Facebook berichten insluiten op je website


facebook_bericht_embedden

Waar we een tijdje geleden nog een artikel hadden geschreven over hoe je tweets kunt embedden / tonen op je website is het nu sinds een paar dagen ook mogelijk om Facebook berichten te tonen op je website en ze ook interactief blijven.

Net zoals het tonen van tweets op je website kan het ook handig zijn om een Facebook bericht te tonen op je website. Je kon dit natuurlijk ook doen om er een plaatje van te maken maar nu blijft het bericht interactief en kunnen mensen direct reageren of delen.

Ene kant frappant dat Facebook eigenlijk nu pas met deze standaard functie komt. Facebook bestaat nu al een tijdje en dit lijkt ons toch wel een belangrijke functie om Facebook nog meer bekendheid te geven. Maar goed het is nu mogelijk en laten we even kijken hoe het werkt.

Facebook berichten tonen op je website

We laten hieronder zien hoe je Facebook berichten kunt tonen op je WordPress website. Mocht je niet gebruik maken van WordPress dan werkt het bijna hetzelfde alleen moet je dan zelf de code in de broncode van je website zetten.

1) Ga naar Facebook

2) Ga naar het Facebook bericht dat je wilt insluiten en klik op het kleine pijltje naar beneden

Facebook bericht insluiten op je website 1

3) Je krijgt nu een lijst met mogelijkheden (in onderstaande printscreen krijg ik wat meer omdat ik de beheerder ben van de Facebookpagina) en kies voor [Bericht insluiten]

Facebook bericht insluiten op je website 2

4) Er verschijnt een pop up met een code. Kopieer deze code met CTRL+C.

Facebook bericht insluiten op je website 3

5) Kopieer de code in een artikel of pagina van je WordPress website onder het tabblad [HTML] (of bij sommige heet dat wellicht wat anders)

Facebook bericht insluiten op je website 4

6) Je krijgt dan het volgende resultaat:


 
Zoals je ziet blijft het Facebook bericht interactief en kunnen mensen nog reageren of het bericht delen.

Succes!Over de auteur:

Jeremy

Mijn naam is Jeremy van der Heijden, internetondernemer en woonachtig in Bergschenhoek. Ik ben de oprichter en eigenaar van de Website Academie. Vanaf 2006 hou ik mij actief bezig met het ondernemen op Internet. Altijd was ik bezig met het ontwikkelen van websites, het optimaliseren van alle pagina's en een top positie in Google proberen te scoren. Ik heb veel verschillende website gehad; bij al deze websites stond Internet Marketing centraal. Mijn doel is om met mijn opgebouwde kennis en passie voor internet marketing jullie websites te verbeteren.

3 reacties op “Facebook berichten insluiten op je website”

 1. Kai zegt:

  Is het mogelijk om dan de achtergrond van de 'post' aan te passen?
  De achtergrond van het facebook bericht is wit, en de achtergrond van de site is donkergrijs dus het contrast is redelijk groot.

  • Jeremy zegt:

   Volgens mij is dit niet mogelijk, ik heb zelf nog even wat dingen geprobeerd maar zonder resultaat. Je toont precies het bericht hoe het ook op het Facebook staat. Maar wellicht weet iemand anders wel hoe het zou moeten?

 2. Jan zegt:

  Is het ook mogelijk om de laatste (5?) facebookberichten automatisch op je website te laten zien? Voor wordpress is er een plugin die dat kan, maar ik wil het graag in html

Plaats een reactie

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.


Gratis ebook

Google +


Categorieën

 • Affiliate Marketing
 • Inspiratie & Motivatie
 • Internet Marketing
 • SEA
 • SEO
 • WordPress


Laatste reacties

Internet Marketing Wiki