de oprichter en eigenaar van de Website Academie. Vanaf 2006 hou ik mij actief bezig met het ondernemen op Internet. Altijd was ik bezig met het ontwikkelen van websites, het optimaliseren van alle pagina's en een top positie in Google proberen te scoren. Ik heb veel verschillende website gehad; bij al deze websites stond Internet Marketing centraal. Mijn doel is om met mijn opgebouwde kennis en passie voor internet marketing jullie websites te verbeteren.

9 reacties op “Facebook pagina promoten (betaald)”

 1. Martine zegt:

  Hi Jeremy,

  In april heb ik 2 weken een facebook advertentie getoond met een budget van 100 euro. Daarmee heb ik met gemak 140 likes verzameld en eenderde tot helft daarvan ziet elke dag een facebookbericht van de smaakboutique in hun tijdlijn. Het mooie vind ik dat je precies kunt aangeven wat je doelgroep is en kunt zien wat het bereik is. Wat mij betreft wel een geslaagde actie, maar ik ben ook erg benieuwd naar de opbrengst van de 4 euro per dag...

  Groeten!
  Martine

  • Jeremy zegt:

   Hoi Martine,

   Leuk dat je resultaten met ons hebt gedeeld, bedankt daarvoor!

   Ik heb zojuist mijn bevindingen er ook bijgezet.

   Met vriendelijke groet,

   Jeremy

 2. Kim Antons zegt:

  Hallo,

  Ik heb afgelopen week een campagne ingezet en heb inderdaad meer likes ontvangen. Nu vraag ik mij af of dit wel "echte" likes zijn....klopt het dat er net accounts bestaan en mensen betaald worden om te liken? Het zijn namelijk veel mensen die ik niet helemaal als mijn doelgroep zie ondanks dat ik duidelijke opdracht heb meegegeven.

  Gr Kim

  • Jeremy zegt:

   Hoi Kim,

   Bedankt voor je reactie!

   Het gerucht gaat inderdaad dat er 'nep' accounts zijn maar die zitten naar mijn weten meer in de hoek als je echt 'likes' gaat kopen. Als je een campagne in FB opzet zal je hier geen last van hebben.

   Kan je wellicht iets meer uitleg geven welke opdracht je hebt meegegeven. Heb je interesses ingesteld? Leeftijd? Land?

   Alvast bedankt en succes met je (leuke) website,

   Jeremy

 3. Facebook geeft aan: "Pagina is niet gepromoot." "Er zijn problemen met het promoten van je pagina". -,-

  Enfin, het werkt dus niet.. jammer dit

  • Jeremy zegt:

   Beste Melroy,

   Zou je iets meer informatie kunnen geven? Dit is een standaard functionaliteit van Facebook zelf dus het zou naar mijn idee moeten werken.

   Binnenkort zal ik even een uitgebreid artikel schrijven over het adverteren op Facebook, het kan namelijk stukken beter dan dit!

   Gr.

   Jeremy

 4. Kees W. zegt:

  Bedankt voor dit nuttige artikel! :)
  Mvg
  Kees W.

 5. Ik heb een aantal weken geleden ook mijn FB Pagina gepromoot en had binnen 1 week ruim 600 likes!!!! Dat is natuurlijk fantastisch, maar heb er toen gelijk een Valentijnsactie van gemaakt (3 rode geurkaarsen werden verloot onder allen die de pagina hebben geliked en gedeeld).

  Misschien wel een goede tip voor jullie?

  Groet,

  Linda

 6. harry heijblok zegt:

  Dag,
  Ik heb een vraag. Als je een bericht promoot op Facebook. Sopt die dan automatisch als t vastgestelde budget op is?
  Groet harry

Plaats een reactie

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.


Gratis ebook

Google +


Categorieën

 • Affiliate Marketing
 • Inspiratie & Motivatie
 • Internet Marketing
 • SEA
 • SEO
 • WordPress


Laatste reacties

Internet Marketing Wiki