Bedrijf toevoegen in Google Maps


bedrijf_toevoegen_in_google_maps_featured_image

Wie zoekt er tegenwoordig nog in de dikke Telefoongids naar een bedrijf of persoon? Dit aantal zal elk jaar verder gaan teruglopen en steeds meer mensen zullen even “Googlen”.

Als mensen zoeken op bijvoorbeeld schilder + plaatsnaam dan zullen eerst de bedrijven in Google Maps naar boven komen. Het lijkt mij van groot belang om als bedrijf vermeld te staan in Google Maps en tussen de resultaten te komen te staan. Het kost niks en het is een kleine moeite om je bedrijf toe te voegen.

De bedrijven die wat langer bestaan zullen waarschijnlijk al te vinden zijn in Google Maps. Dit komt omdat Google informatie heeft gekocht of krijgt van onder andere de kamer van koophandel en dit al heeft verwerkt. De eerste stap zal dus zijn om te kijken of je bedrijf voorkomt in Google Maps.

1) Ga naar maps.google.nl

2) Typ je bedrijfsnaam in; ik neem als voorbeeld 2heijden VoF

3) 2heijden VoF bestaat al meer dan 1 jaar en we zien dan ook dat deze al bestaat in Google Maps. Mocht je bedrijf nog niet bestaan in Google Maps, ga dan naar http://www.google.com/places/ en kies voor [Get started now]. Ga dan door naar stap 6.

4) We klikken op de dropdown “meer” en kiezen [Details bewerken]

5) We komen dan op de details pagina van je bedrijf. Om de details te bewerken klikken we op [Uw pagina bewerken].

6) Log in met je Gmail account, mocht je deze nog niet hebben dan moet je deze nog even aanmaken.

7) Bij de volgende stap is het mogelijk om alle bedrijfsinformatie naar wens in te vullen. Het kan zijn dat de website ontbreekt, het is daarom belangrijk om dit allemaal even na te lopen. Wanneer klaar klik op de knop [Verzenden].

8) Een verificatie proces zal er nu gestart worden. Dat kan betekenen dat je een sms zult ontvangen of er zal een brief worden gestuurd met een code erin. Indien je deze code hebt ingevoerd is er aangetoond dat jij de eigenaar bent van het bedrijf.

Succes!

Ps. Een reactie hieronder of het gelukt is zou ik erg waarderen!Over de auteur:

Jeremy

Mijn naam is Jeremy van der Heijden, internetondernemer en woonachtig in Bergschenhoek. Ik ben de oprichter en eigenaar van de Website Academie. Vanaf 2006 hou ik mij actief bezig met het ondernemen op Internet. Altijd was ik bezig met het ontwikkelen van websites, het optimaliseren van alle pagina's en een top positie in Google proberen te scoren. Ik heb veel verschillende website gehad; bij al deze websites stond Internet Marketing centraal. Mijn doel is om met mijn opgebouwde kennis en passie voor internet marketing jullie websites te verbeteren.

Er is 1 reactie op “Bedrijf toevoegen in Google Maps”

  1. Hallo Jeremy,

    Goed artikel, ik heb alleen wel een vraag. We hebben een Google+ pagina, ik gebruik hem ook geregeld, alleen ik heb twee labels waar ik waarschijnlijk de verkeerde bedrijfspagina voor heb geselecteerd. Ik heb nu een ingevulde Google+, maar kan bij beide bedrijven geen gegevens vinden in Google Maps. De 'panden' bestaan volgens Google niet. Nu heb ik op verschillende pagina's lopen zoeken hoe ik het bedrijf kan toevoegen, maar ik kon niet verder. Stap 7 moet ik dus hebben, maar die kan ik dus niet vinden. Weet je wat ik moet doen?

Plaats een reactie

Je e-mail adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.


Gratis ebook

Google +


Categorieën

  • Affiliate Marketing
  • Inspiratie & Motivatie
  • Internet Marketing
  • SEA
  • SEO
  • WordPress


Laatste reacties

Internet Marketing Wiki